Голямата тема за малките масла - 19

• 97 355
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
  • гр.Варна
Благодаря ви ,момичета. bouquetЧетох ,че за акне е добре маслото от гроздови семки и мисля да и взема от него.

# 421
Който питаше за масло за проблемна кожа, препоръчвам конопено с 2 ръце.

# 422
  • Sofia, Bulgaria
Лисичка, маслото от чаено дърво директно го нанасяш на засегнатия участък с клечка за уши, на мен така ми е най-лесно. Ако ти е много суха кожата, може да го разредиш с гел от алое.
За проблеманата кожа не мога много да помогна, но ми се струва, че съвета за маслено измиване с ЯЧРМ е много добър.

# 423
NoshtenYastreb , благодаря bouquet

# 424
  • гр.Варна
От кое масло си доволна,на коя фирма?Аз попаднах на това.  newsm78
https://shop.zdravnitza.com/bg/konopeno-maslo/858-konopeno-maslo … nitza-250-ml.html

# 425
Всички масла, които имам, са на Алтея.

# 426
  • Варна
Черните кръгове са от бъбреците, няма как да се махнат с масла, освен ако не ги пиеш...

Ето това масло е много интересно, но не за горния проблем:
http://nevencosmetics.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%D0 … %D0%BD-14783.html

Пила съм го, но на друга марка срещу косопад и бях доволна.
Дават го още за много други неща, които не са споменати.

# 427
Черните кръгове са от бъбреците, няма как да се махнат с масла, освен ако не ги пиеш...

Ето това масло е много интересно, но не за горния проблем:
http://nevencosmetics.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%D0 … %D0%BD-14783.html

Роузи, точно миналата седмица си пусках пълни кръвни изследвания + креатинин и урея, + стерилна урина - всичко ми е в нормите. При мен мисля, че е от умора и прекомерно взиране в компютъра на работа.
Освен това преди водех по-активен начин на живот + спорт, а сега не.
Мисля, че може поне визуално да се намалят кръговете с козметика, но просто не намирам изпитана рецепта.

# 428

Аз също съм с конопено и потвърждавам, че върши много добра работа!

# 429
Здравейте,
Открих тази тема сега,защото от скоро започнах да се интересувам от маслата.
Имам много скромен опит ползвала съм само :бадемово и арганово,от месец насам си взех и кокосово.След като ви открих и прочетох добри отзиви за шипковото масло си взех и него и го мажа вечер преди лягане.Досега си слагах крем околоочен и нощен,но съм решила да опитам с природни продукти,защото не виждах никакъв резултат от тях освен,че ми бъркаха стабилно в джоба.
Смятате ли ,че е достатъчно да ползвам само масла като вечерна грижа или все пак е добре да нанасям и крем?
Почти на 40 год. съм и ми се иска нещо,което да ми помогне със зоната около очите,много ми е суха там кожата.
Взех си също и ленено масло,но все още не съм го ползвала не знам за какво е подходящо.Като вляза в такъв био магазин и ставам като разногледа,има толкова много и интересни неща,но все още съм твърде непросветена в тази материя.Стана много дълго,но ще следя темата и благодаря за ценните съвети,които давате.

# 430
  • София
Момичета, как се прави маслена баня на косата? Дано да не ви досаждам мниго с глупавите си въпроси.

# 431
Къде продават камфорово масло ?
Нещо не намирам ...
трябва ми за маска за коса bouquet

# 432
  • София
Къде продават камфорово масло ?
Нещо не намирам ...
трябва ми за маска за коса bouquet
Не съм сигурна дали това е най-подходящото за коса. После няма отмиване!

# 433
Момичета, днес забърках смес от наличните у дома масла - кокосова, какаово, липидно и от ядка на праскова. Половината втрих в корените на косата и по дължината ѝ, а другата половина смесих с кафява захар и утайка от кафе и си направих скраб за тяло.
Послушах съвета ви и като стана време за миене на косата първо я наклепах с шампоан (без да я мокря) и след това я измих още 2 пъти. Маслото се отми и косата ми стана чудна!

# 434
  • София
Да се включа и аз в темата, повече да се обучавам, но ще се радвам да успея и да помогна на някой Simple Smile

КОкосово и какаово масло използвам от години, включително и кокосово за дупето на детето, когато беше бебе Simple Smile

Сега съм бременна и кожата ми стана много суха. Никога не съм имала суха кожа. Между пръстите на ръцете на моменти се цепеше.
Направих следното мазило: 220мл кокосово масло, 30мл какаово, 5-6 цветчета сух невен, 5мл натурално шипково етерично масло. Какаовото и кокосово разтопих на водна баня. Добавих цветовете невен, за да си пуснат красотите вътре, прецедих и охладих до стайна температура. После добавих шипковото и разбърках добре (то не трябва да има достъп до метални и пластмасови съдове, затова всичко в стъкло правих). Съхранявам в хладилник, защото ми е по-лесно да го използвам във формата на сапун, който търкам в кожата и после разнасям с ръце.

Масло от чаено дърво използвам във водата за миене на пода.

Общи условия

Активация на акаунт