Голямата тема за малките масла - 19

• 97 113
  • 747
  •   2
Отговори
# 660
Сапун за коса или не си е сапун и не е чудно, че косата се наелектризира. Хубаво е да се ползва някакъв балсам, за да се предотврати този ефект.
Масло от кокос не се препоръчва за лице. За тяло може, но не и за лице. Рядко на някой му понася и е доста комедоногенно. Има доста други по-добри масла за тази област - шипково, гроздови семки, кайсиеви ядки, арганово, сквалан и други. Трябва да се пробва. На някой му понася добре едно, на друг друго.

Алоето за пиене и за мазане са различни продукти. Едното е течност, другото гел. Бях си взимала за пиене, така си стои в хладилнита. Има отвратителен вкус  Laughing

Маслата не се ползват вместо крем. Ползват се за подпомагане на грижата за кожата, но не заместват хидратиращите кремове. Маслата омекотяват кожата и доставят липиди, но не предотвратяват трансепидермалната загуба на влага, така че аз не бих изключила дневния крем напълно.

За пръв път ползвах кокосовото за лице, надали ще се обрина от един път, но ще знам и няма да го нанасям там. Благодаря.
Алое съм пила, и на сок и гел за пиене. На гела за пиене консистенцията му е като желе примесено със сок. . Вкуса е странен, да, но може да се разреди със сок, вода...чай.. Аз му бях свикнала и го пиех чисто. Бях доволна от употребата му.

# 661
От веднъж надали ще ти стане нещо, но наистина, най-добре използвай друго за лицето.  Peace

Моето алое е течно ама не се разбархме с него. Сигурно вече не става за пиене и трябва да го изхвърля  Tired

# 662
А нещо друго за хидратация освен алоето, което да е от натуралната козметика?

# 663
Mauntain Crystal, за маслото от карите, мога да ти дам съвет да го разтапяш в ароматна лампа. Става за 30сек. Аз го използвам всяка вечер върху лицето и при мен действа много добре. Но слагам малко и вече разтопено количество. Попива за 30. мин при мен и сутрин кожата ми е мека и гладка ☺
Ароматната лампа можеш да си я вземеш почити от всеки магазин.

# 664
  • Бургас
Аз все се каня да си отрежа от алоето ми в къщи.Нещо обаче все ме спира.Като че ли ме е страх да си го сложа директно на кожата.Непознато ми е.Някой клепал ли се е със сок от растение?

# 665
Аз все се каня да си отрежа от алоето ми в къщи.Нещо обаче все ме спира.Като че ли ме е страх да си го сложа директно на кожата.Непознато ми е.Някой клепал ли се е със сок от растение?
Недей. Има различни видове алое. Ако знаеш точния му ботанически вид и знаеш, че става за тази цел, добре. Но ако не, или се консултирай, или си купи правилното растиние. На моето пишеше, че е само за декорация.

# 666
Да, пробвала съм с моето. Щипеше ме и трябваше да се измия. И то не по лицето. От същото растение познати си правиха отвара за косата и казваха, че помага срещу косопад.

# 667
Mauntain Crystal, за маслото от карите, мога да ти дам съвет да го разтапяш в ароматна лампа. Става за 30сек. Аз го използвам всяка вечер върху лицето и при мен действа много добре. Но слагам малко и вече разтопено количество. Попива за 30. мин при мен и сутрин кожата ми е мека и гладка ☺
Ароматната лампа можеш да си я вземеш почити от всеки магазин.

Чудесна идея. Благодаря Flowers Hibiscus

# 668
Маслата не се ползват вместо крем. Ползват се за подпомагане на грижата за кожата, но не заместват хидратиращите кремове. Маслата омекотяват кожата и доставят липиди, но не предотвратяват трансепидермалната загуба на влага, така че аз не бих изключила дневния крем напълно.
Всъщност точно маслата предотвратяват транс-епидермалната загуба на вода, тъй като такава е налична при нарушена липидна бариера. Вярно е, че за да е хидратирана кожата ѝ трябва вода, но за да остане такава ѝ трябват масла.
Точно заради отмиването на естествените маслата в кожата със сапуни се нарушава липидната бариера и се получава изсушаване. Заради същата тази липидна бариера пък масленото измиване действа така добре.

# 669
Здравейте, ако вечер след нанасяне на масло, например шипково, чувствате кожата неприятно да "опъва" и не е достатъчно омекотена, допълнително ли добавяте от маслото или слагате крем. Какъв крем е подходящ след масло, за да не стане пък запушване на порите? Или пък да трябва солидна хидратация преди маслото?

# 670
stepchchica, аз бих пробвала с друго масло. Може би шипковото не е за твоята кожа.
По-суха ли е или по-мазна?

# 671
Здравейте, ако вечер след нанасяне на масло, например шипково, чувствате кожата неприятно да "опъва" и не е достатъчно омекотена, допълнително ли добавяте от маслото или слагате крем. Какъв крем е подходящ след масло, за да не стане пък запушване на порите? Или пък да трябва солидна хидратация преди маслото?

Лично аз, ако усещам опъната кожата си след масла ( в такъв период съм и аз сега) добавям малко хидратиращ крем или емулсия или гел- каквото имам, но да е хидратиращ. Понеже съм с мазна кожа по принцип, усещането за хем мазна, хем опъната кожа при мен явно е равно на дехидратация. Вечер започнах да слагам хидратиращ крем за всеки тип кожа и кожата ми не я усещам опъната вече.Обилно мажа и масажирам известно време, ако след около десетина минути попивам ако има излишък.

# 672
Но ако след масло се нанесе хидратантен продукт, той ще може ли да проникне в кожата? Все си мислех, че не става така, нещо такова бях чела. Thinking

# 673
При мен се получава.Щом кожата ми се чувства добре и е мека и еластична  значи маслото не е запечатало лицето ми.
Можеш да пробваш и да смесиш хидратиращ крем с капки масло и да масажираш лицето. Така правих , когато температурите падат под 0 и лицето ми не се опъваше от студа навън.

Тъй като маслата не хидратират, но задържат хидратация в кожата за мен е логично някак да използвам хидратиращ продукт(дори и лек такъв) съчетан с масло (за мен леко масло).

# 674
И аз съчетавам , но в обратен ред - първо хидратиращ продукт, малко след него маслото. Мога да пробвам и по начина, който предлагаш - да се смесят продуктите, харесва ми идеята. Hands V Дано не докарам някоя химична реакция  Smiley , кожата ми само чака да допусна малка грешчица, че да ме побърка.

Общи условия

Активация на акаунт