Голямата тема за малките масла - 19

• 97 256
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
Някой ползвал ли е масло от какай (кахай)?
Чета много хубави неща за него и се чудя дали да пробвам.
Аз го ползвам, ако питаш за cacay. Много е хубаво. Слагам го вечер, сутрин кожата е много мека.  Peace
Моето не мирише на нищо може да се каже.

# 526
Да, чудесни са детските. Давала съм ги на сина ми миналата зима. Тази не можах да ги открия по аптеките като ги търсих. Въобще всичките им добавки на Solgar са добри, с много чисти съставки и много ефикасни. Разбира се, това са добавки, а не лекарства, нека не се забравя и да се очакват чудеса.

DonaFlor Благодаря ти!В такъв случай скоро ще ги опитам!

# 527
  • Варна
Мен също ме интересува дали при мазане с какаово масло, дрехите след време замирисват на гранясало? Както и дали при употребата на течните масла се случва също?

Аз съм  се мазала с кокосиво и какаово масло и не ми са се вмирисвали дрги,напротив даже,ухае приятно

# 528
  • Велико Търново
Имате ли впечатления от тези серуми - https://www.agorabbeauty.com/bg/brand/Youth-Activators-Anti-eidzh-serumi ?

# 529
Здравейте мами! Включвам се и аз в тази прекрасна тема.

Занимавам се с натурални масла от много време и изучавам тяхното действие с голям интерес. Преди една година започнах и професионално да се занимавам с това.
Тук в темата чета много интересни мнеия и отзиви и ще се радвам да съм част от групата Simple Smile

За кожата на лицето моите любими масла са вечерната иглика и шипковото. Тях използвам за хидратация и поддържане на кожата. Рициново масло в различни комбинации използвам за почистване по масления метод.

За тялото най-често избирам карите, но не ми приятно да го ползвам чисто, затова често го влагам в емулсия.

А за косата използвам масло за растеж и подхранване, което сама съм си разработила от рициново масло, бадемово масло, арганово масло и етерично масло от розмарин.

Следващото масло, което искам да опитам е масло от кактусова смокиня. Маслото е изключително скъпо, тъй като се добива трудно, но е с високо съдържание на линолова киселина и това би се отразило добре на смесената ми кожа. Богато е още на витамин Е и фитостероли, и като цяло липидния профил на маслото е много добър Relaxed
Вероятно първо ще пробвам маслен извлек от кактусова смокиня, преди да пристъпя към инвестирането в маслото от семките й. Някой ползвал ли е това масло? Какво е вашето мнение? Заслужава ли си инвестицията?

# 530
  • София
Здравей Nellie B, добре дошла.
Би ли споделила как правиш емулсия от карите. И евентуално ако си правила домашен крем. Пробвах веднъж, но не ми се получи добре. Имам растителен емулгатор.

# 531

Бисквитка,аз имам този: https://www.agorabbeauty.com/bg/product/serum-protiv-brachki-argan-ava
Честно казано немога да ти дам пълно мнение,че го бях забравила някъде назад и тъкмо ме подсети за него.Ще го включа следващите дни и ще пиша.

# 532
Здравей Nellie B, добре дошла.
Би ли споделила как правиш емулсия от карите. И евентуално ако си правила домашен крем. Пробвах веднъж, но не ми се получи добре. Имам растителен емулгатор.

Благодаря за посрещането!
 С удоволствие ще споделя опит! Какъв е емулгатора, който имаш? Обикновенно метода е да загрееш маслената и водната основа в 2 отделни съда до определена температура (зависи от емулгатора). След това емулгатора се разтваря в маслената основа и докато са все още с еднаква температура смесваш маслата и водата. Необходимо е да бъркаш добре, за да се получи еднородна смес. Много е важно етеричните масла (ако има такива в формулата ти) да добавиш след като температурата спадне. Не забравяй да използваш и подходящ консервант, тъй като емулсиите са развъдник на бактерии и е задължително да има консервант, ако искаш да използваш продукта без да си навредиш Simple Smile

Кремове правя, всъщност имам цяла линия козметични продукти, който продавам. Домашен крем можеш да направиш с различни видове масла според това какво искаш да е неговото действие.  Ако решиш да опиташ, аз ти препоръчвам да пробваш първо с 1-2 масла и вода, а след като свикнеш с направата на емулсии да пристъпиш и към добавянето на още масла и активни съставки.

# 533
  • София
Мерси Nellie B.
Емулгаторът е просто растителен емулгатор, нищо повече не пише. Твърд е, но не на прах, а на неправилни частици. Разтваряше се при доста висока температура и за време около 10мин. Притеснява ме, че така се променят качествата на маслото. Освен това не успях да го направя на хомогенна смес, макар че бърках и с миксер.
За консерватор използвам масло от грейпфрут.
Пробвах 2 пъти, не се получи добре и зарязах. Може би пак трябва да опитам.

# 534
  • Варна
Следващото масло, което искам да опитам е масло от кактусова смокиня. Маслото е изключително скъпо, тъй като се добива трудно, но е с високо съдържание на линолова киселина и това би се отразило добре на смесената ми кожа. Богато е още на витамин Е и фитостероли, и като цяло липидния профил на маслото е много добър Relaxed
Вероятно първо ще пробвам маслен извлек от кактусова смокиня, преди да пристъпя към инвестирането в маслото от семките й. Някой ползвал ли е това масло? Какво е вашето мнение? Заслужава ли си инвестицията?
Ползвала съм го. Шишенце от 100 мл. Не беше скъпо за този грамаж. При мен не видях никакъв ефект. Накрая щедро го ползвах за маслено измиване само и само да го изразходя до края на срока му на годност.

# 535
Мерси Nellie B.
Емулгаторът е просто растителен емулгатор, нищо повече не пише. Твърд е, но не на прах, а на неправилни частици. Разтваряше се при доста висока температура и за време около 10мин. Притеснява ме, че така се променят качествата на маслото. Освен това не успях да го направя на хомогенна смес, макар че бърках и с миксер.
За консерватор използвам масло от грейпфрут.
Пробвах 2 пъти, не се получи добре и зарязах. Може би пак трябва да опитам.

За съжеление без да знам какъв точно е емулгаторът не мога да помогна за решаването на проблема. Много видове емулгатори имат такива физически характеристики и не мога да гадая Sad Пропорцията също е много важна, но тя също зависи от типа емулгатор.
Маслото от грейфрут не е консервант. Никое масло не е консервант. Има етерични масла и токофероли, който действат анти-оксидантно и са ефективни за забавяне процеса на гранясване на маслата, но те не са консерванти и в никакъв случай не предпазват емулсийте от развитието на бактерии, гъбички, плесени и т.н.

Скрит текст:
[/spoiler]
Ползвала съм го. Шишенце от 100 мл. Не беше скъпо за този грамаж. При мен не видях никакъв ефект. Накрая щедро го ползвах за маслено измиване само и само да го изразходя до края на срока му на годност.
missNoir - А да не би маслото да е било всъщност маслен извлек, което да обясни ниската му цена? Ако си спомняш от къде си го купила или каква марка е било ще се радвам да споделиш Simple Smile

# 536
  • Варна
Nellie,  от biofetish е.

# 537
Може ли да споделите кои масла са добри за целулит и лимфен дренаж

# 538
Може ли да споделите кои масла са добри за целулит и лимфен дренаж
Етерично масло от розмарин, лимон, грейпфрут, канела, мента, кипарис, хвойна, лимонова трева. Смесваш с базово масло по избор.

# 539
Благодаря Hug

Общи условия

Активация на акаунт