Номинации за книга на 2017 година

• 15 264
  • 89
  •   1
Отговори
# 15
Номинираме книгите, които най-много са ни допаднали през тази година.
Нека не са повече от 5. Моля посочвайте точното заглавие и автор на всяка книга.
По възможност коментарите да са в другите теми, освен, ако искате да питате нещо неясно.
Няма значение кога са издадени книгите, единственото условие е, да сте ги прочели през тази година.
Накрая книгите, които съберат най-много номинации ще предложим на гласуване и от тях една книга ще стане книга на 2017г.
Ще номинираме до края на годината, така че спокойно огледайте списъците си.
Моля, който реши да коригира, да сменя или да добавя, нека да става с цитат и да посочи точно какво коригира.

1. АЛената Кампания. БРаян Маклелън*
2. Баряр /на Бюджелод
3. Душата на императора - Сандърсън
4. Ритматистът - Сандърсън
5. Легион 1 и Легион 2(общо поредицата) - Сандърсън

*ОТ МБГ обещаха за Панаира на книгата да пуснат и третата част на трилогията за барутните магове. Ако си спазят обещанието и Atumn Campany ми хареса, запазвам си правото да променя Алената кампания на номицания за цялата поредица Барутните магове

2. вероятно е Бараяр на Лоис Макмастър Бюджолд?
И цялата поредица "Сага за Вор" ли номинирате или само втората книга от поредицата.

# 16
 цялата поредица номинирам на Бараяр, а не само четвърта книга от поредицата, така както е дадена в Читанка https://chitanka.info/serie/barajar

# 17
Благодаря за темата!!!
Номинирам :

1."Живот в огъня" - Марина Цветаева/Цветан Тодоров
2."Милениум" - Стиг Ларшон
3."Тайната история" - Дона Тарт
4."The Minds of Billy Milligan" - Daniel Keyes

# 18
  • Ямбол
...
1. АЛената Кампания (кн.2 от Барутните магове). БРаян Маклелън*
2. Баряр /на Бюджелод
...
Това ли са точните имена на книгите и авторите им?
Имам чувството, че е лично, абсолютно неуважение.

# 19
...
2. Баряр /на Бюджелод
...

1. като гледам е така
2. е Сага за Вор (според Goodreads) или Бараярски цикъл (според Wikipedia) от Лоис Макмастър Бюджолд - щом се номинира цялата поредица
3. Душата на императора - Брандън Сандерсън
4. Ритматистът -  Брандън Сандерсън
5. Поредица Легион (Легион кн 1 и На една ръка разстояние кн2) - Брандън Сандерсън

# 20
С удоволствие участвам в темата, както и изчитам отговорите на останалите потребители. Моите номинирани са:
1. "Възвишение" - Милен Русков
2. "Чудо" - Ар Джей Паласио
3. "Стъкленият замък" - Джанет Уолс
4. "Три ябълки паднаха от небето" - Нарине Абгарян
5. "Все още Алис" - Лиса Дженоува
Много ми е трудно да избера пет книги от всички 5 звезди, които съм дала тази година - беше добра година за четене Simple Smile

# 21
...
2. Баряр /на Бюджелод
...

когато някой се заяжда, не може да очаква уважение.
В началото бе обявено че няма правила.
После съм сбъркал една буква и веднага - заяждане, подчертаване на буквата и не знам какво си. на всичкото отгоре лицето което ми направи коментара е допуснало грешка. Бараяр не е 2 -книга, а 4-та от поредицата Бараярски цикъл. Преди някой да съди другите, да си гледа собствените грешки. Вие които гледате треската в чуждото око, бъдете така добри да извадите гредата от собственото.
Лично било.... Да не би някой от вас да е писал книгите?
И аз имам чувството че заяждането  към мене беше лично.  След заяждането за сгрешаната буква си Спестих си много обидни коментари, и половината от това което бих казал на човека в очите не съм го казал, а какво получих? - нападки.
Начинът по който бе подчертана буквата на Бараяр бе извънредно обиден. Сякаш като прочета един автор и трябва веднага да му запомня името? Ако авторът бе японец и се казваше Чаймонуго Катамата  Со Нукси пак ли щяхте да очаквате да го напиша без грешка? Знаете ли че американците не могат да произенесат името Петър? Казваш Питър, Пьотър, но не могат да кажат Петър - не им звучи.

П.С. някои хора си номинират едни и същи книги няколко години подред, но аз които съм сбъркал една буква - проявявам неуважение към авторите, било лично към някой, когото даже не познавам. Някои хора се взимат много насериозно. Направо си кажете, че това е частен клуб, и укажете със списък кой може да гласува и за кои книги.

Последна редакция: пт, 08 дек 2017, 00:00 от Джон Сняг

# 22
...
2. Баряр /на Бюджелод
...

После съм сбъркал една буква и веднага - заяждане, подчертаване на буквата и не знам какво си. на всичкото отгоре лицето което ми направи коментара е допуснало грешка. Бараяр не е 2 -книга, а 4-та от поредицата Бараярски цикъл. Преди някой да съди другите, да си гледа собствените грешки. Вие които гледате треската в чуждото око, бъдете така добри да извадите гредата от собственото.
И аз имам чувството че заяждането  към мене беше лично.  След заяждането за сгрешаната буква си Спестих си много обидни коментари, и половината от това което бих казал на човека в очите не съм го казал, а какво получих? - нападки.
Начинът по който бе подчертана буквата на Бараяр бе извънредно обиден. Сякаш като прочета един автор и трябва веднага да му запомня името? Ако авторът бе японец и се казваше Чаймонуго Катамата  Со Нукси пак ли щяхте да очаквате да го напиша без грешка? Знаете ли че американците не могат да произенесат името Петър? Казваш Питър, Пьотър, но не могат да кажат Петър - не им звучи.

П.С. някои хора си номинират едни и същи книги няколко години подред, но аз които съм сбъркал една буква - проявявам неуважение към авторите, било лично към някой, когото даже не познавам. Някои хора се взимат много насериозно. Направо си кажете, че това е частен клуб, и укажете със списък кой може да гласува и за кои книги.

Никой с Вас не е искал да се заяжда. Помолени бяхме да си изписваме имената на книгите или пълните имена на поредиците и пълните имена на авторите. Вие не стига, че ги сбъркахте, ами и останалите молби не изпълнихте. Като не знаете името на автора, ами направете справка и го напишете коректно - не всеки е длъжен да е чувал за него. Аз само попитах за това, което аз си мисля, ли става дума - Вие се вкиснахте.
Първо книгата е втора - защото първите две са 0.1 и 0 част от поредицата според някои източници. Ако погледнете в goodreads - там мисля беше листната даже 7-ма (Читанка все пак е само сайт за книги, а не последна инстанция за тяхната поредност). И второ - да не говорим, че пишете книга, а после твърдите, че номинирате поредица - и нея не сте я изписали въобще.
Така че  - предлагам Ви да уважавате този форум и да спрете с тези нападки. И да си изписвате номинациите коректно - за да могат хората, които ги обработват да работят нормално, а не да Ви търсят произведенията на 10 места, докато разберат какво точно номинирате. Проявете уважение поне към техния труд.

Последна редакция: пт, 08 дек 2017, 11:22 от alvelly

# 23
  • на последния етаж
Майстора и Маргарита - Михаил Булгаков
Хроника на една предизвестена смърт - Габриел Гарсия Маркес
Птиците умират сами - Колийн Маккълоу
Снежно цвете и тайното ветрило - Лиза Сий
Яж, моли се и обичай - Елизабет Гилбърт

# 24
...
2. Баряр /на Бюджелод
...

И аз имам чувството че заяждането  към мене беше лично.  След заяждането за сгрешаната буква си Спестих си много обидни коментари, и половината от това което бих казал на човека в очите не съм го казал, а какво получих? - нападки.
Начинът по който бе подчертана буквата на Бараяр бе извънредно обиден. Сякаш като прочета един автор и трябва веднага да му запомня името? Ако авторът бе японец и се казваше Чаймонуго Катамата  Со Нукси пак ли щяхте да очаквате да го напиша без грешка? Знаете ли че американците не могат да произенесат името Петър? Казваш Питър, Пьотър, но не могат да кажат Петър - не им звучи.

Никой с Вас не е искал да се заяжда. Помолени бяхме да си изписваме имената на книгите или пълните имена на поредиците и пълните имена на авторите. Вие не стига, че ги сбъркахте, ами и останалите молби не изпълнихте. Като не знаете името на автора, ами направете справка и го напишете коректно - не всеки е длъжен да е чувал за него. Аз само попитах за това, което аз си мисля, ли става дума - Вие се вкиснахте.
Първо книгата е втора - защото първите две са 0.1 и 0 част от поредицата според някои източници. Ако погледнете в goodreads - там мисля беше листната даже 7-ма (Читанка все пак е само сайт за книги, а не последна инстанция за тяхната поредност). И второ - да не говорим, че пишете книга, а после твърдите, че номинирате поредица - и нея не сте я изписали въобще.
Така че  - предлагам Ви да уважавате този форум и да спрете с тези нападки. И да си изписвате номинациите [u]коректо[/u] - за да могат хората, които ги обработват да работят нормално, а не да Ви търсят произведенията на 10 места, докато разберат какво точно номинирате. Проявете уважение поне към техния труд.
Пак казвам - в първия посто пишеше, че няма правила. След такова обявление, не можеште да очаквате че ще чета всички постове кой какво си е пуснал и кой какво е помолил? щом сте помолили да се изписват имената точно защо не сте го сложили в първия пост?
Второ - номинирал съм две поредици (вклюмчително и легион), и съм обявил че съм готов да заменя книга то поредица за  поредица (включително първата книга, която е част от поредица).  като цяло съм писал повече поредици, отколкото книги.
Трето - с когато съм сбъркал нещо дребно, като една-две букви, но смисълът се разбира( - написал съм Баряр, навместо Бараярски цикъл ) ми се струва гадно човек който сам допускd технически грешки, да се заяжда с другите за такива?
четвърто- "вкиснах се", защото нападка за букви или запетайки е нещо много дребнаво - дори ако сте ми редактор. УВерявам всеки че мога да следя всички ви колко правилно изписвате буквите на авторите, и дали принципът е еднакъв за всички, ако това е целта.
пето - когато ме попитахте за поредица ли стаав дума, веднага съм уточнил  че става дума за поредица.
.П.С. не мисля че аз съм човекът с нападките. Изписах пет имена и веднага 2 -3 души ми скочиха, заради една-две буквена грешки , след като сте обявили че няма правила.
 Оттеглям номинациите си, явно е че сте затворен клуб от 10 човека.
За Х-та година виждам  в номинациите "ИСторикът", а в същото време той присъства в номинациите  за Златна малинка.

Последна редакция: пт, 08 дек 2017, 11:36 от Джон Сняг

# 25
Ето и моите предложения за книга на 2017:

"Манюня"-Нарине Абгарян
"Войната не е с лице на жена.Последните свидетели"-Светлана Алексиевич
"Чамкория"-Милен Русков
"Хубостта е рана"-Ека Курняван
"Даниел Щайн,преводач"-Людмила Улицкая

# 26
За Х-та година виждам  в номинациите "ИСторикът", а в същото време той присъства в номинациите  за Златна малинка.
Защо те учудва това? Не е само "Историкът", много заглавия ще срещнеш и в двете теми. Нормално е, не всички харесваме едни и същи книги.
И не е нужно да се сърдиш и да оттегляш номинациите си. В първия пост Лиляна е помолила да посочваме точното заглавие и автор на всяка книга, за да може после по-лесно и бързо да направи списъците за гласуване. Тази тема е за забавление, излишно е да се гневиш.

# 27
Защо те учудва това? Не е само "Историкът", много заглавия ще срещнеш и в двете теми. Нормално е, не всички харесваме едни и същи книги.
И не е нужно да се сърдиш и да оттегляш номинациите си. В първия пост Лиляна е помолила да посочваме точното заглавие и автор на всяка книга, за да може после по-лесно и бързо да направи списъците за гласуване. Тази тема е за забавление, излишно е да се гневиш.

1. когато аз пусках поста си, поста на Лиляна изглеждаше по съвсем друг начин - пишеше, че няма правила едниствено трябав да сме чели книгата или поредицата през 2017.  не пишеше нищо за точен текст, нито имаше текста, който е сложила в спойлера. ЯВно е променяла и добавяла, след снощните случки;  почерненият текст  в поста й, че трябвd да сме точни е нов - -преди го нямаше. Вместо това имаше надпис - няма правила.  Iърдя се, защото искате  да приложите към мен правила, които към момента на пускането на поста ми не са важали;
2.учудват ме не толкова различните вкусове, а че няма ясен регламент - явно за една книга издадена преди цели пет години може да се гласува и днес, още повече, че няколко човека си номинират номинират редовно някои книги и тази година и миналата година, а като че ли -и по миналата.  Ако прегледам сега какво е номинирано последните 3-4 години ще открия поразителни съвпадения. В същото време се направи въпрос за едва-две сгрешени букви.
3. Страхотно съм обиден на заяждане за  отделни букви (изключителна дребнавост, по какъвто и да е критерий),* особено от човек който сам бърка буквите, така че пак повтарям - оттеглям номинациите си .

*пак добре че не са  гледали запетайките! #Cussing out Признавам си - със запетайките съм скаран! Хайде разстреляйте ме!

П.С-- Именно защото темата е за забавление, а двама -трима души веднага ми скочиха като хиени оттеглям номинациите си! Егати и забавлението!

Последна редакция: пт, 08 дек 2017, 13:05 от Джон Сняг

# 28
Оф, хайде стига вече. Оттегляй, добре, да продължим нататък.

# 29
Джон Сняг, проблемът ти не е в правилата за номиниране. Форматът, в който е най-удачно да се вписват предложенията, е уточнен в този пост, който както ще забележиш, няма редакция:
.. Моля посочвайте точното заглавие и автор на всяка книга. ...

Това съм го написала, защото копирам заглавията и авторите в таблица. Ако те не са точни, съответно така ще излязат и в списъка и евентуално на номинации. Не ми пречи за всяко заглавие и автор да отварям Гугъл, но нали разбирате, че и без това следенето на темата и събирането на списък ми коства не малко време. Поне търсенето с Гугъл мога да си спестявам.
Благодаря за разбирането на всички останали.
Хайде сега погледни твоите как са. И не е като да няма мнения преди твоето с номинациите, от които да видиш как се прави, нали? Simple Smile
...
По темата:
Аз четох малко тази година. Имам само една номинация.
1. "Заклеващия" - Брандън Сандерсън

Общи условия

Активация на акаунт