Витамин B12 - тема 2

• 118 929
  • 836
  •   1
Отговори
# 420
И двата са ниски...

# 421
А ето какво постигнах и аз : след 3 месеца прием (+3 седмици почивка) на В12 от 1000 mcg на Natural Factors успях да вдигна стойностите му от 205 pg/ml на 580.  Въпроса ми е как да продължа?
С витамин Д продължавам борбата - след 2 месеца прием по 10 капки на ден резултатите са 22 ng/ml ( първоначални 4,8), а трябва да са над 30. Продължавам с по 10 капки дневно още 2 месеца и пак ще изследвам.

# 422
А ето какво постигнах и аз : след 3 месеца прием (+3 седмици почивка) на В12 от 1000 mcg на Natural Factors успях да вдигна стойностите му от 205 pg/ml на 580.  Въпроса ми е как да продължа?
С витамин Д продължавам борбата - след 2 месеца прием по 10 капки на ден резултатите са 22 ng/ml ( първоначални 4,8), а трябва да са над 30. Продължавам с по 10 капки дневно още 2 месеца и пак ще изследвам.
Благодаря за споделената информация относно ефекта на точно този Б12! Попаднах на силно негативни мнения в темата и много се притесних дали въобще може да се очаква ефект.

# 423
А ето какво постигнах и аз : след 3 месеца прием (+3 седмици почивка) на В12 от 1000 mcg на Natural Factors успях да вдигна стойностите му от 205 pg/ml на 580.  Въпроса ми е как да продължа?

Относно Д - трябва да е над 30, но всъщност трябва да е поне 50  Peace

За В12  знаете ли от какво ви се е получил този дефицит? Вариант е да останете без добавка за поне 3 месеца за да се види ще се появи ли дефицит отново. Мисълта ми е, че може дефицита да е бил предизвикан от нещо временно като причина и след набавянето му организма да си работи както трябва. Ако се установи, че не усвоявате то тогава ще трябва да си направите някаква ваша схема на поддържаща доза.

# 424
Благодаря за споделената информация относно ефекта на точно този Б12! Попаднах на силно негативни мнения в темата и много се притесних дали въобще може да се очаква ефект.
Споделих, тъй като и аз прочетох доста отрицателни отзиви и се притесних да не е загуба на време, че бях почнала точно тези подезични таблетки, но "тъпо и упорито" ги продължих и ето резултата.☺ Може не на всеки да действат така , но ФАКТ при мен се получи.
А относно причината за недостига на В12 - Със сериозно автоимунно заболяване съм..... предполагам от там са дефицитите и на В12, и на вит Д.

# 425

[/quote]
Аз взимам точно тези и след седмица ще правя контролни изследвания.
Моля да препоръчате някакъв друг вариант на В12.

# 426
Под формата на капки препоръчваха назад в темата https://alohaexpress.net/product/vitamin-b12-kapki-za-nos-5000-m … g-methylcobalamin
 Мислех тях да почвам, ако няма резултат от Natural Factors.

# 427
И аз в момента пия същите като Вашите. Обнадеждена съм. Но ми е рано да споделя има ли резултат. Усещам го най-вече като прилив на енергия, след започването им.

# 428
Споделих, тъй като и аз прочетох доста отрицателни отзиви и се притесних да не е загуба на време, че бях почнала точно тези подезични таблетки, но "тъпо и упорито" ги продължих и ето резултата.☺ Може не на всеки да действат така , но ФАКТ при мен се получи.
А относно причината за недостига на В12 - Със сериозно автоимунно заболяване съм..... предполагам от там са дефицитите и на В12, и на вит Д.
И аз си имам автоимунно заболяване /Базедова болест/ и сериозен дефицит на вит. Д /9,25/ и вит. Б12/227/. Витамин Д започнах да пия Вигантол, но за Б12 си нямам и идея от кои да пия, пише ми само Метил Б12. Има връзка между липсата на витамини и автоимунните заболявания.

# 429
И аз оценявам като слаби подезичните таблетки, затова моля някой да ми обясни подробно къде и как да се регистрирам и да си поръчам от тези на Солгар! Нали казахте, че те са по-добри?

# 430
  • София
Здравей, Роси, аз лично си поръчвам от тук и съм адски доволна от тези подезични таблетки на Солгар. Само за сравнение - при нас същия продукт е около 30 лева в аптеките.
Ако искаш ми пиши на лични за съдействие при поръчката, мога да ти дам и код за 5% отстъпка за първата поръчка.

# 431
Да, Солгар са по-добри, но ако стойностите ти са ниски, направо си вземи назален спрей.

# 432
Ами да, ниски са ми стойностите Д - 11.26, Б12 - 256.
А назален спрей от къде мога да си взема?

# 433
Аз ползвам този
https://alohaexpress.net/product/vitamin-b12-kapki-za-nos-5000-m … g-methylcobalamin
По-скъпо е от таблетки, но бързо дига нивата и стига за месеци.

# 434
Благодаря ти steli4ka.

Общи условия

Активация на акаунт