Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 44

• 49 559
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
Момичета, в 7ми месец съм и днес забелязах някакви зацапвания по сутиена ми. Стиснах си гърдата и потече коластра и от едно каналче малко кръв. Сега, за коластрата разбрах, че е нормално, а тази кръв каква е? И защо само от едната гърда? На другата даже и ореола ми не е потъмнял още.

# 406
Решила съм да раждам нормално, ако няма медицински причини за секцио.

# 407
В такъв случай ще трябва да си направиш  въпросния преглед, за който писах по-горе. Успех!

# 408
  • Пловдив
Момичета имам няколко въпроса, че никак не съм на ясно Head Band
Първо проблем ли е ако искам да изляза в болничен по - рано от 7-ми месец, че ми е много натоварено и изнервено на работа, а не искам да се товаря излишно?
Второ - понеже от клиниката където ме следят ми дадоха направление за ендокринолог, аз го използвах при една лекарка, която в последствие реших да сменя, прегледа ми беше частен и сега новата ме изпраща на изследвания, но не ми даде направление за тях...каза ако ти трябва ще ти дам и приключихме с въпроса, но аз на 28-ми трябва да отида на тези изследвания и не знам какво да правя. Да се обърна към GP-то ли или да си търся пак ендокриноложката, защото аз реално не съм сигурна дали вече се водя нейн пациент?
Много съм объркана...

# 409
Аз доколкото знам направлението взето  от лекар важи при него в рамките на един месец и имаш право и на вторичен при същия. Но може да пробваш при личния за направление щом не си го взела от него. А относно болничните аз от самото начало си взимах първите три месеца от личния плюс отпуските за годината а после се записах да ме следят в болница.
Там лежах три дни за да мога да получавам болничен през цялата бременност а ако не искаш да лежиш просто плащаш престоя за тези три дни и пак взимаш болничен😊но ако си в час на клиника мисля че се записваш в най близката поликлиника  с гинеколог и така  те следят на две места но получаваш болничен от поликлиниката но за последното не съм сигурна🙄

# 410
  • Пловдив
Благодаря, значи ще се чуя с личната за подробности Simple Smile

# 411
  • Някъде там
Ендокриноложката, ако Ви пуска изследвания за ЩЖ здравната каса нищо не покрива

# 412

Това не е вярно. Моята ендокриноложка е в частна клиника и ме накара да изследвам ТСХ и ФТ4 в началото на бременността. Тогава ми каза, че мога да отида да искам направление от личния ми лекар, за да минат безплатно изследванията. Отидох и си го взех от личния и платих само 4 лева в лабораторията за материали.

# 413
  • Някъде там

Това не е вярно. Моята ендокриноложка е в частна клиника и ме накара да изследвам ТСХ и ФТ4 в началото на бременността. Тогава ми каза, че мога да отида да искам направление от личния ми лекар, за да минат безплатно изследванията. Отидох и си го взех от личния и платих само 4 лева в лабораторията за материали.
Аз от 8 год съм с Хашимото и никога не са ми давали направление! Винаги си правя изследванията за собствена сметка! Всеки ми казва, че здравната нищо не покрива! Аз винаги си вземам ваучер и си пускам пълен пакет! Tsh i FT 4 няма да свършат работа по принцип ще дадат само насоки!

# 414
Момичета, кажете нещо ефикасно за киселини. Мед, бисквити, сода не помагат. По скоро някакви хапчета, с миналата бременност помня, че взимах нещо но не помня името.

# 415
Бианацид, с две ръце го препоръчвам.

# 416
Щом другите неща не помагат, надали и това ще помогне, но пробвай с краставица.

# 417
Tsh, Ft4 i Anti TPO се поемат от касата, вече дали ще ти дадат направление личния или ендокринолога е друг въпрос.  Мисля, че имаше нещо от тази година за Tsh, ако се водиш диагностициран при личния трябва да ти отпуска направление поне за този хормон през известен период, защото отпадна диспансеризацията при специалист за определени диагнози.
qNytoO направление за изследване може да ти издаде само специалиста при, който си дала направлението за преглед. Другия вариант искаш от личния може да му покажеш амбулаторния лист от ендокринолога там би трябвало да пише, че те насочват за изследвания.

# 418
ЛЛ може да даде талонче за ТСХ - 100000%, защото не еднократно съм взимала ✌
За специализираните обаче - тат, мат, фт4/3 направление по ЗК от ендокринолог съм взимала.

# 419
  • Някъде там
Ясно! Ами извинявам се за подвеждането 😉

Общи условия

Активация на акаунт