Голямата тема за малките масла - 19

• 97 269
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, от 1 седмица много се зарибих по етеричните масла, поръчах си един сет от Амазон ( след дъъъълго избиране),  но докато чакам взех няколко на Ривана от аптеката - чаено дърво, лимон, бор и тамян. Всички имат абсолютно еднакъв мирис на нещо като камфор. Изобщо имат ли някаква лечебна сила маслата на въпросната марка? За малко да ми убият ентусиазма.

Здравей, на коя марка си поръча сет от Амазон? Може ли линк?

Здравейте ,до сега съм ползвала само масла на Ривана и Икаров за коса.. мазотих се с бадем,кокос,авокадо и прочие Grin но май не са от най-качествените.. имам няколко въпроса към вас Nerd
1. Какво мислите за сайта алтеяорганикс? Добри ли са маслата?
2. Може ли да ми препоръчате масло за лице.. имам Мазна кожа в Т зоната и упорито се боря с черните точки...
3. Как се прави маслена баня на косата ?

Аз вече ползвам маслата от Алтея Органикс и съм много доволна, ароматите са силни и различни за всяко едно масло. По-назад в темата писах и за друга марка, от която съм доволна - Aroma Zone, които поръчах от сайта https://www.arometera.bg.

Според мен е от съществена важност маслата да притежават сертификати за органично био производство и да са гарантирано без примеси и разредители.

Имам опит само с още една марка - Биохерба, взех си масло от Лимонена трева, но ароматът му е толкова силен, че със седмици и след много измивания дифузерът мирише още на него. Не знам дали няма химически съставки, които да добавят този силен аромат. Бях капнала само 2-3 капки от него в кофа с вода, минах целия паркет вкъщи с мопа и с часове се усещаше аромата.

# 451
Ето тези поръчах

# 452
  • Варна
Алтея всяка година за празника правят промоция, но тази година нищо.
На сайта нищо, нито имам имейл.

# 453
Знаете ли дали има отделна тема за домашно приготвена козметика?
Много от рецептите съм намирала в Pinterest и You Tube, но ще ми бъде от полза обсъждането на вече изпробвани рецепти.

# 454
Алтея всяка година за празника правят промоция, но тази година нищо.
На сайта нищо, нито имам имейл.

Имаха 14 процента за Св. Валентин. Аз се възползвах.
Чакам около 8 -ми март нещо по- щедро. Smiley
Въпреки , че сега бях направила по-сериозна поръчка , подаръците ми бяха по-малко от предния път.

# 455
  • Варна
Изпуснала съм ви от предната тема! Къде съм се заблялааа...
В момента ползвам масло от Ший и авокадово масло.Смятам да си купя някакво етерично масло,но не знам какво...?

# 456
Ще имат отстъпки Алтея, малко са ми малки, ама...

# 457
Дотера имат ли по-евтин аналог? Гледам, че Алтея също имат сертификати, дали напрактика са си същите?

# 458
Здравейте, от скоро започнах да чета за етеричните масла и тяхната употреба. На първо време ме интересуват тези масла, които се ползват при настинки и повечето детски болести. Имам две деца и ми се иска да им помогна като са болни с нещо натурално. 
Моля, споделете какви масла ползвате най-често при хрема, кашлица и болно гърло и по какъв начин- в дифузер или само мазане с тях.
Благодаря предварително.

# 459
Аз съм голям фен на Алтея и много съм писала за тях.
Обаче забелязвам, че в новия си вид сайтът като че ли е махнал предложението за безплатна флорална вода към поръчки над 50 лв. Дано да е временно - сега тече друга промоция (очаквах да е по-голяма между другото) и може това да е причината да махнат споменатия подарък; ако обаче мислят да е за постоянно, това никак няма да ми хареса.

Харесвам някои от маслата им много, особено шипковото, което се усеща като много естествено. Но аргановото им масло и маслото от жожоба нямат никакъв мирис и не знам дали това е нормално.

Нямам търпение да пробвам новия серум на Алтея: струва 96 лв., което за българска марка е доста висока цена и ще очаквам поради тази причина също толкова високо качество. Но по-нататък ще купя, че сега съм се затрупала с козметика.

# 460
Аз съм голям фен на Алтея и много съм писала за тях.
Обаче забелязвам, че в новия си вид сайтът като че ли е махнал предложението за безплатна флорална вода към поръчки над 50 лв. Дано да е временно - сега тече друга промоция (очаквах да е по-голяма между другото) и може това да е причината да махнат споменатия подарък; ако обаче мислят да е за постоянно, това никак няма да ми хареса.

Харесвам някои от маслата им много, особено шипковото, което се усеща като много естествено. Но аргановото им масло и маслото от жожоба нямат никакъв мирис и не знам дали това е нормално.

Нямам търпение да пробвам новия серум на Алтея: струва 96 лв., което за българска марка е доста висока цена и ще очаквам поради тази причина също толкова високо качество. Но по-нататък ще купя, че сега съм се затрупала с козметика.

Аглая Епанчина,от известно време се заглеждам по Алтея и много искам да ги пробвам!
С каква кожа си?Кои продукти харесваш най-много?Чета смесени коментари за консистенция на кремовете им.За някои са по-тежки и мазнеят,други са ок!Аз съм с чувствителна кожа,зимата суха,лятото комбинирана...но като цяло не обичам по-тежки кремове.Благодаря ти!

# 461
-slanchevka-, като цяло продуктите на Алтея са по-тежки, аз съм с комбинирана към мазна кожа и не мога да ги нося под грим. Но много ги обичам, когато съм вкъщи или ги ползвам като нощна грижа. За мен определено са по-добри от другата, споменавана често, българска марка - Фитокод - имат по-добър антиейдж ефект, подхранват по-добре кожата, при изпръхналост през зимата са направо спасителни, действат като маска; по-луксозен вид имат, миришат силно - на роза, но не евтино, докато Фиткод малко ми евтинеят като аромат и вид. Но Фитокод стават повече за под грим, по-леки са. Любимите ми продукти на Алтея:

- Био серум за лице – роза и жасмин - той е възможно най-лекият им продукт, не е на маслена основа, но пак има леко лепнещ ефект. Има много добри съставки, CI, който пише понякога във форума, беше похвалил специално една съставка като много иновативна, но не помня коя беше.

- Био маска за лице – роза и жасмин - маската е глинена, но за разлика от повечето от този вид, тази добре хидратира; освежава много, не изсушава.

- Био крем за лице против стареене Bio Damascena - добър антиейдж ефект, но е плътен, богат крем.

- Био гел за измиване на лице Bio Damascena - много е хубав, добре измива, не пресушава.

- Био почистващо мляко за лице Bio Damascena - а това мляко е личното ми откритие, предвид че не ползвам тоалетни млека. За първи път ползвам тоалетно мляко в голям грамаж, което да е в толкова луксозна, стъклена бутилка, със специален накрайник, пазещ отвора. Почиства много добре грима. Аз не ползвам тампон, направо мажа върху лицето, масажирам и отмивам. Веднъж пробвах да ползвам този продукт като маслено измиване. Но вместо масло, сложих от това мляко и после продължих по обичайния начин: изтрих с влажна, топла кърпа. Получи се дори по-добре от измиването с масла.

Това са продуктите, от които съм доволна най-много; ползвала съм и други. Има някои, които не ме впечатляват без да са лоши, просто не са нещо особено: например балсамите за устни. И двете масла, които споменах - аргановото и жожоба, които нямат абсолютно никакъв аромат. При цялата ароматност на марката, това ми е малко странно.

# 462
  • Варна
И аз много харесвам Алтея и от известно време козметиката ми е почти само нейна.
Кожата ми е много суха, със себорея.
Според мен серията им с роза и жасмин и по - лека.
Серията роза дамасцена е с по - тежки кремове. Аз ползвам двата им крема дневен и нощен за лице и освен тях слагам и любимите ми серуми за лице и околочен контур.
От тази серия имат околочен крем, който съм ползвала няколко пъти от тестери. Дори на моята суха  кожа идва много плътен, тежък и аз го слагаме на цялото лице. Този крем не бих купила.
Между измивните им гелове повече харесвам този с роза и жасмин.
Другия от роза дамасцена на мен ми люти на очите, не ми измива спиралата.
Имат още една измивна серия за различните типове кожа и този, който е за суха кожа също много ми люти и не ми изчиства спиралата.
От маслата с май само с невен съм ползвала, защото предпочитам серуми те им, защото съчетават много масла в себе си.

# 463
За съжаление на мен не ми понесе серума Био Серум за лице Bio Damascena Pensive. С такъв мерак си го купих, повлияна от добрите отзиви, но още след първото мазане се събудих на сутринта с обрив по лицето и шията. Не бях сигурна дали е точно от него, затова изчаках седмица да отшумят нещата и опитах пак. Ситуацията се повтори 1:1 и за съжаление ще се разделя с него. Ако някой проявява интерес, може да ми пише ЛС.
Ползвам около очният  от същата серия за нощна грижа, от него нямам никакви оплаквания, както и от дневният крем. Явно в серума има съставка, която не ми понася.

# 464
  • Варна
Сравни кои масла ги има в серума, но ги няма в околоочния серум и може би към тях е алергията.
Аз на лицето правя алергия към масло от таману и марула и масло от вечерна иглика, но нанесени в сгъвката на лакътя,  цяла седмица, не правя алергична реакция.

Последна редакция: нд, 04 мар 2018, 12:23 от missNoir

Общи условия

Активация на акаунт