Майчинството счетоводно-75

• 67 070
  • 762
  •   1
Отговори
# 450
Ако изляза в непрекъснат болничен да кажем от 5-ти месец, първите 3дни ги плаща работодателя, а след това? Като има продължение на болничния отново ли първите 3дни са от работодател?

# 451
Не, ако ти е без прекъсване. Ако се застъпват датите всеки месец, няма нищо от работодателя.

# 452
И аз да питам нещо вчера си взех последния болничен преди този който е 45 дни, болничния е от 24до27 януари - терминът ми е 14 март, ако правилно изчислявам 45 дневния трябва да почне от 30 януари ,а аз съм на лекар на 31 януари с прекъсване ли ще е как . Утре ще звъня в майчин дом да питам акушерката ама тя малко дръпната и  не знам

# 453
  • София
Здравейте, от 24-ти съм в 45 - дневен болничен, за бременност и раждане. В момента съм майчинство за отглеждане на дете до 2 години. Детето ще навърши 2 години февруари месец. Питала съм и преди тук и знам, че трябва да получавам същото обещетение, като за първото дете, понеже се застъпват. Въпроса е, че ми се обадиха от счетоводството и ми казаха че до три дни трябвало да си прекъсна първото майчинство, за да ползвам болничния и че ще взимам 50 % майчинство за първото дете. Така ли се процедира? И ще получавам ли за второто дете обещетение в размер, като за първото дете по този начин?

Последна редакция: пт, 26 яну 2018, 17:40 от zverino

# 454
  • София-Младост
Здравейте, от 24-ти съм в 45 - дневен болничен, за бременност и раждане. В момента съм майчинство за отглеждане на дете до 2 години. Детето ще навърши 2 години февруари месец. Питала съм и преди тук и знам, че трябва да получавам същото обещетение, като за първото дете, понеже се застъпват. Въпроса е, че ми се обадиха от счетоводството и ми казаха че до три дни трябвало да си прекъсна първото майчинство, за да ползвам болничния и че ще взимам 50 % майчинство за първото дете. Така ли се процедира? И ще получавам ли за второто дете обещетение в размер, като за първото дете по този начин?
Точно така, затова се нарича застъпване. Подавате промяна в обстоятелствата по отношение на майчинството за първото дете. Подавате и приложението, с което искате 50% от същото майчинство, докато детето стане на 2г.
Отделно ползвате 45 дневния за второто дете.

# 455
Хей мамчета, имам и аз въпрос, който незнам дали ще изразя правилно Grinning ... 45 дневния ми болничен започна на 10 януари, като е издаден на 17 и предаден още същия ден, обаче няма постъпили данни за издаването му в болничния регистър на нои. Ако има някакъв проблем ще ме уведомят ли ? И до колко дни след предаването му е срока за това уведомление ?

# 456
  • Пловдив
Хей мамчета, имам и аз въпрос, който незнам дали ще изразя правилно Grinning ... 45 дневния ми болничен започна на 10 януари, като е издаден на 17 и предаден още същия ден, обаче няма постъпили данни за издаването му в болничния регистър на нои. Ако има някакъв проблем ще ме уведомят ли ? И до колко дни след предаването му е срока за това уведомление ?

Всички болнични от януари се представят от работодателят в НОИ до 10 ти февруари .Нормално е да не го виждаш

# 457
А това означава ли, че превод на пари ще има чакмслед 10 февруари ?

# 458
  • Пловдив
Зависи кога го представят в НОИ.Да,голяма е вероятността превод за частта от януари да имаш след 10 ти февруари

# 459
Момичета,когато се самоосигуряваме,трябва ли преди 45 дневния да минем "фиктивно" на трудов договор или стават по друг начин нещата?

Някои от самоосигуряващите се лица са избрали да се осигуряват за общо заболяване и майчинство, други само за пенсия, Вие от кои сте?

# 460
Момичета,когато се самоосигуряваме,трябва ли преди 45 дневния да минем "фиктивно" на трудов договор или стават по друг начин нещата?

Някои от самоосигуряващите се лица са избрали да се осигуряват за общо заболяване и майчинство, други само за пенсия, Вие от кои сте?
За общо и майчинство.

# 461
Здравейте и от мен. Извинявам се ако е коментирано някъде,но не намерих.Между официалния 45 дневен преди термин и последният ми издаден ще има дупка от два дни.Знаете ли кой и по какъв начин покрива тази разлика.И денят на тирмина влиза ли в тези 45 дни.Благодаря ви.

# 462
Влиза. Или телк или нькаква отпуска.

# 463
  • София-Младост
Здравейте и от мен. Извинявам се ако е коментирано някъде,но не намерих.Между официалния 45 дневен преди термин и последният ми издаден ще има дупка от два дни.Знаете ли кой и по какъв начин покрива тази разлика.И денят на тирмина влиза ли в тези 45 дни.Благодаря ви.
За тази разлика или отпуск някакъв, или се връщаш на работа, или болничен отново.
Термина не влиза. в 45дни

# 464
Денят на термина не влиза - 1000% сигурна, съдейки по моя издаден 45 дневен болничен.

Общи условия

Активация на акаунт