Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 44

• 48 744
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
За мен е удобно да има повивалник на това ниво на кошарата чисто от гледна точка на това да си щадиш кръста, не че на леглото няма да го повиеш или на друго място,  аз съм купила от меките повивалници  не от тези твърдите като в педиатричните кабинети именно, за да мога да го пренасям лесно,  ако се наложи в друга стая. Иначе сега 5 години няма да го ползваш но при добър късмет 2 защо не. После на това място на кошарата може да му нареждаш някакви други неща а отдолу зад чекмеджетата си има и ракла за чаршафи и завивки

# 541
Моето бебе се сцепва от кеф в повивалника, даже и спи там понякога. Засега му е добре, след няколко дни става на три месеца.
Моят повивалник си е към кошарата (сгъваема) и се захваща с щипки за нея, та е супер стабилен и удобен. Само там преобличам и сменям малкия.
С подвижните твърди повивалници не знам как е.

# 542
Ние си взехме на Лорели този модел
https://www.hippoland.net/bertoni-leglo-maxi-70-160-sm-78094
, но по намаленията им октомври излезе 320 лв. Мъжа ми държеше да си има собствени шкафчета за нещата на бебето.

Нашето е същото,но друг цвят.Ние също го взехме ,когато беше черния петък.Смятаме в началото да използваме повивалника,а по-късно ще използваме шкафчетата Simple Smile

# 543
Честита Коледа!
Имам нужда от съвета Ви.
Бременна съм в 10 г.с. От 3 дни ме е хванал грип и поддържам темперетура 37.5-39.5 като не е спадала напълно дори след прием на парацетамол. Ходих на лекар, каза над 38 да пия лекарство и да чакам да мине от само себе си. Само че не е ли опасно за плода да поддържам температура постоянно? Записала съм час за БХС в началото на Януари. Дано там се види дали всичко е ОК.
Моля ако някоя е била в такава ситуация (с темп дълго време) или може да ми каже как да се справя с грипа да пише.
Хубави празници!

# 544
Нашия повивалник не се събра в мястото отредено за това на леглото и на една маса сме го сложили и там правим всичко. Както отначало опикаваше навсякъде при смъкване на памперс, ако беше на отреденото място за това на кошарата то тя нямаше да изсъхне никога. А сега му е голяма пофта. Рита на нея, дивее си. Оставям го там да се забавлява. И в наще на повивалника на кошарата също с еоказа, ч ему харесва. Та, хич не е излишна инвестиция според мен. Няколко пъти съм го преобличала на леглото ни, останах без кръст.

# 545
Подвижния твърд повивалник има крачета които се монтират така че да са извън дървената решетка на леглото и не позволяват да падне. Много е стабилен. Според мен е и много полезен. Дали ще го ползваш върху леглото или на вашата спалня пак ще ти е нужен мин.първите 6 месеца, за да не напишка матрака ви.

За температурата: разтривки с ракии или други загряващи неща не са позволени при бременност.
Освен парацетамол можеш да слагаш компреси със студена вода и оцет на краката и челото.

# 546
  • София
Видях, че малко по-назад обсъждате Сигридов, та и аз да се включа.
Била съм на две ФМ при него и страхотно ме подтиска този човек. Първият път през цялото време ми говореше за едно лекарство, което бях пила до 10-та г.с. (предписано от двама лекари, които ме следят от години и им имам доверие). Аз вече го бях спряла, но той сметна за нужно да ме плаши, колко било опасно, както и един куп други неща, които вече бяха минали и заминали, колко били страшни. После оплю цялата лекарска колегия и всичко друго, за което се сети.
При втората ФМ - същата работа. Виждам, че много бременни пият магнезий. На мен също ми го бяха предписали 3-4 дена по-рано (и то лекари, които познавам от доста време и които определено не предписват добавки за щяло и нещяло). И пак - ужас, отрова, увреждате бебето, причинява преждевременна фетална смърт, липса на кислород до плода. Страшна работа. Отново, останалите лекари продажни, само той велик. Сега, той може да е страхотен специалист, но начинът, по който комуникира информацията, е груб, неуважителен и малко неадекватен. А аз смятам, че колкото и добър специалист да си, не може да няма взаимно елементарно уважение между лекар и пациент (и изобщо между всички хора). ФМ при него е изключително натоварващо преживяване.  
Иначе за магнезия - фактът е, че аз не разбирам защо тези неболезнените контракции, които много жени имат след 5-6 м. (и аз също) да са вредни и да трябва да се контрират с добавки. Вие имате ли представа?

# 547
Faumea, нищо от написаното не ме изненадва, но всеки си преценява кой е лекаря за него. Добре, че има всякакви споделени мнения, та човек да може да се прецени. Аз затова го отписах още в началото.

# 548
  • София
Faumea, нищо от написаното не ме изненадва, но всеки си преценява кой е лекаря за него. Добре, че има всякакви споделени мнения, та човек да може да се прецени. Аз затова го отписах още в началото.

Аз съм чувала и изключително позитивни мнения за него и съм склонна да смятам, че е добър лекар. Фактът е, че провежда самото изследване внимателно, замерва си всичко и гледа подробно. Аз лично не държа лекарите, при които ходя, да са ми симпатични. Но този конкретен човек е доста възмутителен. Споделям преживяното, за да имат представа други дами какво има шанс да очакват, отивайки при него (като не казвам "Не ходете"...а преценете дали подобно отношение би ви се отразило добре. Аз самата съм сравнително дебелокожа.)

# 549
За повивалника, ползвах такъв, но върху детското легло го слагах до към 4ти месец. После тя започна много да се върти и стана опасно, и го ползвах върху спалнята. Много е удобно бебето да се облича на високо, но моята от малка е дива и при нас беше немислимо. Факт е, че заради това отдавна имам ужасни болки в кръста. Иначе подвижния повивалник е много удобен, защото може да се слага навсякъде. Докато къпехме малката във ваничка, го правехме на кухненската маса и до ваната слагахме повивалника. Така максимално улеснявахме къпането. Общо взето, докато беше по-малка си имаше добро приложение, дори първите 3 месеца спеше на него между нас на спалнята. От няколко месеца вече съм го прибрала, т.е. вършеше ми работа до към 9ти-10ти месец.

# 550
Коментираният доктор С. сигурно е добър в следенето на патологична бременност, но не е специалист по фетална медицина.

# 551
  • София
Ние също решихме да вземем повивалник, който се прикрепя на леглото. Сега като ви чета смятам, че сме взели правилното решение. В началото ще е върху леглото, а лятото когато направим стая за бебето ще може да го сложим върху скрина за да е по стабилно.
Само се чудя кой размер ще е по-удобен? Единия ще стърчи по 2 см от всяка страна, а другия около 6-7. Мисля, че по малкия ще е по-добре. Моля мамите с такива да споделят Simple Smile

# 552
  • София
Коментираният доктор С. сигурно е добър в следенето на патологична бременност, но не е специалист по фетална медицина.

А защо да не е? В смисъл, той се възмущаваше пред мен от всички лекари, които провеждат фетална морфология без да имат нужните знания, квалификация, сертификати и не знам си какво и изтъкна, че той самият ги има.

# 553
Аз загубих две бременности заради болни бебеба. Правила съм хорионбиопсии.
 Проучила съм дипломите на известните доктори по фетална медицина в цяла България.

# 554
Най-известните специалисти по фетална морфология, които знам в София, се занимават само с това, а не проследяват бременност. Това е специализирано изследване и изисква специални знания. Това, че си АГ не те прави автоматично специалист по ФМ.

Общи условия

Активация на акаунт