Фермата 3 - 2017 г. - Тема 13 (04.12. - 10.12.)

• 72 361
  • 806
  •   1
Отговори
# 480
Алек наистина постъпи много глупаво. Продукцията влезе и съобщи за извънредния дуел само на хората във фермата, но не и на тези на ратайския бряг(поне така ми се стори, че дадоха). Т.е. Калоян не знае, че амулетът му ще важи за още един дуел и след като не знае за тази опция, със сигурност щеше сега да си използва амулета, а не да избере да отиде на дуел и ако спечели, да го пази за другата седмица. Знаейки това, Алек трябваше да го използва в своя полза и да избере Калоян за първи дуелист за да си използва амулета. Така или иначе Виолета щеше да отиде на дуел, както той иска. Но за това се мисли, а не се скача с "мъжката" дума напред.

И за амулета е пак същото и да важи 2 седмици, извънредният дуел е през тези две седмици!

Сега тече втората седмица, откакто му дадоха амулета, а извънредният дуел ще е през третата седмица.

# 481
Скрит текст:
Аз харесвам Калоян, обаче харесвам и другите, еднакво имат право да спечелят. Чувствата на Алек към Валерия са повече от истински, не съм му в главата,  но съм убедена в неговата искреност. Няма мъж на този свят, който би ревал за жена в национален ефир, без да го чувства, убедена съм, знае, че се излага, но явно така му идва. Момичето не е виновно за неговите чувства, за да я намразят всички за това. От друга страна, като отворя подфорума за Семейни отношения и ми става лошо, оплакват се от шамари, от липса на отношение от липса на внимание, от липса на чувства, от никаква загриженост. В същия момент един човек показва точно обратното, даже се превръща в карикатура в желанието си да защитава една жена и хоп, всички го кръщават ревльо и му се подиграват. От там насетне вече се оказа злобен, защото не одобрява всенародния любимец, и по-скоро не че не го одобрява, но И той И другите мъже се оказаха в някаква ситуация да сд чудят защо, по дяволите никой не оценява тях, а оценява едно слабо момче, което не е дало много (те така го възприемат). Не сме били вътре, не знаем какво и как всеки е правил, за това и е странно да даваме някакви обобщаващи оценки. Дори и Яни не смятам, че е убеден, че Калоян заслужава да победи. Така или иначе, зрителя си е взел тежкото решение  и никой не може да го промени, в тази ситуация момчетата иззлобяха, но аз ги разбирам. Момичетата не са реагирали  още само защото не осъзнават, че Калоян е фаворит не само сред мъжете, а и сред всички участници.
Хубаво мнение и съм съгласна, че ние преценяваме отвън само това, което ни поднесат, та е напълно възможно да оценяваме едностранчиво. Съгласна съм и за това, че "мъжкарите" имат своето право да недоволстват, защото всичките до един бяха работливи и всеотдайни фермери и от тяхната си камбанария виждат нещата по този начин. Не вярвам само в чувствата на Алек и няма да повярвам, защото от самото начало има нещо неискрено и изкуствено в поведението му. Може и да си е такъв, не го познавам, разбира се, но не му вярвам.

За избухването на Станко - донякъде го оправдавам, малко грубо прозвучаха думите на Яни и понеже той се изцепи в нетипичен за него стил, свари неподготвен Станислав. В тези финални дни нервите са опънати и явно всичко казано се разглежда под лупа и как би прозвучало навън. Още повече, Яни наистина засегна болно място.  Mr. Green Но Станислав попремисли в параклиса, че и неговото избухване може да не се възприеме добре от зрителите и се извини. Mr. Green
За Валерия - според мен тя се стегна не заради дуела, а за това, че Виолета може да предаде приятелството им в желанието си да отмъсти на Алек. Мисля, че се почувства наранена, а не уплашена.
А за амулета не разбрах много добре и не съм сигурна, че и Алек разбра каква точно е процедурата. Този амулет е в сила до неделя или до влизането на фермерите? Защото аз останах с впечатлението, че е до влизането на фермерите. В такъв случай, Калоян има още един шанс да го използва. А ако беше предизвикан сега на дуел и беше решил да се възползва от него, следва ли, че Виолета отива на дуел или трябва да е друг мъж, който да заеме мястото на Калоян, за да е мъжки дуел?

# 482
  • София
Четиримата останали мъже работиха наравно, като всеки показа различни качества.
Станко направи страшно много за построяването на фермата, показа талант, но пък не придоби никакви фермерски умения. В първия етап на играта, когато се строеше, хората се допитваха до него, така че той нямаше време за странични неща, но времето със строенето приключи отдавна, пък не реши да се научи, с което за мен изгуби. Ако беше показал, че има интерес да се научи да дои, да прави сирене, мляко и тн, сега щеше да има повече симпатии към него.
Алек, Калоян и Яни придобиха от едните и от другите умения.
Не съм съгласна, че Калоян само е асистирал, напротив Калоян и Яни построиха голяма част от обора, имат много самостоятелни задачи. Отделно двамата оставаха и вечер след другите да правят кисело мляко и сирене да има за всички. Те показаха голямо трудолюбие, но без да се изтъкват, че не са се наспивали, че са изморени и че финалът им се полага по право, това е и причината хората да ги харесват. Получават им се нещата с лекота.

Алек и Станко изгубиха най-вече с подценяването на труда на останалите, които също работиха много.

# 483
Алек ме подразни много вчера, че съобщи на Валерия за лелята на пазара, която му казала, че Вал не го заслужава. Много тъпо, защо трябва да ѝ го казваш, бе, за да ѝ покажеш колко те харесват ли.. 😬 Ама какво да очаквам от човек, който подарява розАви цветя и оставя съобщение за чиниЙ. 😂 А, като споменах чиниЙте, да похваля Вили - стори ми се, че доста грамотно пише момичето в Инстаграм, наистина. Simple Smile

# 484
  • София
И във фб страницата си пише грамотно и показва по-богат речник от песните на Криско, които ни пя цяла ферма.

https://www.facebook.com/villytodorova01/

# 485
Сега си мисля отпадналата жена в неделя, няма да избира фермер на седмицата, но дали пък няма да я накарат да избере примерно кой мисли, че не е достоен за финал и така да се реши дуела дали ще е женски или мъжки?

# 486
  • София
Скрит текст:
Провокирана от мненията на luba_rizova за Алек   и avi 10 за Вили , да си кажа и аз.
Дами, уважавам мнението Ви и различната (от моята )гледна точка , но защо попадате в рамките на внушенията.
 Да, Алек дейно строеше и ковеше, наред с Гечо, Гинчев и Станко. Калоян им асистираше , често и Алек , защото Гинчев, Гечи и Станко знаят как стават нещата и не допускаха чуждо мнение. Забравихте ли покрива на парника , който жените поправяха? Изграден грешно под ръководството на Станко и последва порция истина от Гинчев, че Стани е самовлюбен и не търпи съвети. А когато закриваха с платна юртите как Владо и Калоян придържаха високите части , или ограждането на обора, клетката за пъдпъдъци.....Не мислите ли, че понякога тихото асистиране е важно за успеха? И кой, по дяволите им правеше сиренето и кашкавала ?  Сядат на масата и питат "има ли сирене" , типично "мъжкарски" не уважават този който приготвя храната , но искат да я има.
Твърдо съм против за работа да се смятат само коването и рязането. Би трябвало като жени да го знаете , недооцененият ни труд, който крепи семейството....Mask
За мен Вили е момиче в развитие. Уважавам мълчанието и за семейната драма и това, че не навира децата си в очите ни. Да , не е много начетена , типичната чалгарка , беден речник и явно има проблеми в поведението. Но има и кураж да си защитава мнението и хората които мисли за приятели, както скочи срещу Божидара за Алек. После насмете и него, когато видя подмолната му душичка.Smile Не я намирам за злобна , помага, още в началото готвеше каквото може, отнася се покровителствено с Вал....След като Гинчев и отвори очите, че не трябва да е до Алек и Бентлито се ориентира към Яни и каквито и да са отношенията им (повече приятелски) си помагат. По достойна е такава подкрепа, отколкото да стигнеш финала със смотана любовна история в която не знаеш какво искаш, но напредваш на гърба на Алек. Нещо ме смущава в искрените му чувства , увлечен е , но  въпроса "изяде ли си шоколадчето" е насочен повече към зрителите - вижте колко съм грижовен и дъра-бъра.
Дори не разбирам защо я определят за злобна , думите и понякога са остри , но в действията къде има злоба ?
И докога в Бг , човек който си защитава мнението ще е злобен ? Освен това знае кога да замълчи , когато Алек и спретна другарски съд не отрони дума , има самоконтрол и преценка за ситуацията.
Подписвам се под това мнение и благодаря на Таry, че ми спести много писане.  Hug

# 487
И аз нахълтвам , няма да коментирам колко тъп е Алек , и как Станко го е яд на тъпия Алек и Калоян.
По- интересна ми е Виолета. Добре ,че се отдели от гълъбчетата ,че да я видим и нея ,що за човек е. Най-интересното е ,че взе да ми харесва. И най-ме е яд ,че много тъпо си изигра картите , а можеше да е фаворит за спечелване на предаването. Има всички качества, лична драма, работлива (може би най от жените), характер, само малко да и беше по премерено поведението към скандали и флиртове и смятам , че имаше шанс за победа. И да кажа ,че нямам фаворит , симпатизирам на Яни, Калоян , Виолета и донякъде на Станко, най-вече заради таланта му и затова ,че ме разсмива с речника си.

# 488
Изобщо не съм съгласна че от мъжете едни са работили повече от другите.Мъжете всички съградиха тази ферма.
Дали Алек е влюбен не знам и не ме интересува.Но според него не е редно да говориш за семейството си за да не те съжаляват зрителите, а е много редно 3 месеца да натискаш, да мачкаш, да ходиш след едно момиче и да дрънкаш едно и също.Че и да ревеш защото за 3 дни си разделен на 50 метра от нея.
И никой не отрича заслугите на Алек и Станко, много хора ги харесваха, но поведението им тръгна рязко на доло .
Ясно е че всеки иска победата, но тяхното поведение е такова сякаш тя им се пада само на тях и другите са длъжни да го знаят и да доведат до изпълнението му.

# 489
E, какво толкова не харесахте на розовите цветя? Хубави са като другите, на малката русалка ѝ подхождаха, а и жестът на Алек беше мил, защото имаше цветя за всички. Сега, дали го е направил, за да се напудри пред зрителите, няма как да знаем, но ако тръгнем по тази линия, почти всеки жест или проява на участник може да се разглежда така.

И понеже Валерия ми е симпатична през цялото време, а Станислав въпреки грубия и често неразбираем говор, никога не ме е дразнил като Алек, от известно време се чудя - ако двамата се бяха сближили още преди Алек да си маркира гимнастичката като кучешка територия, дали щеше да е по-весело и приятно? Двамата са смехуранковци, затова определено повече си подхождат и можеха да изкарат лек и неангажиращ флирт като Виолета и Яни - без драми, трагедии и напоителни ревове от която и да е страна. Плюс това, можеха прекрасно да омешат двата сочни диалекта и да обогатят родния език с нов. Grinning Но и СТанислав не ми прилича много на Казанова, нищо, че вчера менторски напътстваше Яни(от висотата на богатия си житейски опит hahaha) как да се сдобие със семейно гнездо. hahaha

# 490
И според мен, всички мъже от присъстващите са допринесли много за изграждането на фермата. Разликата, обаче, е че едните не се хвалят и изтъкват, както другите. Калоян, например, постоянно правеше сирене и когато предния път отиде на ратайския бряг, се оказа че няма кой да направи сирене и млякото си стоеше така. Разбира се, не оспорвам и заслугите на Алек и Станислав. Като цяло мъжете са доста работливи, за разлика от жените. Малко ме е яд, че няма жена фаворит, която да покаже умения и интелигентност и за пореден път победителят сигурно ще е мъж. Ядосвам се и, че мъжете само говорят как младите жени никаква домакинска работа не могат да вършат, че са мързеливи и т.н. Правят обобщение за жените като цяло на база поведението на участничките. Не е правилно, но и ги разбирам донякъде. Сутрин жените спят до късно, а мъжете правят закуска. Маринка се преструва, че върши нещо, като става рано, а всъщност нищо не прави. Единствено пие кафе и прави компания на ранобудните.

# 491
  • София
Харесахме цветята, той десет пъти каза розАви и затова бяха коментарите.

Със Станко наистина щяха да са забавна двойка, но аз останах с впечатлението, че Станко има приятелка навън или поне жена, която го чака.

# 492
Алек е толкова голямо разочарование за мен, че просто думи нямам. В началото толкова да го харесвам, а сега толкова да не го понасям. Вчера направи стратегическа грешка и според мен, това ще му коства победата и на него и на Станислав.
За мен най-достойни са ми Яни и Калоян. Предпочитам малко повече Калоян да победи, заради някои от много дразнещите навици на Яни, но и той да е...ще съм доволна. От жените - Виолета и донякъде Валерия. Другите да си ходят.
Желан финал - ЯНИ, КАЛОЯН, ВИЛИ И ВАЛ!
Така ще натрият носа на Мъжкарите, които може да свършиха много, но поведението ги провали.

# 493
  • Другата България
Скрит текст:
Провокирана от мненията на luba_rizova за Алек   и avi 10 за Вили , да си кажа и аз.
Дами, уважавам мнението Ви и различната (от моята )гледна точка , но защо попадате в рамките на внушенията.
 Да, Алек дейно строеше и ковеше, наред с Гечо, Гинчев и Станко. Калоян им асистираше , често и Алек , защото Гинчев, Гечи и Станко знаят как стават нещата и не допускаха чуждо мнение. Забравихте ли покрива на парника , който жените поправяха? Изграден грешно под ръководството на Станко и последва порция истина от Гинчев, че Стани е самовлюбен и не търпи съвети. А когато закриваха с платна юртите как Владо и Калоян придържаха високите части , или ограждането на обора, клетката за пъдпъдъци.....Не мислите ли, че понякога тихото асистиране е важно за успеха? И кой, по дяволите им правеше сиренето и кашкавала ?  Сядат на масата и питат "има ли сирене" , типично "мъжкарски" не уважават този който приготвя храната , но искат да я има.
Твърдо съм против за работа да се смятат само коването и рязането. Би трябвало като жени да го знаете , недооцененият ни труд, който крепи семейството....Mask
За мен Вили е момиче в развитие. Уважавам мълчанието и за семейната драма и това, че не навира децата си в очите ни. Да , не е много начетена , типичната чалгарка , беден речник и явно има проблеми в поведението. Но има и кураж да си защитава мнението и хората които мисли за приятели, както скочи срещу Божидара за Алек. После насмете и него, когато видя подмолната му душичка.Smile Не я намирам за злобна , помага, още в началото готвеше каквото може, отнася се покровителствено с Вал....След като Гинчев и отвори очите, че не трябва да е до Алек и Бентлито се ориентира към Яни и каквито и да са отношенията им (повече приятелски) си помагат. По достойна е такава подкрепа, отколкото да стигнеш финала със смотана любовна история в която не знаеш какво искаш, но напредваш на гърба на Алек. Нещо ме смущава в искрените му чувства , увлечен е , но  въпроса "изяде ли си шоколадчето" е насочен повече към зрителите - вижте колко съм грижовен и дъра-бъра.
Дори не разбирам защо я определят за злобна , думите и понякога са остри , но в действията къде има злоба ?
И докога в Бг , човек който си защитава мнението ще е злобен ? Освен това знае кога да замълчи , когато Алек и спретна другарски съд не отрони дума , има самоконтрол и преценка за ситуацията.
Скрит текст:
От самото начало се държат така , отдавна ги заподозрях в  договорка, но няма лошо, играят играта. От тях тръгна разделението мъже -жени с намеци от Станко как има много излишни от тях, подкокоросване на Гечо и много зрители се хванаха. Особено при показаното от жените в началото, пък и сценаристите си караха по любовната линия и разделението можещи - не можещи. Оплескаха и двете. Резултата е,че на драгия зрител му писнА от Алек и шматката , върху жените се хвърли тежка сянка на мързелани и само Марина изпъкна с ранно ставане. И какво като става рано? Прави си кафенце , пали огън и гледа гледки. Как веднъж не направи закуска, то Алек ли не въртя баници, то Калоян прави кекс. Тя помага, но никаква инициатива. Събирането в юртата пак е дело на сценаристите, защото сезона попадна в задръстване и следва не тяхната линия, а тази на Алек и Станко. Не я оправдавам, казвала съм защо, но сега ме подразни новия елемент - не можела да живее с 500-600лв.! И какво е правила по желание на клиента в кабинката? Хмм...не е далече от труженичките в бардаците, нищо , че зрителите са австрийци. "Признанието" беше изнасилена работа , по-никое време , с неподходящ тон и нито грам разкаяние от нея.
Калоян НЕ трябва да се отказва от амулета, то и двамата нямаше да помиришат дуел ако не беше той , а сега се хвалят. И обидите на Алек са целенасочена стратегия , жалко, че мнозина ги заповтаряха.
Ако ме е яд на нещо , то е ,че Гинчев позволи да го подведат в схемата 'отстраняваме жените" и не се сети за продължението - после Ви бием един по един Mask
Под тези две мнения на Тари се подписвам и аз. Peace Спестила ми е много писане, за което благодаря. За Марина мисля, че съм го коментирала и преди - за ранното ставане, толкова набиващо ни се в главите от продукцията. И какво като става рано? Нищо. Абсолютно нищо. Пали огън и си прави кафе, чакайки някой мъж да стане и да направи закуска. И евентуално да изкоментира с него някой от останалите. С нищо не е по-различно това поведение от спящите до....намсиколко часа други жени.
Уж ви изчетох, но не видях да сте коментирали реакцията на Валерия на масата, когато Иван ѝ каза, че заради фермерството на Алек била защитена от ратайство - нещо, което си е така отвсякъде. Значи тя възмутена, че я приемат като едно цяло с него, разочарована, че не може да изпъкне с лични качества...и същевременно на въпроса на Иван би ли станала ратай отговорът - "....ама то времето не е подходящо...." hahaha, ами ок, защо не говори с продукцията да направят формата в друг сезон, за да е все хубаво времето и на теб да ти е приятно бре моме? Значи хем боли, хем сърби, хем драго ми е! Тя БИ станала ратай, но само в слънчево време, в тоя дъжд и тая кал на кого му е приятно в обора? Thinking По-добре да си беше замълчала и да не казва нищо, а тя хем го играе възмутена, хем и да не е точно така, ама иначе да е...
И аз мисля, че Виолета ще избере Марина и се надявам да я победи.

# 494
Разбира се че ако двойката беше Станко - Валерия щеше да много по забавно.
Първо съм убедена че Станко нямаше да се е метнал вечно върху нея  и да си е заврял езика в ухото и.
А да реве като изоглавен изобщо не си го представям.
По скоро щяха да са забавни като Яни и.Вили и щяха да имат само позитиви.
Ние всъщност не се дразним на любовта, а на поведението на влюбения и на последствията от това поведение.

Общи условия

Активация на акаунт