Голямата тема за малките масла - 19

• 96 267
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
 Благодаря за различните мнения, ще пробвам и да сменя маслото и да хидратирам след него или да го смесвам с крем. Вие успявате ли с 2-3 капки масло/ както пише по етикетите/да разнесете на цялото лице?
Не знам какъв тип ми е кожата...вече.  До преди два месеца беше мазна, докато не я опекох Frowning1буквално с един серум с вит. С и излагане на слънце, макар и зимно и слабо. Реакцията продължи около седмица, но кожата след това стана супер дехидратирана, вече не е мазна и продуктите за мазна кожа така си и седят в шкафа. Накупих за суха и с екземи. Единственото хубаво е, че отдавна не съм виждала черни точки или акне. Обаче пък се увеличиха фините линии, особено около очите и тях най-вече атакувам с шипковото масло. Дано ми се повъзстанови кожата с времето.

# 676
Пробвай капка- две в началото, а после каквото ти покаже кожата. И моята е чувствителна и ако прекаля веднага ми избиват малки пъпчици с бяло връхче. Сигурно заради смяна на сезоните сега обича хидратиращи продукти. Става мека и сияйна , та съм зарязала временно противобръчковите , но пък си ползвам по малко масълца.

stephchica, ползвай хидратиращи продукти - измиващи, обтриващи или спрейчета , кремчета и маски за лице. Мажи обилно и оставяй да попие.Ще се оправи ама иска грижи. Можеш и защитен крем да ползваш - нещо с висок фактор.

Последна редакция: чт, 29 мар 2018, 23:08 от Did-ko

# 677
Каквато и функция да имат маслата, маслото не замества крема и при ползване само на масла, често резултатът е дехидратирана кожа пък не знам.

# 678
Благодаря за различните мнения, ще пробвам и да сменя маслото и да хидратирам след него или да го смесвам с крем. Вие успявате ли с 2-3 капки масло/ както пише по етикетите/да разнесете на цялото лице?
Не знам какъв тип ми е кожата...вече.  До преди два месеца беше мазна, докато не я опекох Frowning1буквално с един серум с вит. С и излагане на слънце, макар и зимно и слабо. Реакцията продължи около седмица, но кожата след това стана супер дехидратирана, вече не е мазна и продуктите за мазна кожа така си и седят в шкафа. Накупих за суха и с екземи. Единственото хубаво е, че отдавна не съм виждала черни точки или акне. Обаче пък се увеличиха фините линии, особено около очите и тях най-вече атакувам с шипковото масло. Дано ми се повъзстанови кожата с времето.
Не е изключена кожата ти да е просто дехидратирана, а не суха. Използвай леки кремове, който попиват бързо и ги използвай по-честичко. Забрави за почистването на кожата със силни продукти, тъй като те допълнително ще изсушат кожата. Може да пробваш и с нанасяне на гел за лице преди маслото защото те осигуряват много хидратация. Наблегни на козметика, която стимулира регенерацията на клетките и такава със слънцезащита.
Скоро ще се възтанови кожата, просто след агресивна щета се изисква силно подхранване.

# 679
Да споделя, че снощи си смесих масло от бадем и масло от авокадо, пропорции не съобразявах, на око. И понеже го смесих в стъклено шише с капкомер ми стигнаха 3 капки за цялото лице. Ще слагам и още комбинации, само да се ориентирам какво би ми вършило работа. Мисля си да си направя стик за устни в стара опаковка от червило. Ако разтопя и смеся кокосово с масло от шеа и го налея ще се втвърди ли порядъчно добре, за да седи като червило и да не ми се разтича в чантата и да става мазаница? Simple Smile А си мислих същия този стик за устни да го ползвам и за лице, директно да се разтопява в контакт с кожата, че така ми е много неудобно да греба от кутия с масло от шеа, да разтопявам, да мажа.. Triumph

# 680
Към сместа за балсама за устни ще трябва да добавиш и восък и поне още едно твърдо масло - като какаово например, за да може да се втвърди достатъчно за стик.
Което пък означава, че няма да можеш да го ползваш за лице, защото какаовото масло и восъкът не са особено подходящи за там. Но ако държиш да не бъркаш и разтопяваш от бурканчета, можеш да си направиш сместа и да я отлееш във формички за лед или от кутия от шоколадови бонбони и да си направиш кубчета с които да обтриваш лицето.

# 681
  • София
Маслото от шеа го стопявам на водна баня, добавям течни масла - последно се направих смес със жожоба и масло от пореч-  1:1 течни/твъди и после разбивам с миксерче за фрапе докато е още течна сместа и после наливам в кутийки от крем. Става много приятна консистенция. - кремообразна и мекичка, няма следи от бучките на каритето. В последната смес добавих няколко капки масло от гераниум/индрише

# 682
Към сместа за балсама за устни ще трябва да добавиш и восък и поне още едно твърдо масло - като какаово например, за да може да се втвърди достатъчно за стик.
Което пък означава, че няма да можеш да го ползваш за лице, защото какаовото масло и восъкът не са особено подходящи за там. Но ако държиш да не бъркаш и разтопяваш от бурканчета, можеш да си направиш сместа и да я отлееш във формички за лед или от кутия от шоколадови бонбони и да си направиш кубчета с които да обтриваш лицето.
Да, аз правя балсам по следната рецепта: карите, кокосово масло, пчелен восък и етерично масло по избор. Разтапям на водна баня, оставям леко да се охлади и наливам с контейнери за балсам за устни (купувам от Зоя).
Правила съм и с масло от карите, какаово и кокосово (готово, смесено) + пчелен восък и етерично масло. Пак става.
Това е домашният ми балсам за устни:
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 30 мар 2018, 18:07 от Coelum

# 683
Аз отново искам да попитам нещо относно масленото измиване. Малко е глупаво, но .. Grinning Ако го правя всяка вечер с масло от шипка има ли шанс да ми се залечат дори леко стари белези? Те са мънички, но някои са доста стари белези от шарка (те са от години), а тези от пъпки не са толкова стари може би година да имат ако нр и по-малко. Някои са малко повече вдлъбнати, а други не чак толкова.

# 684
Само с маслено измиване надали ще има видимо породбрение на белезите. Трябва да комбинираш с други продукти като пилинги и пак не е сигурно колко ще е ефективно. Зависи от белезите и от кожата. Не пречи да пробваш, но не очаквай чудеса.

# 685
Белезите от шарка са вдлъбнати, кото дупчица. Подобни са и тези от тежката форма на акне. Според мен няма да се оправят. Чувала съм за третиране с лазер за този вид проблем.

# 686
Белезите от шарка са вдлъбнати, кото дупчица. Подобни са и тези от тежката форма на акне. Според мен няма да се оправят. Чувала съм за третиране с лазер за този вид проблем.

Лазера може ли да се ползва и в по -топлите дни? Смисъл само зимата и есента ли е препоръчитително или през цялата година?

# 687

Лазера може ли да се ползва и в по -топлите дни? Смисъл само зимата и есента ли е препоръчитително или през цялата година?
Не знам. Не съм правила тази процедура, защото не съм имала проблем.
Съветвам те,ако се интересуваш, да потърсиш дерматолог, който се занимава с дерматологични процедури.
Знам за лазерната епилация, че не се прави през лятото. Възможно е и при тази процедура да е така.

# 688
По принцип се препоръчва да не се прави, защото много хора не ползват достатъчно слънцезащита и има повишен риск от хиреппигментация.

# 689
Здравейте , помагайте имам много суха кожа на устните с постоянно белещи се кожи4ки ,особено през зимния сезон . Да ми препоръ4ате някакво масло ?

Общи условия

Активация на акаунт