Голямата тема за малките масла - 19

• 97 194
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
З От както приятелят ми прави масленото измиване лицето му почти на пълно се изчисти. Просто съм впечатлена, че стана толкова бързо. И е доста по трайно (понеже като на всеки човек му се случва да забрави понякога) в сравнение с купищата скъпа козметика, която сменихме.
 Искам да пробвам и други масла а и приятеля ми не харесва много миризмата на чаеното дърво. Дали има подходящ заместител?
Моят съвет е, че ако нещо работи няма нужда да го поправяте. Ако приятелят Ви е доволен от резултатите от комбинацията, защо Вие искате да пробвате друго?

# 586
Само заради чаеното дърво. Постоянно се оплаква че му мирише гадно. Иначе за базовите масла със сигурност ще са същите. Но пък другото етерично масло, за което се сетих е лавандуловото при което реакцията беше същата. Чудя се дали без етерично масло ще се запази ефекта. Дали пък има такова, което да няма толкова остра миризма и да има подобен ефект?

# 587
Само заради чаеното дърво. Постоянно се оплаква че му мирише гадно. Иначе за базовите масла със сигурност ще са същите. Но пък другото етерично масло, за което се сетих е лавандуловото при което реакцията беше същата. Чудя се дали без етерично масло ще се запази ефекта. Дали пък има такова, което да няма толкова остра миризма и да има подобен ефект?
Масло от чаено дърво е много добро за акнеична кожа, но не всеки го харесва (аз например много харесвам миризмата му). Друго, подходящо етерично масло за  мазна и склонна към омазняване кожа, е етерично масло от лимон (може би ще му хареса), както и етерично масло от евкалипт (съмнява ме да му хареса, има силен, остър аромат).

# 588
  • Варна
Да се има предвид, че маслото от лимон е фототоксично. Peace

# 589
  • София
Етеричното масло от здравец също е добро за пъпки. С него борех подкожните, когато ми излизаха.

# 590
Здравейте отново. Първо искам да ви благодаря за съветите. От както приятелят ми прави масленото измиване лицето му почти на пълно се изчисти. Просто съм впечатлена, че стана толкова бързо. И е доста по трайно (понеже като на всеки човек му се случва да забрави понякога) в сравнение с купищата скъпа козметика, която сменихме.

Понеже маслата са ни на привършване и ще поръчвам отново исках да ви попитам какви други масла ползвате за мазна, склонна към акне кожа. Първият път поръчах рициново и масло от гроздови семки които смесих 1:1 и към тях добавих няколко капки масло от чаено дърво. Искам да пробвам и други масла а и приятеля ми не харесва много миризмата на чаеното дърво. Дали има подходящ заместител?

И последно да питам за мен. По принцип не знам какъв точно тип е кожата на лицето ми, но понякога ми се случва да е мазна в Т зоната, но пък в повечето случаи е нормална. Рядко ми излиза по някоя пъпчица, която благодарение на вашите съвети туширам с чаено дърво директно върху нея. Но за сметка на това имам много разширени пори, най-много се виждат на скулите. Пробвала съм какво ли не за да ги намаля поне малко, но не съм попаднала на продукт който да ми помогне. Ще се радвам ако дадете съвет кое масло да пробвам.

Етеричното масло от иланг-иланг регулира производството на себум, така че може да е подходящо.
Нанасянето на етерично масло директно върху кожата е много грешна практика. Етеричните масла са силни и ако не са разредени вместо полза могат да причинят щети.
За порите според мен най-доброто решение са алфа и бета-хидрокси киселините. Натурални такива може да откриете в кората на бяла върба, млечната киселина, домати... Има козметика на пазара с алфа-хидрокси киселини от натурален произход, която успешно може да повлияе порите.

Масла, които биха повлияли "разширени" пори са тези с високо съдържание на линолова киселина - те са подходящи за омазнена кожа, а често видимите пори са резултат от натрупване на излишна мазнина в тях и масления метод с такива масла ще подейства добре. Такива масла са конопено семе, гроздови семки, масло от пореч и други. Етеричното масло от лимонова трева също съм забелязала, че има добър "стягащ" ефект.

Последна редакция: чт, 22 мар 2018, 10:01 от Nellie B

# 591
Много благодаря за съветите. Hug

# 592
  • Пловдив
Здравейте момичета!
Имам нужда от съвет и насока ❤
Иска ми се да взема масло от чаено дърво за да туширам петна от пъпки. Кое е по удачно за директна употреба без да го смесвам с друго -етерично или натурално?

# 593
За петна, чаеното дърво няма да помогне. Ефективно е за налични възпаления. Не лекува белези и петна от вече оздравели пъпки. Освен това чаеното дърво е само етерично до колкото ми е известно. Етеричните масла са натурални, може би имаше предвид базово?

# 594
За петна, чаеното дърво няма да помогне. Ефективно е за налични възпаления. Не лекува белези и петна от вече оздравели пъпки. Освен това чаеното дърво е само етерично до колкото ми е известно. Етеричните масла са натурални, може би имаше предвид базово?
А кое става за петна?

# 595
Аз не знам да има някое което да е видимо ефективно. Може би шипковото би било полезно, но за избелващо масло не съм чувала.

# 596
За избелване - етерично масло от лимон и масло от шипка.
За чаеното масло знам, че може да се нанася директно върху кожата, но другите етерични масла, трябва да се разтварят в базово, като например шипково + лимонено.

# 597
Може да се нанася, но не трябва да се прекалява, защото може да се изгориш. Лично изпитано  ooooh!

Лимоновото масло и въобще цитрусовите са фототоксични. Не трябва да се ползват чисти или разредени върху кожата, ако ще се излага на слънце след това.  Peace

# 598
Шипковото масло може да помогне срещу белези и петна. Етерични масла не бива да се нанасят директно върху кожа. Макар някой да се смятат като ОК за директно нанасяне (лавандуловото примерно) аз никога не го препоръчвам защото действително се причинява изгаряне върху кожата, а и те са толкова концентрирани, че на практика се получава свръх насищане.

# 599
Според мен при нанасяне на каквото и да е за избелване на кожата е добре да се слага слънцезащитен крем 50+  на лицето.

Общи условия

Активация на акаунт