Голямата тема за малките масла - 19

• 97 199
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Аз пък да се оплача - нещо се случва с кожата на лицето ми от около 2 седмици. След маслена маска попивам с топла кърпа и уж всичко попива или се избърсва, а кожата ми я усещам една такава опъната. На допир не е мека и еластична каквато беше. Чак ме е страх да направя гримаса.

Възможно ли е да е дехидратирана? Сменях маслата и пак същтото....

# 571
При дехидратирана кожа, през зимата маслата не помагат. Миналата година се сблъсках с този проблем. И го реших като през нощта ползвах този крем на Юсерин. Но е доста мазен, да се има предвид:

# 572
И аз си мислех за някакъв крем с урея. Ще разгледам този - Благодаря!
Не ми се е случвало такова нещо дори в голям студ - лицето ми хем лъщи, хем е опънато. Много, ама много дискомфортно/

# 573
Аз го имам този на Юсерин, много е хубав и на мен не ми е мазен изобщо.
Маслата е добре а се ползват в комбинация с крем, а не самостоятелно, освен ако кожата не е много мазна. След маслото се "запечатва" с крем. Самите масла не хидратират, само омекотяват кожата.

# 574
При мен имаше изпръхване на кожата - през най-студените месеци миналата година. А по принцип хич не е суха, така че положението ме учуди. През това време ползвах висок клас козметика - на Герлен, не помогна, не помогнаха и Клиник и Estée Lauder. Минах на масла - същото положение. Пробвах Алтея - те имат мазни кремове - нещата се подобриха, но пак не беше идеално състоянието. И някой във форума писа за продуктите на Юсерин с урея, пробвах този крем като нощна грижа (има и дневен, но не мога да си представя толкова мазно нещо през деня) и дехидратацията изчезна. Паралелно с това пих витамини на Солгар, които наскоро показах в тази или в сходните теми.

# 575
Може би аз имам дневния крем - не пише изрично на опаковката дневен ли е или нощен. Хич не е мазен спроед моята преценка, а аз имах мазна кожа та горе-долу мога да праценя кой крем би бил непоносим за мазни кожи. Този (моя) си изсъхва мат даже.

# 576
Нощният е мазен, като маска, но на сутринта кожата е мека, хидратирана.

# 577
Значи аз имам дневния. Не е мазен, а е по-скоро крем-гел. По-скоро силиконово усещане, но много леко.

# 578
 и аз имам дневния и не ми е мазен изобщо и имам същия проблем (много суха кожа) или попива при мен, незнам но мисля да ида взема и нощния предполагам,че ще свърши много добра работа.Единственото, което ме дразни е че дневния няма слънцезащита !

# 579
Здравейте! Искам да си купя кокосово масло, но се чудя какво да бъде, защото не съм наясно. Кокосовото масло, което е за готвене, подходящо ли е за козметични цели т.е. запазени ли са качествата?

# 580
  • Варна
Здравейте! Искам да си купя кокосово масло, но се чудя какво да бъде, защото не съм наясно. Кокосовото масло, което е за готвене, подходящо ли е за козметични цели т.е. запазени ли са качествата?
Да, стига да е студено пресовано.

# 581
Да, стига да е студено пресовано.

Благодаря за отговора! Simple Smile

# 582
Здравейте, и аз съм в търсене на подходящ за деня хидратиращ крем. Кожата ми е проблемна (имам някакви супер странни дребни пъпчици, които не сърбят, не са акне, ама това е друга тема) и все не мога да улуча подходящ крем. Сега съм се насочила към Нахткерцен на д-р Тайс, а за маслата не съм сигурна как да ги комбинирам и затова съм си поръчала един серум с натурални масла, който ще пристигне другата седмица някъде и ще видим Simple Smile

# 583
При дехидратирана кожа, през зимата маслата не помагат. Миналата година се сблъсках с този проблем. И го реших като през нощта ползвах този крем на Юсерин. Но е доста мазен, да се има предвид:

Понеже в друга тема чета , че ползваш активно продуктите на Алтея , да попитам - ползвала ли си за нощна грижа серума от серията Био Дамасцена ? Този крем ме заинтригува. Имам чувството , че с теб имаме сходни кожи и усещания.

# 584
Здравейте отново. Първо искам да ви благодаря за съветите. От както приятелят ми прави масленото измиване лицето му почти на пълно се изчисти. Просто съм впечатлена, че стана толкова бързо. И е доста по трайно (понеже като на всеки човек му се случва да забрави понякога) в сравнение с купищата скъпа козметика, която сменихме.

Понеже маслата са ни на привършване и ще поръчвам отново исках да ви попитам какви други масла ползвате за мазна, склонна към акне кожа. Първият път поръчах рициново и масло от гроздови семки които смесих 1:1 и към тях добавих няколко капки масло от чаено дърво. Искам да пробвам и други масла а и приятеля ми не харесва много миризмата на чаеното дърво. Дали има подходящ заместител?

И последно да питам за мен. По принцип не знам какъв точно тип е кожата на лицето ми, но понякога ми се случва да е мазна в Т зоната, но пък в повечето случаи е нормална. Рядко ми излиза по някоя пъпчица, която благодарение на вашите съвети туширам с чаено дърво директно върху нея. Но за сметка на това имам много разширени пори, най-много се виждат на скулите. Пробвала съм какво ли не за да ги намаля поне малко, но не съм попаднала на продукт който да ми помогне. Ще се радвам ако дадете съвет кое масло да пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт