Майчинството счетоводно-75

• 66 743
  • 762
  •   1
Отговори
# 165
За двата месеца поотделно се изплаща 45 дневния.

# 166
Работодателят ми е подал болничния на 8ми декември  не знам сега кога ще ми ги преведат, още нямам пари по сметката

Моят също е подаден на 8-ми и днес ми преведоха сумата.
Аз все още нямам превод... надявам се на 28ми да имам вече
И аз съм в твоето положение, нямам ПИК от Нои, и явно след празниците ще им звъня...не ми се ходи в 9тия месец да се редя по опашки.

# 167
След НГ ще е,защото в календара не пише плашане слвд 21.12

# 168
28ми декември е последния ден, в който ще се изплащат обезщетения за бременност и раждане.

# 169
За бременност и раждане да на 28,но болнични след Нова година

# 170

Така е, но Лъки чака изплащане на 45 дневния преди раждане (предполагам). Значи и тя може да има превод на 28ми.

# 171
Не не и е 45 дневния,тя казва,че е 30 дни и аз на това отговарям,а аз питах на колко пъти изплащат 45 дневния,явно се смесиха нещата.Аз чакам изплащането на 45 дневния.

# 172
Бързам да задам въпрос, касаещ мой близък. Съответната жена има дете на около 5 години, за което получава детски надбавки. В рамките на 3 месеца, момичето не е теглило надбавките, за да спести парите за подаръци. Днес, когато е отишла да изтегли сумата, от банката са й казали, че не може защото има запор от ЧСИ (за който тя е наясно). Обясни ли й, че сумата от 2-та месеца получени надбавки ставали, като депозит, който е запориран и съответно са й позволили да изтегли парите само за един месец. Въпросът ми е: Имат ли право банките да задържат парите от детски надбавки, които са се натрупали в сметката и ако нямат такова право, какво бихте посъветвали да се направи в тази ситуация.
Благодаря Ви за отговорите Simple Smile
ПП: Весели и щастливи празници

# 173
  • София-Младост
За съжаление имат, ЧСИ разпращат запорни съобщения до всики банкови сметки на лицето. Единствения вариант и е при следващото подаване за детски да поиска получаване в пощенски клон.
Или да си плати задължението.

# 174
За съжаление имат, ЧСИ разпращат запорни съобщения до всики банкови сметки на лицето. Единствения вариант и е при следващото подаване за детски да поиска получаване в пощенски клон.

Добре, но нали детските надбавки не могат да бъдат запорирани или има промяна?

# 175
  • София-Младост

http://www.pariteni.bg/?tid=40&oid=127521
Банката може да не знае от къде са сумите, да отиде с разпечатка при ЧСИ, за да се види, че парите са от детски надбавки и да вдигнат запора, щом не може да бъдат запорирани.

# 176

http://www.pariteni.bg/?tid=40&oid=127521
Банката може да не знае от къде са сумите, да отиде с разпечатка при ЧСИ, за да се види, че парите са от детски надбавки и да вдигнат запора, щом не може да бъдат запорирани.

Явно така е станало. Благодаря за информацията, ще я предам Simple Smile
Весели празници!

# 177
искам да питам-след като изтекат тези 135 дни ли тръгва майчинството, тези 135 се водят болничен ли. ? другия ми въпрос е кога се изплащат парите- срок от 10 раб. дни от както е подаден болничния в НОИ ми казаха. Благодаря

# 178
  • София-Младост
искам да питам-след като изтекат тези 135 дни ли тръгва майчинството, тези 135 се водят болничен ли. ? другия ми въпрос е кога се изплащат парите- срок от 10 раб. дни от както е подаден болничния в НОИ ми казаха. Благодаря
Не, периодът до 410 дни се води отпуск за бременост и раждане, после втората година е майчинството.
А 135 дни са с болничен за бременост и раждане, след тях се подава прилоение за остатъка до 410 дни.

# 179

Така е, но Лъки чака изплащане на 45 дневния преди раждане (предполагам). Значи и тя може да има превод на 28ми.
Неее 30 дневен от ЛКК.
45 дневния ще ми е от днес, но ще ми дадат след НГ, и до 10-ти ще го предам, очаквам го  преведен февруари... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт