Голямата тема за малките масла - 19

• 97 464
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
Слагам около 2-3 супени лъжици. Не ми се струва много... Може би проблемът е бил в шампоана.
И да споделя, бях си купила липидно масло, но от него ужасно ми се подуха долните клепачи. Станаха червени и болезнени. Сега го мажа по тялото и нямам проблем.

# 271
А какво масло? Защото примерно рициновото е много гъсто и се отмива по-трудно, други се отмиват по-лесно. Шампоанът, естествено също е от значение.

# 272
Кайлис, преди шампоана сложи един път балсам хубаво навсякъде, някакъв, какъвто и да е, все едно се миеш с шампоан. Супер лесно се отмива каквото и да е маслото после.

# 273
Да споделя и тук, понеже съм много доволна..преди измиване(предната вечер) пръскам обилно микс от масла(ленено,зехтин, бадемово,пшеничено,ячрм и т.н.) в шише с пулвелизатор слагам всичко и добавям топла вода.Добавям като намалее пак различни масла и малко вода.Не преувеличавам,но косата ми се съживи. И преди съм мазала доста масла,на суха коса или навлажнена преди това,но нямаше сякаш толкова бърз ефект,странно,но факт.Ползвам си го постоянно и много ми харесва,снимките споделих в другата група за коса,когато за първи път забърках(кокосово,зехтин,етерично масло от розмарин и забравих какво още Joy)   

# 274
Съни, каквото имам, обикновено кокосово, зехтин, липидно, гроздови семки.
Ще пробвам и това с пулверизатора. Отглеждам си коса за дарение на онкоболни, дълга е вече доста и си трябва стабилна поддръжка.

# 275
Браво! Малко са такива хора! Успех!

# 276
  • Sofia, Bulgaria
Малко е извън темата, но какви са изискванията за даряване на коса? В смисъл може ли да бъде боядисвана или къносвана? Аз моята също я пускам дълга и като ми скимне да я отрежа бих я дарила на драго сърце, стига да приемат боядисвана или къносвана коса, защото имам бяла коса вече и не мога да не се боядисвам.

Съжалявам за офтопика Hug но ми стана любопитно

И за да не е съвсем не по темата. Аз каквото и масло да сложа на очите и в близост до очите ми се подуват. Не ми се зачервяват чак, но стават като отекли, все едно съм болна. Отдавна се отказах да слагам масла около тях. Сега слагам съвсем леко под тях и нямам проблеми така. Най-вече кайсиево масло ползвам за тази зона.

# 277
Как да преценим колко масло е достатъчно?

# 278
Как да преценим колко масло е достатъчно?
Колко е достатъчно не знам, но за много, като не можеш да го измиеш два пъти със силен шампоан  Grinning
Аз гледам да е толкова, че да не се стича като го наплескам.

# 279
Нощен ястреб, знам че искат да е поне 20 см дълга, за боядисване не съм се интересувала,  моята е с естествения си цвят.

# 280
Здравейте. В друга тема прочетох за масленото измиване. Исках да попитам кое от маслата, които имам е подходящо - синапено, кокосово, масло от макадамия и рициново. Кожата е нормална към мазна и с по широки пори в т зоната.

# 281
Здравейте. В друга тема прочетох за масленото измиване. Исках да попитам кое от маслата, които имам е подходящо - синапено, кокосово, масло от макадамия и рициново. Кожата е нормална към мазна и с по широки пори в т зоната.

Може да пробваш с масло от гроздови семки, жожоба. Рициновото също е подходящо, изсушава кожата една идея повече. Но ако се смеси със слънчогледово масло в съотношение 30 /рициново/ : 70 /слънчогледово/, може и да не изсушава толкова. Аз го ползвам чисто.

# 282
  • Sofia, Bulgaria
Аз за маслено измиване също ползвам чисто ЯЧРМ и съм много доволна. Мамче, както описваш кожата си според мен по-скоро го пробвай чисто и ако усетиш опъване тогава го смесвай. Моята кожа е подобна на твоята и с чисто ЯЧРМ се чусвства чудесно.

# 283
Аз за маслено измиване също ползвам чисто ЯЧРМ и съм много доволна. Мамче, както описваш кожата си според мен по-скоро го пробвай чисто и ако усетиш опъване тогава го смесвай. Моята кожа е подобна на твоята и с чисто ЯЧРМ се чусвства чудесно.

Извинявай, не мога да се сетя какво е това съкращение ЯЧРМ? Simple Smile Сигурно е елементарно, но не мога да зацепя Simple Smile))

# 284
Ямайско Черно Рициново Масло

Общи условия

Активация на акаунт