Майчинството счетоводно-75

• 67 037
  • 762
  •   1
Отговори
# 540
Въппеки отменените консултации, моят рекар ми издава болнични.

# 541
  • София-Младост
Отменена консултация означава, че ако по това време имаш час за преглед, тези месечните при бременните...то той е отменен. Другото не вярвам да не се върши Simple Smile

# 542
Не знам какво да кажа
.моят АГ заяви, че не може да го издаде. Позната има същия проблем.

# 543
. Ала бала  ако предам така болничния на работодателя с един ден разлика проблем ли ще е . Ще ми ги върнат ли?

# 544
  • София-Младост
Али баба ако предам така болничния на работодателя с един ден разлика проблем ли ще е . Ще ми ги върнат ли?
Ако аз съм Али баба...Simple Smile
Да, според мен ще го върнат за оправяне от НОИ.
По-лесно е сега да отидеш при ЛЛ и да помолиш отново да преброи дните.
Имаш 37 дни ползвани до раждането 13.11.2017-19.01.18 вкл
втори за 42 от 20.01-30.01. вкл
и третия трябва да е за 135-37-42=56
31.01.-27.03. вкл.
Вземи един календар и просто преброи дните, за да може да си убедителна защо и го връщаш.

# 545
Poliiii  аз доколкото знам единствения вариант реално да не може да се издаде болничен от АГ е, когато въпросния лекар е в отпуска, болничен и тн. и е обявен в Здравна каса и не работи, освен да са въвели някоя нова наредба ма много ме съмнява.  

# 546
  • София
Да питам - само при доход под 500лв на член от семейството имаме право на разни помощи, данъчни облекчения и детски надбавки? Еднократната помощ при раждане - 250лв ли е единствената, която не зависи от дохода?

# 547
  • София-Младост
Да питам - само при доход под 500лв на член от семейството имаме право на разни помощи, данъчни облекчения и детски надбавки? Еднократната помощ при раждане - 250лв ли е единствената, която не зависи от дохода?
80% от размера на детските. Данъчни облекчения, 200лв. намаление на годишната данъчна основа(за едно дете), ако не е ползвано през работодател, може да подадете ГДД.

# 548
Али баба ако предам така болничния на работодателя с един ден разлика проблем ли ще е . Ще ми ги върнат ли?
Ако аз съм Али баба...Simple Smile
Да, според мен ще го върнат за оправяне от НОИ.
По-лесно е сега да отидеш при ЛЛ и да помолиш отново да преброи дните.
Имаш 37 дни ползвани до раждането 13.11.2017-19.01.18 вкл
втори за 42 от 20.01-30.01. вкл
и третия трябва да е за 135-37-42=56
31.01.-27.03. вкл.
Вземи един календар и просто преброи дните, за да може да си убедителна защо и го връщаш.

Извинявай за грешката .поправих я вендага.
.
Преброих ги така е. Но моя мъж вече беше го занесъл. Така че ще чакам да видиме какво ще се случи.
Благодаря ти!

# 549
Здравейте. Бременна съм с трето дете. През октомври 2017 напуснах по взаимно съгласие. До средата на февруари съм на борсата с право на обезщетение. След това имам възможност да ме назначат на работа на трудов договор. (Имам около 15 години трудов стаж до момента - осигурявана съм за всички рискове. ) Преди да напусна бях 11 месеца в неплатен отпуск за гледане на дете, а преди него ползвах 4 месеца платен отпуск. . Въпросите ми са:
1. Мога ли да изляза в болничен след като ме назначат на работа и кога? А мога ли да ползвам болнични за децата?
2. Ако съм в болничен, ще получавам ли някакво обезщетение и ако да, как да изчисля какво?
3. Тъй като аз ще си плащам всички осигуровките (работата ще е фиктивна), ако съм назначена на минимална работна заплата, какъв ще бъде разхода ми? (различен ли ще е ако съм в болнични до края на бременността и ако съм на работа?)
Много благодаря предварително. Надявам се да съм описала разбираемо казуса си Simple Smile

# 550
Здравейте!Имам следнията казус:Имам 13г трудов стаж-осигурявана съм на 1300лв.Ползвах майчинство 2г,след което 4месеца платен отпуск.В момента от 2месеца съм в неплатен отпуск за гледане на дете до 8г.Ще напусна и близки ще ме назначат в тяхната фирма и след това ще ме съкратят,за да се регистрирам в БТ.Въпросът ми е при изчисляване на обезщетението за безработица какъв доход се взима за първата година от майчинството(1300лв или 0лв) и за втората година от майчинството(340лв или мин.работна заплата)?

# 551
  • София-Младост
Здравейте!Имам следнията казус:Имам 13г трудов стаж-осигурявана съм на 1300лв.Ползвах майчинство 2г,след което 4месеца платен отпуск.В момента от 2месеца съм в неплатен отпуск за гледане на дете до 8г.Ще напусна и близки ще ме назначат в тяхната фирма и след това ще ме съкратят,за да се регистрирам в БТ.Въпросът ми е при изчисляване на обезщетението за безработица какъв доход се взима за първата година от майчинството(1300лв или 0лв) и за втората година от майчинството(340лв или мин.работна заплата)?
За втората година МРЗ към тогавашния момент, за първата сумата от която е изчислено обезщетението.

# 552
  • София
Прегледах в НОИ за двата болнични, 45 дневния и този от болницата.Реално за втория пише - Не подлежи на плащане. Защо?

# 553
  • София-Младост
Прегледах в НОИ за двата болнични, 45 дневния и този от болницата.Реално за втория пише - Не подлежи на плащане. Защо?
Частта от 45 дневния, която е за дните от м.01. вече ти е платена с предишния болничен. Затова  и на месец пише 01/2018-не подлежи на плащане.
 За останалите дни ще имаш плащане, вероятно в началото на март.

# 554
Здравейте
Имам въпрос относно болничните. Бременна съм в 30 г.с. до 45 дневния не ми достигат около месец. Подадох документи за удължаване на болничните в ТЕЛК. На тези които са минали през ТЕЛК колко време ви отне от подаването на документите до срещата с тях?

Общи условия

Активация на акаунт