Голямата тема за малките масла - 19

• 97 275
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
А какво ще кажете за рициновото масло и пъпките. В интернет четох на доста места пише, че много помага

# 436
Здравейте, Искам да споделя, че когато си правя маслена баня с рициново и друго базово масло (като невен, коноп, жожоба), след това кожата ми изглежда много добре.

С мазна кожа съм в Т зоната и по-скоро суха/нормална в останалата част на лицето. Правя ли маслената баня вечерта, на сутринта кожата ми е страхотна - мека и хидратирана. Ако не правя маслена баня, на сутринта кожата ми е мазна, цялото лице лъщи. Явно, че отделянето на себум се дължи на пресушаването на кожата. Само е нужно да съм по-сериозна в това начинание.

# 437
  • САЩ
Здравейте! Страхотна тема и страхотни предложения, запалихте ме още повече по маслата Simple Smile Аз ползвам кокосово-нерафинирано, органично и студено пресовано. Ползвам го предимно вътрешно, на върха на лъжичката през ден или когато се сетя. Много е полезно да се приема вътрешно и на мен добре ми се отразява. Понякога го ползвам за готвене, но най-вече го използвам за жабуркане (oil pulling). Действа антибактериално, изчиства токсини и дори избелващо. На мен лично много ми помага за кървящите венци и суха уста. Пила съм и масло от ленено семе преди години и помня че много добре ми се отрази на ноктите. Вие кои масла консумирате? Според мен ако използваме маслата вътрешно ефекта е много по-бърз и голям, само с мазане не става.
За косата ползвам зехтин и то рядко защото много трудно го измивам и пак стои леко на клечки. Имам гъста коса но самият косъм е тънък и попива всичко и трудно се измива. Бързо се омазнява, а краищата са сухи въпреки че слагам балсам и ги подстригвам редовно. Ще пробвам измиването както казахте по-горе, приемам и други предложения.
За лицето: имам проблемна кожа от 11 годишна, изпъкнали белези, черни точки и все още ми излизат пъпки по брадичката, които мисля са хормонални, въпреки че хормоните ми са в норма. Отскоро ползвам масло от жожоба, вечер след душ нанасям с памуче. Понякога добавям капка масло от чаено дърво. Добре ми се отразява и кожата ми е хидратирана, но борбата с пъпките продължава Sad
Напослядък много се запалих по етеричните масла, а и ми подариха няколко комплекта за Коледа. Използвам ги в дифюзер, мажа на китките, за почистване и дори вместо парфюм. Проблема е че се оказва че много от маслата на пазара са фалшиви и много трябва да се внимава откъде се купуват. Решила съм вече сама и само от Doterra да ги купувам. Доста са скъпи, надявам се поне да са истински.
От маслата които вие споменахте искам да си взема бадемово за косата, боабаб и от кайсиеви ядки. Тук в Сащ не съм виждала такова разнообразие от масла по магазините, но в Амазон ги има, а и е хубаво че могат да се прочетат отзивите на клиентите. Аз предпочитам да имам по-малка бройка масла, но да знам че са качествени, въпреки че то гаранция няма.

# 438
Здравейте, дами Simple Smile Искам да ви попитам понеже си бях купила рициново масло за веждите най-обикновенно на Betty, което спрях да го ползвам, дали ще мога да го слагам на лицето ми чисто. Върху пъпки съм чувала, че е било хубаво да се слага върху тампонче и така да се минава покрай цялото лице или само пъпките или се чудя дали не е по-добре да не пробвам. Със суха и чувствителна кожа съм. И още един въпрос относно маслото от гроздови семки дали може да го добавям към балсама ми за тяло, които е на Бочко, защото съм с чувствителна кожа и на краката. И него не го ползвам за нищо и му търся приложение. Ако споделите и за какво друго може ефективно да ги ползвам също бих се радвала.

# 439
Здравейте, от 1 седмица много се зарибих по етеричните масла, поръчах си един сет от Амазон ( след дъъъълго избиране),  но докато чакам взех няколко на Ривана от аптеката - чаено дърво, лимон, бор и тамян. Всички имат абсолютно еднакъв мирис на нещо като камфор. Изобщо имат ли някаква лечебна сила маслата на въпросната марка? За малко да ми убият ентусиазма.

# 440
  • ES
Flying_HiGh, това, че си в САЩ ти е голямо предимство, можеш да си поръчваш от iHerb. Доставката без разходи по изпращането е само 20$ за САЩ. Аз оттам купувам шипково масло, жожоба, макадамия, кокосово, от Ему, розмарин, чаено. Макар да плащам превалутиране  и разходи по доставката, а в България даже плащат и ДДС и митнически такси.

# 441
Здравейте ,до сега съм ползвала само масла на Ривана и Икаров за коса.. мазотих се с бадем,кокос,авокадо и прочие Grin но май не са от най-качествените.. имам няколко въпроса към вас Nerd
1. Какво мислите за сайта алтеяорганикс? Добри ли са маслата?
2. Може ли да ми препоръчате масло за лице.. имам Мазна кожа в Т зоната и упорито се боря с черните точки...
3. Как се прави маслена баня на косата ?

# 442
  • Велико Търново
Аз лично съм много доволна от маслата в Алтея органкис, както и от сайта Биофетиш Peace
За лицето препоръчвам масло от гроздови семки, а за коса - прави се смес от масла/може и леко затоплени/, маже се предимно в корените, по дължините обикновено нанасям кокосово, но може и от приготвената смес, завива се с найлон, може и с шапка отгоре, престоява се 1-2 часа/поне аз толкова стоя/ и се отмива.

# 443
Момичета,кое масло е най-добро за сухи и хвърчащи крайща на косата?

# 444
Някой отървал ли се е напълно от черните точки с масленото измиване? Ако да, ползвате ли и фдт редовно? Сякаш четейки коментари, не се махат напълно така, а само намаляват.

# 445
Само намаляват за съжаление. Проблемът черни точки не е заради не добро почистване на кожата (в повечето случаи), а заради естеството на себума, който отделя кожата.

# 446
Само намаляват за съжаление. Проблемът черни точки не е заради не добро почистване на кожата (в повечето случаи), а заради естеството на себума, който отделя кожата.
Да, наистина, наложи ми се да проуча този въпрос и аз. Черните точки напълно изчезват при мен, ако си почиствам редовно кожата с продукти против акне, примерно от серията на Биодерма, както и едно лосионче на Амрита с розмарин, което е на символична цена, а всъщност за мен е по-добро, защото не пресушава кожата. Ползвам ФДТ, но не ежедневно и пълненето на порите не зависи от това, при правилно почистване на грима, много е важно това. Иначе за характера на себума трябва да се повлияе на самата бактерия, която е с акнеичен характер и единствената проява на това акне е образуването на черни точки. Макар и лицето ми да изглежда перфектно отстрани, но то е защото следя състоянието на кожата и взимам мерки своевременно, а иначе самата бактерия си я има все още, потвърдено ми е със съответната апаратура.

# 447
Може да имаш черни точки и без пъпки. При кожа предразположена към този вид акне, проблемът е, че себумът е "гъст" и "лепкав" като консистенция и порите трудно се освобождават от него. В следствие на това, се натрупва в тях, а повърхността на отворената пора се окислява и от там черния цвят.
Голяма чума са. Аз успях да ги ликвидирам само с третиноин.

# 448
За Третиноина бях чела преди години, Ретин А, нали, но не знам защо тогава реших да си поръчам Паноксил?, Бензоил пероксид?, от който не останах доволна!?! До колкото помня имаше различни концентрации и крем, и гел!?!
Миоки, кой си използвала?
Извинете за отклонението, не виждам иконката за скрит текст от телефона!

# 449

Общи условия

Активация на акаунт