Майчинството счетоводно-75

• 66 930
  • 762
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Здравейте интересува ме при издаден болничен лист и се вижда като подаден от ЛЛ, който в последствие е анулиран и е издаден нов трябва ли и новия да се вижда в НОИ в "Справка по ЕГН за постъпили данни от издадени болнични листове в Електронния регистър на болничните листове.
Благодаря!

Да. Миналия месец имах подобна ситуация и двата се виждат.

# 616
Здравейте интересува ме при издаден болничен лист и се вижда като подаден от ЛЛ, който в последствие е анулиран и е издаден нов трябва ли и новия да се вижда в НОИ в "Справка по ЕГН за постъпили данни от издадени болнични листове в Електронния регистър на болничните листове.
Благодаря!

Да. Миналия месец имах подобна ситуация и двата се виждат.
Благодаря, защото при мен още не се вижда втория, а вече минаха близо седем дни от издаването му.
Трябва ли да се свържа с някой или да чакам още. И това ще попречи ли нещо на изплащането му.
Май  някакви седем дни мисля имаше някакъв срок.

# 617
Благодаря ви! Но 2години ли е срока?

Нямам достатъчно време да потърся информация, но попаднах само на подобни мнения:

http://www.clubtrznormativi.bg/sakrashteniya-uvolneniya-3/prekra … 8-al1-t3-377.html

Нека някой по-запознат каже дали е вяярно или не.

# 618
Здравейте! В болничен съм 45 дни до раждането от 09.01 до 22.02. Като направя справка на болничните листове в НОИ си ми излиза. Не трябва ли да получа обезщетение за дните от Януари (поне така разбирам от обяснението в сайта) или трябва да мине болничния и да получа за целия период?

# 619
Аз когато имам по-голямо забавяне,обикновено е виновна счетоводителката,че го е подала по късно.Проверете кога ви е подаден.Откакто съм в болничен(6 месеца)винаги първата част ми я изплащат до 10 работни дни от подаването.

# 620
Здравейте! В болничен съм 45 дни до раждането от 09.01 до 22.02. Като направя справка на болничните листове в НОИ си ми излиза. Не трябва ли да получа обезщетение за дните от Януари (поне така разбирам от обяснението в сайта) или трябва да мине болничния и да получа за целия период?
Болничният е от 9 .01.което показва че едва ли са успяли да го подадат до 10.01 когато е срока. Би трябвало да се изплати до края на февруари ако е подаден до 10.02.

# 621
ПИК от НОИ в София само от дирекцията на Стамболийски ли мога да получа?

# 622
Моят болничен почти винаги е подаван след 10-то число.Например миналия месец е подаден на 11.01,а плащане имам на 24.01.Хич не ми е ясно с тези болнични.Да не би от болниците да имат срок да ги подават до 10-то число,а не от счетоводството.

# 623
Болничният е от 9 .01.което показва че едва ли са успяли да го подадат до 10.01 когато е срока. Би трябвало да се изплати до края на февруари ако е подаден до 10.02.

Дам, дата на постъпване на данните от МД е 16.01. Ще почакам тогава до края на месеца.
Това предполагам са получени данни от болницата обаче.
Има че начин да разбера от сайта дали и от работодателя е получено всичко необходимо ?

Последна редакция: чт, 15 фев 2018, 12:51 от Reverie

# 624
Срока за подаване в НОИ на болнични от медицинското заведение, което ги е издало мисля е 7 работни дни от издаването а на работодателя към НОИ е до 10то число на следващия месец. Моя е от 12.01 до 06.02 още на 13.01 беше подаден към НОИ от името на мед. заведение. Тъй като аз и работя там смисъл издаден ми е болничен от комисията и ЖК, която се намира в мед. заведение където работя, колежките от счетоводство и човешки ми казаха като работодатели ще ти го подадем до 10 число на февруари, събират всички болнични на служители за месец януари и ги подават наведнъж в първите дни на февруари. При нас е така. Превод от НОИ за частта за януари предполагам имах на 12.02.

# 625
Здравейте! Назначена съм фиктивно в една фирма от този месец на 2600лв. Наложи се обаче още този месец да изляза болничен от 12.02 до 25.02. Ще ходя да си нося болничен и ще трябва да им оставя пари за осигуровките. За да не тръгна с малко пари можете ли ориентировъчно да ми кажете каква би могла да бъде сумата?
Втори въпрос за да мога да си водя сметките относно предстоящо майчинство - каква сума ще се смята за осигурителен доход през месец февруари? Надявам се да не ми се налага да ползвам друг болничен.

# 626
Здравейте, защо средно дневното ми възнаграждение всеки месец е различно от 13 ноември ми е първия 45 дневен болничен и за ноември средно дневното ми беше 23.4лв. За декември 25,5 за януари пак 23,4 и сега за февруари часта от-втория пак е 25,5 редуват се един месец една сума другия друга защо е така според вас?

# 627
Здравейте, защо средно дневното ми възнаграждение всеки месец е различно от 13 ноември ми е първия 45 дневен болничен и за ноември средно дневното ми беше 23.4лв. За декември 25,5 за януари пак 23,4 и сега за февруари часта от-втория пак е 25,5 редуват се един месец една сума другия друга защо е така според вас?
защото броя работни дни в месеца е различен

# 628
Това ми е ясно че работните дни са различни и всички месец сумата е различна. Това са сумите за 1 ден те не трябва ли всеки месец да са еднакви?

# 629
Мисля, че е защото взимате минималното майчинство. Т.е., за да се нагоди винаги сумата в края на месеца да е една и съща трябва дневното да се променя спрямо броя на работните дни.

Общи условия

Активация на акаунт