Майчинството счетоводно-75

• 67 068
  • 762
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря ви,много.През ТЕЛК не се ли минава,ако не ти стигат дните за болничен,а моите си стигат,но просто между двата има дупка.Тоест може Доктора да издаде болничен само за два дни или не съм разбрала.Ще питам и нея,но сега ми изникна в главата и се шашнах.Той денят даже май е един,ако изобщо смятам правилно.

Последна редакция: нд, 28 яну 2018, 20:19 от слънце87

# 466
Щом имаш право на болнични ще ти ги издадат.

# 467
И аз съм с въпрос. При подаване на молба за детски, има ли значение адреса ми. По ЛК се водя на друг адрес, там сме 3ма човека...Планирам да си сменя личната карта, но в момента не мога, а и ще е обикновенна поръчка, та ме интересува това проблем ли ще е за изчисляване на дохода и т.н.

# 468
Здравейте!
Вярно ли е, че ако излезна болничен ще взимам по- голямо майчинство, защото ще получавам 80% от брутното?
Върнах се от майчинство преди 3 месеца, това има ли общо с изчисляването на болничните?

# 469
  • София-Младост
И аз съм с въпрос. При подаване на молба за детски, има ли значение адреса ми. По ЛК се водя на друг адрес, там сме 3ма човека...Планирам да си сменя личната карта, но в момента не мога, а и ще е обикновенна поръчка, та ме интересува това проблем ли ще е за изчисляване на дохода и т.н.
Адресът не оказва влияние на дохода.

# 470
  • Пловдив
Здравейте!
Вярно ли е, че ако излезна болничен ще взимам по- голямо майчинство, защото ще получавам 80% от брутното?
Върнах се от майчинство преди 3 месеца, това има ли общо с изчисляването на болничните?

За теб ще е по-добре да работиш или да си в платен отпуск.
Базата ти е 24 м назад от 45 дневния.Целта ти е да имаш по-високи осигуровки в тази база

# 471
Благодаря, Elfita! 💐

# 472
Мерси за супер бързия отговор. Значи няма нужда да сменям ЛК, само заради детските.

# 473
  • София-Младост
Мерси за супер бързия отговор. Значи няма нужда да сменям ЛК, само заради детските.
Според мен не, вече декларация може да се подава и по настоящ адрес...обаче вероятно се доказва по някакъв начин.

# 474
Почивните и празничните дни влизат ли в тези максимум 180 дни за годината? Объркана съм, тъй като термина ми е края на септември и на знам дали ще ми стигнат. Шефката ми казва, че не се броят, други казват, че се броят и се сбърках тотално.

# 475
Почивните и празничните дни влизат ли в тези максимум 180 дни за годината? Объркана съм, тъй като термина ми е края на септември и на знам дали ще ми стигнат. Шефката ми казва, че не се броят, други казват, че се броят и се сбърках тотално.

Броят се, да. Досега са ми броили всички съботи и недели, предполагам с официалните празници е същото.Т.е. ако болничният обхваща дни, сред които има празници/поивни дни, те също влизат в тези 180.

# 476
  • Пловдив

Разбира се,че влизат
Това 180 КАЛЕНДАРНИ дни,а не работни

# 477
Зравейте
Въпросът ми е относно болничните тъй като ми свършват 180 дни. До този преди 45 дена има около 1 месец дупка така да го нареча тъй като съм в болничен от положителния тест. Знам че трябва да мина ТЕЛК, но няма ли вариант да ми издадат без да мина.

# 478
  • Пловдив
Зравейте
Въпросът ми е относно болничните тъй като ми свършват 180 дни. До този преди 45 дена има около 1 месец дупка така да го нареча тъй като съм в болничен от положителния тест. Знам че трябва да мина ТЕЛК, но няма ли вариант да ми издадат без да мина.

Не,няма вариант.Пусни си отпуск,ако не искаш да се явяваш на ТЕЛК

# 479
А някоя мама да е минавала наскоро такава комисия може ли да сподели стъпките. Disappointed Relieved

Общи условия

Активация на акаунт