Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 44

• 49 557
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Ариа, Кисело мляко против киселини. Но да е със стайна температура.

# 421
  • София
Газирана вода/сода помага при киселини.  На мен АГ ми беше изписала Гавискон за смучене, не бях особено доволна. То последните месеци нищо не помагаше.

# 422
 Благодаря ви, момичета. Може би Гавискон съм пила предния път, помня че помагаше за много кратък период. Газирана вода също не ми помага. 😒 Точно мислех, че с тази бременност ще ми се разминат, но уви. 😫

# 423
Газирана вода с лимонче. Няколко солетки или бисквитки. Кисело мляко. Прясно мляко.
Това са ми известните неща, които облекчават киселините.  Пробвай, кое работи при теб.

# 424
Благодаря ви, момичета. Може би Гавискон съм пила предния път, помня че помагаше за много кратък период. Газирана вода също не ми помага. 😒 Точно мислех, че с тази бременност ще ми се разминат, но уви. 😫
На мен ми помага , прясно мляко, сода понякога...или ако хапна нещо, дори и да е през нощта, поне временно ме отпуска.

# 425
Мен явно ме спасява домашно сготвена храна. Всеки път, когато ппръчваме е ужас. Ариа преди два три часа те четох с киселините и се замислих, че скоро не съм имала, е, след 30-40мин се появиха, защото поръчвахме Доминос. Газираната вода ми помагаше с предната бременност, добре че се присетих, отивам да си глътна малко.

# 426
Здравейте , имам въпрос . Има ли разлика между направление номер 3 и направление 9 ? Предстои ми регистрация на бременността при избрания АГ.  Той ми каза че трябва да взема номер 3 . Като ходих до личната и казах че ми трябва направление за регистрация на бременността не съм и казвала номер 3 . После погледнах че това което е отметнала тя е номер 9 и пише първоначален избор на АГ - програма майчино здравеопазване . Днес вечерта съм при АГ ..та трябва ли да сменям направлението ?!

# 427
За регистрация се взима номер 9

# 428
Здравейте , имам въпрос . Има ли разлика между направление номер 3 и направление 9 ? Предстои ми регистрация на бременността при избрания АГ.  Той ми каза че трябва да взема номер 3 . Като ходих до личната и казах че ми трябва направление за регистрация на бременността не съм и казвала номер 3 . После погледнах че това което е отметнала тя е номер 9 и пише първоначален избор на АГ - програма майчино здравеопазване . Днес вечерта съм при АГ ..та трябва ли да сменям направлението ?!

Той може да е имал предвид, че ти трябва талон номер 3(стандартното направление за какъвто и да е специалист) а типът е 9(майчино здравеопазване, няма как типът да е 3 то е първоначален избор на лекар за диспансеризация). Личния ти е издал точно каквото ти трябва щом вече ти е установена бременността и си си избрала лекар, който да те следи.

# 429
  • Пловдив
Tsh, Ft4 i Anti TPO се поемат от касата, вече дали ще ти дадат направление личния или ендокринолога е друг въпрос.  Мисля, че имаше нещо от тази година за Tsh, ако се водиш диагностициран при личния трябва да ти отпуска направление поне за този хормон през известен период, защото отпадна диспансеризацията при специалист за определени диагнози.
qNytoO направление за изследване може да ти издаде само специалиста при, който си дала направлението за преглед. Другия вариант искаш от личния може да му покажеш амбулаторния лист от ендокринолога там би трябвало да пише, че те насочват за изследвания.
При мен става въпрос за кръвно - захарен профил, не за хормони. Инче личната ми обясни, че щом направлението ми е при една лекарка само тя може да ми даде направление за изследване поне в рамките на 30 дни колкото важи направлението. След това личната издава ново и тогава вече мога да мина при лекарката, която искам с него. Но..мисля да си ги платя тези изследвания, не ми се връща при онази лекарка пак. А през януари ще си взема ново направление и си решавам проблема.

# 430
Имам въпрос към тия мами които вече са стегнали багажа за родилното. То съдържанието на чантата е е ясна,  а смята "чанта" каква си избрахте?  Аз когато тръгвам за някъде и за 2 дена да е мъкна цялата къща Joy Като се замисля живот и здраве ще сме двечки май и два куфара с колелца ще ми са малко 😅 Сега сме фаза на ремонт вкъщи , който ще продължи със сигурност 1 месец някъде към края на януари. След това лека полека мисля да почна да пазаруваме за бебето и всичко необходимо за болницата.Терминът ми е през април , но знае ли се до края на март искам всичко да е готово .

# 431
Здравейте мами, искам да ви попитам как преборихте пустия грип.. От вчера съм на легло с главобол и хрема, правя си клеева тинктура, но не помага. Ще помоля някой да сподели нещо ефикасно и ободряващо без АБ.. Simple Smile

# 432
Пробвай джинджифил, мед и лимони да преседи днес и от утре яж по една голяма супена лъжица сутрин. А сега може да хапнеш така джинджифил - гадно е малко, но много помага.

Аз имам много време да мисля за родилното (април), но ще се огранича в багажа, доста неща ще ми ги дадат в болницата - халати, чехли, нощници, консумативи разни, за детето също доста от нещата осигуряват, така че ще си взема най-необходимото, ако нещо се наложи, ще го донесат. Като цяло не трябва да си забравя лещите и очилата, спиралата и пудрата Joy И е така! Шегувам се де Simple Smile

# 433
Момичета, ако ще раждате в частна болница, ви трябват много малко неща. Повечето неща за носене са свързани с лична козметика, зарядно, бельо и дрехи за изписването на вас и на бебето. Аз си бях приготвила багажа към средата на 9ти месец в малък сак, тип чанта. Ако сте забравили нещо, винаги могат да ви го донесат.

# 434
На мен ми казаха да нося дълбоко бельо.Това значи ли,че ще съм с лиглин? Flushed

Общи условия

Активация на акаунт