Майчинството счетоводно-75

• 66 744
  • 762
  •   1
Отговори
# 150
Като видиш с ПИК кода да пише "В момента се обработва." до 10 дни вече ще имаш приведени парите. Не знам как го изчисляват този среден размер на дневното обезщетение, май е 70℅ от дохода 18 месеца назад и се дели на работните дни.

Последна редакция: чт, 21 дек 2017, 09:33 от kristinia

# 151
  • София-Младост
Ако този болничен е подаден на 10-ти декември, то просто 10 работни дни не са минали още, може днес да има превод...при наличие на ПИК не виждам проблем да се провери...вместо да се ходи на място.

# 152
  • В полите на Пирин планина
Като видиш с ПИК кода да пише "В момента се обработва." до 10 дни вече ще имаш приведени парите. Не знам как го изчисляват този среден размер на дневното обезщетение, май е 70℅ от дохода 18 месеца назад и се дели на работните дни.

80% при болничен за общо заболяване и 90% при бременност и раждане от брутния осиг. доход / съответно 18/24 месеца назад /, но не повече от нетния осиг. доход на лицето.

# 153
  • Harmanli, Bulgaria
    Здравейте, аз имам следната драма.
    На 31.10 родих и от октомври месец насам не съм получавала никакви пари. На другите мами вече са им превели и не знам къде по трасето се губят моите. В момента съм в болница и нямам пик номер чрез който да проверя какво се случва и не знам какво да правя...

Знаете ли дали болничните са издадени и подадени правилно? ПИК мобе да се извади и от друг човек с ваше пълномощно.
    Питах работодателите, но все още нямам отговор... явно е че имам някакъв проблем
    Звънни в НОИ и при първа възможност си извади ПИК.
    Работодателят ми е подал болничния на 8ми декември  не знам сега кога ще ми ги преведат, още нямам пари по сметката

# 154
    Значи днес или утре трябва да чакаш превод. Звъня ли в НОИ, може да има грешка при тях.

# 155
    • В полите на Пирин планина
    Значи днес или утре трябва да чакаш превод. Звъня ли в НОИ, може да има грешка при тях.

НОИ правят преводи само във вторник и четвъртък.
    10-те работни дни изтичат утре. Вероятно преводът ще е на 28.12., след почивните дни.

# 156
    Здравейте.
    Въпросът ми е следният: на 03.01 ми изтича последния болничен за майчинство. Сега за отглеждане на дете до 2 години какво следва да се направи и аз ли трябва да подавам нещо или само работодателя?

# 157
    • Варна
    Работодателя от къде да знае дали ще ползвате отглеждане на дете или не?Това си е ваше решение Simple Smile
    410 дни ли изтичат или 135?

# 158
    Работодателят ми е подал болничния на 8ми декември  не знам сега кога ще ми ги преведат, още нямам пари по сметката

Моят също е подаден на 8-ми и днес ми преведоха сумата.

# 159
    Наде, аз имам ПИК от НАП, същото ли е? И нещо не мога да се ориентирам.

# 160
    • София
    На НОИ и на НАП са различни ПИК -овете. Т.е трябва да си извадиш допълнително за НОИ.
    Да ги пита някой защо...

# 161
    На НОИ и на НАП са различни ПИК -овете. Т.е трябва да си извадиш допълнително за НОИ.
    Да ги пита някой защо...
    Mерси! bouquet

# 162
    Здравейте,въпроса ми е следния-,45 дневния болничен,наведнъж ли го изплащат или пак отделно за месеците?

# 163
    Здравейте,въпроса ми е следния-,45 дневния болничен,наведнъж ли го изплащат или пак отделно за месеците?

При мен беше на два пъти.

# 164
    • Harmanli, Bulgaria

Моят също е подаден на 8-ми и днес ми преведоха сумата.
    Аз все още нямам превод... надявам се на 28ми да имам вече

Общи условия

Активация на акаунт