Коледа иде мое малко Априлче 2017 - Тема 6

• 41 940
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
  • Велико Търново
Аз бързо притичвам само да стопля вода, но явно двадесетина секунди са били достатъчни. Снощи го сложих в кошарата, той наду гайдата, ама така ще бъде, защото иначе тръпки ме побиват какво можеше да стане.
Аз да питам просо от къде сте купували, че в нашия чуден град нито в Била, нито в Литъл, нито в ДМ открих. Сигурно в някой био магазин ще има, ама грам идея нямам къде има такива тъдява. Че с кашите май приключихме, от понеделник давам варена леда с плод, обаче като че ли дворчето не иска едно и също да закусва. Днес правих попара с извара и имаше далеч по-голям успех от първите два пъти. Чудя се за кус кус, но си мисля, че юфката е за по-нататък.

# 61
Аз давам просо на Хип. Нали сме на гости на баба и дядо докато ММ се завърне и във Видин няма такива екстри като био магазин Joy В някой онлайн магазин 100% ще намериш.

# 62
  • София
Всякакви био брашна, зърна, масла, тахани, стърготини и пр. поръчвам от Зоя.

# 63
И аз млякото не го правя в кухнята, а в стаята. Имаме нагревателна кана.
Онзи ден говорих с едни родители, които имат бебе на месец и нещо, казаха, че разредили гладенето. Май съм от малкото луди, които продължават, че и стерилизирам шишета.... Но аз предимно пера на ръка, защото примерно имам едно боди и един гащеризон на ден, и така по малко. А иначе, ако събера за пералня, после ми се реве, имам цяла купчина за гладене  #Crazy Кое е по-добре - да гладя, или да пера в пералнята само, без гладенето? Как мислите?
Нашето шило от няколко дни спи само по корем. Баща му първият ден откачи, и само бягаше да го обръща по гръб - вика как ще диша. Но вече миряса, примири се  Whistling

# 64
  • София
Нащо шило спи по корем още от 4-ти месец. Не виждам проблем за дишането. Чела съм,че условието е да е твърд матрака и да няма излишни пухкави неща наоколо. И все пак си мисля, че щом може да си вдига и върти главата е нормално, ако усети затруднение с дишането да си се завърти. Проблема е при малките, които не могат да мръднат само. Но пък от друга страна и тях като ги сложиш по корем и съответно не мърдат не виждам как ще им пречи на дишането. Платения доктор при който ходим още от началото ми е казал, че проблем няма да спи по корем, даже е по-добре, защото ако повърне няма опасност от задавяне.
Колкото до прането, гладенето и стерилизирането, аз сигурно съм много лоша майка. Не гладя от втория месец, не стерилизирам от момента в който започна да лапа всичко, около  5 месец.
Но си признавам, използвам сушилня и смятам, че гладенето ми е просто излишно.

Последна редакция: пн, 11 дек 2017, 09:47 от ditmade

# 65
И гладя и стерилизирам 😁 бебо спи по корем от новородено. В много редки случаи да се обърне по гръб. Даже в коша за новородено (т.нар. зимен кош) искаше по корем. Но се научи вече навън и по гръб.
Пак неуспешен опит за закуска, неиска и неиска.... Само обяда си приема с охота. Неискаше следобедна, за това пробвам вече със закуски....

# 66
Dit, значи няма проблем със спането по корем  Crazy

# 67
  • София
Алиса, никакъв проблем не е:)
Пате, аз 4 дни пробвах със закуската и получавах твърд отказ. На петия ден прояде. Питай сега какво се случва, ако не си получи попарата сутрин, то е направо истерия.Simple Smile

# 68
Дит, аз съм по-лоша майка от теб. Изгладих веднъж всички дрешки докато бях бременна, от тогава само ми се е случвало ако някоя е много смачкана и е грозно. Спрях да стерелизирам към третия месец. Joy Пералня пускам ако не всеки ден, то през ден. Сушилня нямам.
Стикито си спи както си иска. Като се научи по корем само така искаше, на моменти е, обаче много рядко спи по гръб вече. 

# 69
Аз пък гладя още. Много неугледни ми изглеждат като не са гладени хаахх. Та аз съм луда и моите дрехи си гладя акъл нямам Stuck Out Tongue Winking Eye
Момичета пората с какъв хляб я правите. Тя вече 7 ми ден ще яде хлутен, мисля че е въведен а? Вчера се мръщи много на обезсоленото сирене, ще я видя днес. Но мисля да я пробвам вече с попара, а стига съм се мотала. Simple Smile

# 70
Ех,аз бебка още с месо я захранване,пуешкото го смятам за въведено,4 дни давах с постепенно увеличаване.Мисля глутена след месото,обаче тя се самозапали с хляб от масата няколко пъти...
Болна съм от 3 дни, болки в гърлото,запушен нос и болки в цялото тяло.Баткото донесе вирус,уж се оправи той,днес с кашлица и не е на училище.Обичах преди зимата,откакто е тръгнал на ДГ я мразя заради това разболяване.

# 71
Аз стерилизирах до 4 месец. Гладя от време на време, но не ми е приоритет. Примерно ако искам нещо да му облека, но не е изгладено пак си му го обличам Grinning
Въпрос към мамите, които дават АМ- колко хранения имате през деня, че имате и нощно хранене? Ние имаме 5 хранения през деня, а през нощта почивка на стомахчето (по препоръка на ЛЛ).

# 72
  • София
Аз попарата я правя със сухари от тези, които се продават на пакети Елит или нещо такова.
Пърпълче, да ти кажа живот и здраве второ да се роди и аз като теб ще правя хаха:)
А месото ни е много болна тема. Опитах само бульон да дам със сухар (все едно е попара). Майко мила какви физиономии бяха какво гадене ужас.. Та аз никакво месо не съм въвела. Имам си вегетарианец. Доктора каза, че щом яде жълтък няма проблем поне за сега и да не го мъча.

Е как я правите тая почивка на стомахчето, аз кърмя, но ЛЛ каза да не давам през нощта, ми то не е възможно..

# 73
Дит, при нас е обратно със жълтъка. Милата се дави, плези езика жълт не може да преглътне. Пие вода, пак зяпа иска си пюрето обаче като не може да преглътне се отказва. А като дам пюре без си яде сладко.
А за през ноща, при нея е много странно. Оптва се сама да си махне нощното, но не издържа всяка нощ, и като ревне аз я кърмя. Обикновено става към 4/5 сутринта и режима после ми отива по дяволите Simple Smile

# 74
  • София
Аз жълтъка му го давам даже без пюре, ей така си го хапва. Не винаги се кефи, ако не го иска го слагам в пюрето и изобщо не го усеща.
Ще правя опити да го слагам в кошарата да спи. Много шава и се търкаля и ме е стра, че ще се пльосне на пода някоя нощ. Сигурно ще е ужасно трудно (за мен) с това ставане по 782351 пъти, ама ще се пробвам все

Моя човек спи вече два часа и половина, аз го чакам да се събуди от 1 час, ни елха почвам да правя, ни уроците мога да си изгледам, нищо. само си губя времето в момента.

Последна редакция: пн, 11 дек 2017, 13:06 от ditmade

Общи условия

Активация на акаунт