Околоколедни бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 95 041
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
Баба пръскаше питката с вода и я завиваше в месал. Така ставаше мекичка.

# 376
Баба пръскаше питката с вода и я завиваше в месал. Така ставаше мекичка.
Да, но и тестото трябва да е мекичко, твърдо ли е тпудно се опича и става твърда!

# 377
Пръсках с вода и увих в хавлиена кърпа...Сигурно ми е било твърдо тестото.

# 378
Пръсках с вода и увих в хавлиена кърпа...Сигурно ми е било твърдо тестото.
Да на мен ми става твърда, когато тестото ми не се изпълни с дупчици и не шупне хубаво, абе с една дума твърдичко!

# 379
От содена питка не знам какво чудо очаквате. Simple Smile

# 380
  • Sofia
Разбих водата от консерва нахут,уж да направя целувки,но при печенето се разляха и залепиха за хартията...къде бъркам?
Сложих пудра захар и смлени орехи и бадеми в сместа.

# 381
Gerda 1,моята не беше соденс питка.
Току що говорих с баба и тя потвърди казаното от вас. Замесила съм твърдо тесто и не е са са образували балончета....
Ще се пробвам пак. Явно съм забравила каква трябва да е консистенцията на тестото.
Благодаря ви😘😘😘 и Весела Коледа.

# 382
Gerda 1,моята не беше соденс питка.
Току що говорих с баба и тя потвърди казаното от вас. Замесила съм твърдо тесто и не е са са образували балончета....
Ще се пробвам пак. Явно съм забравила каква трябва да е консистенцията на тестото.
Благодаря ви😘😘😘 и Весела Коледа.
Тази вечер правих питката на Катето Евро, нарочно я замесих мекичка, шупна много добре и беше адски вкусна! Като натиснеш тестото трябва да се връща...така се пробва дали е  меко! Hug

# 383
mimi.7299, много вкусна изглежда твоята питка. Къде мога да намеря рецептата?
Благодаря предварително. Flowers Hibiscus

# 384
mimi.7299, много вкусна изглежда твоята питка. Къде мога да намеря рецептата?
Благодаря предварително. Flowers Hibiscus
Питката е по рецепта на Катето Евро, даваха я в Черешката , от там си я записах, но аз я правя в по малки колчества, защото тавичката ми е малка! Wink
2 яйца
150 мл прясно мляко
три чаени чаши брашно
една трета кубче жива мая
малка чаена лъжичка сол и захар
колкото кибритена кутия масло, може и малко повече
Пресявам брашното, добавям яйцата и маята разтворена с малко мляко, лъжичка захар и лъжичка сол, и разтопеното масло! Обърквам хубаво докато се получи отделящо се от ръбовете на купата тесто, оставам да втаса около час и пека 10-15 минути на 180. Отгоре може да се поръси със сусам, сънчоглед, ленено семе....кой каквото му допада!
В случая я намазах с малко жълтък отгоре, защото имах останал, но не е задължително!

# 385
Мими, това е  дозата за малката питка?
Ще я пробвам и аз. Тук няма месене и измесване да ми умалеят ръцете.

# 386
Не обичам да меся теста и да ми се лепят по ръцете, питката я правя без въобще да докосвам тестото.......мирише на масло и е много приятна! Сега отивам на гости и втасвам питка за там.......!
Да това е дозата за моята тавичка, виждаш на снимката каква форма е! Забравих да кажа пече с в намазнена тава....! Успех!

# 387
Не обичам да меся теста и да ми се лепят по ръцете, питката я правя без въобще да докосвам тестото.......мирише на масло и е много приятна! Сега отивам на гости и втасвам питка за там.......!
Да това е дозата за моята тавичка, виждаш на снимката каква форма е! Забравих да кажа пече с в намазнена тава....! Успех!
Mimi, направих питката Simple Smile
Стана много вкусна и мекичка. Мерси за хубавата рецепта!

# 388
Радвам се, че ви хареса питката мили кулунарки!

# 389
привет, весела Коледа на всички Simple Smile)), не знам дали въпросът ми е за тук, но правих меденки, тестото много се накъсваше и беше много мазно, правих ги с едни формички и едва ги взимах да ги сложа в тавата цели, все се разпадаха, защо така? и всъщност може ли изпитана рецепта за сполучливи меденки? сега ги пека, ще видя дали въобще нещо се е получило

Общи условия

Активация на акаунт