Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 44

• 48 704
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
И аз съм супер недоволна от прехвалените величия в тази област,самозабравят се.Личното ми лошо впечатление е от Борислав Иванов от селената в Пловдив.Съсипа най-прекрасния ми миг в живота когато чухме сърчицето му за първи път.От тогава се доверявам на не толкова известни специалисти,но с нормално ОТНОШЕНИЕ към пациентите си.За Сигридов също имам неприятно мнение от близка приятелка.Може пък да съм от късметлийките на които не им се е налагало да  търпят чак такива специалисти,за щастие при мен всичко е наред.
Повивалник имаме към подвижната кошара която ще ползваме и ми се струва леко твърд,но доста стабилен,подвижен е,ще пробвам как ще ми е най удобно,в краен случай и на плота в кухнята ще пробвам,ще си щадя кръста,все пак говорим за по 10 пъти ползване на ден,а с времето и бебето ще натежи.

# 556
Да си призная, не ме интересува как се държи лекарят, ако е наистина специалист и си разбира от работата.
На такива некадърници се нагледах, които омайват и лъжат пациентите със сладки приказки, или плашат пациентите с комерсиална цел.
 От собствен опит съм разбрала, че най-добрите лекари често са и най-големите чешити, че и честоим куца комуникацията с пациенти, но това не ги прави по-малко специалисти.
Но д-р Сигридов се представя като консултант по фетална медицина, а не като специалист.
Не мога да търпя лекари, които обиждат свои колеги и плашат пациентите, че са най-велики и говорят ужасни неща, знам, че това е чисто комерсиален подход.
Аз самата често търся второ мнение и много се дразня на лекари които не могат да търпят второ мнение.

Последна редакция: вт, 26 дек 2017, 17:44 от Анонимен

# 557
Горе долу в кой месец бебето /ако е решило разбира се/ се обръща с главата надолу?/знам,че е много индивидуално,но все пак/

# 558
Моето към 7ми месец се обърна, но съм чувала и за случаи на обръщане в последния момент.

# 559
Различно, и при мен в 7-ми, но съм чувала за случаи и в 9-ти.

# 560
И при мен дъщеря ми се обърна към 7-8 месец, по скоро в 7-мия. Имам позната майка от площадката, на която детето буквално до 2-3 дни преди терминае било седалищно, готова е била за секцио. Наистина е доста индивидуално.

Аз много неща не съм си купувала първия път с щерката. Например леглото ми е без люлка, голямо е 140/70, може да спи е него още 2 години. Повивалник нямам, преобличала съм седнала на спалнята, не ми е било некомфортно. Просто исках да си спестя вещи, които после няма къде да прибирам. Сега съм решила да си купя обаче шезлонг-люлка. С щерката бях по цял ден навън, но сега няма да стане. Поне да имам вкъщи нещо, което евентуално да ме спасява. 😁

# 561
Моята дъщеря се обърна в 34г.с с главата  надолу, до тогава си седеше с дупето Stuck Out Tongue Winking Eye

Повивалника ми е една от любимите покупки. Не си го заменям. От тези твърдите е, които се поставят на креватчето.
Приятели ни посъветваха в по напредналите месеци да внимаваме, обаче! Сега бебето стои спокойно, но после може да се върти и преобръща, та предполагам наистина си е опасно...

# 562
Повивалник а ми е към кошарата, сгъваема. И аз не мисля да инвестирам в ненужни вещи, които после няма къде да съхранявам.

# 563
  • Русе
Момичета помагайте, наистинала съм здравата, болки в гърлото, запушен нос и главоболие, като цяло обща отпадналост. Бременна съм в 9 седмица и утре ще отида при Аг-то, но дотогава дайте бабини съвети за справяне с настинката. Смуча  лукчета, а за тантум верде...не знам дали не е противопоказно при Б. Ям мед и лимони от вчера съм така и сякаш става по зле. Притеснено ми е и за бебо да не му навредя по някакъв начин. Ще се радвам да ми дадете изпитани рецепти и дали мога в 9г.с. да смуча тантум верде.

# 564
Преди 12 г.с. Аз съм ползвала спрей тантум верде форте за гърло, гаргара със сода за хляб и вода, мазане на гърлото със сода за хляб и мед.
За запушен нос и хрема - еуфорбитум капки хомеопатични, вит. С по една две капки в носа, сода за хляб и вода, по една две капки в носа до три пъти дневно, не повече от 5 дни, силна настойка чай от лайка, който е охладен може да се капе постоянно - прочиства е десйтва антисептично.
Много течности и лимони с джинджифил. Грейпфрути, кивита и

Много от горещия бистър пилешки бульон със зеленчуци и лимон. Прави чудеса.  Особено вечер.

След 12 г.с. при първи симтоми на неразположение в гърлото си пръскам биопарокс и пресичам веднага усложненията.

Последна редакция: ср, 27 дек 2017, 20:07 от Анонимен

# 565
  • Русе
Преди 12 г.с. Аз съм ползвала тантум верде форте за гърло, гаргара със сода за хляб и вода, мазане на гърлото със сода за хляб и мед.
За запушен нос и хрема - еуфорбитум капки хомеопатични, вит. С по една две капки в носа, сода за хляб и вода, по една две капки в носа до три пъти дневно, не повече от 5 дни, силна настойка чай от лайка, който е охладен може да се капе постоянно - прочиства е десйтва антисептично.
Много течности и лимони с джинджифил. Грейпфрути, кивита и

Много от горещия бистър пилешки бульон със зеленчуци и лимон. Прави чудеса.  Особено вечер.

След 12 г.с. при първи симтоми на неразположение в гърлото си пръскам биопарокс и пресичам веднага усложненията.

Благодаря ти!

# 566
Момичета, има ли някой, който да е бил с болезнени контракции? Как се справихте и за колко време отшумяха? Появиха се снощи, не спах от болки. Днес ми изписаха Но-шпа и магнезий по схема. Вече 3 приема, а няма подобрение. В 14 г.с. съм.

# 567
Пусни мб, да я вземат със спекулум, че да могат да видят и шийката как е.
На следващият преглед искай да ти измерят шийката.

# 568
  • Варна
Момичета, някоя от Вас имала ли е рефлукс по време на Б ?
Аз от 6та гс имам след хранене постоянно едно като оригване, като преглъщам сякаш имам нещо на гърлото, което не мога да преглътна и от време даже леко ми се връща храна сякаш в устата  (ама не като повръщане). И постоянно преглъщам ли преглъщам, ама все си ми е гадно Sad Какво да правя ?

# 569
Да, повечето са имали. Храни се бявно на малки хапки и количества, но често.

Общи условия

Активация на акаунт