Магията на изтока - тема 52

• 64 802
  • 731
  •   1
Отговори
# 15
Шошулчо, разкажи накратко как завърши Okusama wa, Tori Atsukai Chui. Нещо нямам настроение за финала му и го отлагам - подозирам, че е завършил с широко отворена врата за спешъла и филма.

Гледам все още Money Flower (става, размърдаха се след 5-те изминали години) и загледах Jugglers. Не е лош (е, като за начало на корейски драманс), а и след School 2013 не съм гледала никъде Даниел Че.
Главната актриса - Пек Джин Хи, разбрах че била приятелка на Юн Хьон Мин в живота. Нова лице е за мен. Добре играе, т.е. колкото й позволява сценариста. Не е типичната тунингована корейка.
Корейските нрави обаче сериозно дълбаят дъното и тук - сцената с майката и реакцията й, когато разбра, че Той е разведен. Тези корейски консерви, тези корейски консерви...
Не очаквам нищо от този нов корейски сериал, буквално - зяпам. Скоро ще се започне с драмата на главния герой, за която се загатна. От ром ком ще стане мел драм.
Къщата ми хареса. Симпатична, а и се намира на интересно място, като разположение.
Нещо, което също ми направи впечатление - приятелката на главната. Помислих я първоначално за мъж, а се оказа жена. Трудно ми е все още с определянето на пола при някои азиатци.

# 16
  • MJF
rossonera , мда завърши така, очаквано. Туй накратко.  Wink Simple Smile  Hug
А иначе:
Скрит текст:
От епизод 9 накрая останахме насред проблемите на двете дружки и Нами с инфото за съпруга ѝ от нейното доверено лице в хим.чистене. 10-и започна именно със среща м/у Нами и агентката. Поговориха си в прав текст. Нами се прибра, обади се на съпруга си да го пита какво иска за вечеря, нещо от този род, а той в момента я гледаше как тя се оглежда из стаята с подозрителен вид. Прибра се той и си устроиха сцена с минимално говорене и бутафорен екшън, то всичко им бе ясно. Съпруга каза някои доводи. Нами няма как да се промени относно действията си спрямо криминалните случки около нея. Намеси се в казуса на Юри в пълен обем, тя бе набита като каза на тез диванета , че няма да им играе по свирката. Та нашата Нами сериозна работа имаше с тях. Те се опитаха да са сериозен опонент като хванаха за заложник Киоко. Но всичко се размина след екшън. Киоко и съпруга ѝ се събраха в последните минута-две на епизода. Юри нямаше нужда така да излага дейсвията си от епизод 9 пред семейството си. Относно съпрузите на двете дружки- този на Юри призна, че не е лесен и предложи да се преместят в чужбина , където са били щастливи съc сина като новороден като свърши със сегашното училище. Този на Киоко рефлектира над действията си , приключи с похожденията си , двамата поговориха в стил "малко се каза но много се чу". Та така Нами помогна на двете си приятелки в сериозни беди до семия край на епизод 10. Съпруга ѝ на няколко пъти ѝ каза да не се меси, да не върши нещата които гледахме в тези 9 епизода но Нами опонираше и го обвини че е студенокръвен и индиферентен. Та в последните няколко секунди Нами се прибра вкъщи. Каза дежурното "прибрах се" в предверието но никой не ѝ отговори. Тъкмо реши че е сама и господина излезе и той в антрето. Физиономиите им в този момент бяха нееднозначни и на двамата, таз сцена трябва да се види. Съпругът извади пистолет и го насочи към Нами. Сещам се сега ,  че преди това някой му се обади по телефон и той съгласяващо кимаше. Лентата/картина спря- никой на екрана и се чу изстрел. The End.  Mr. Green
Иначе от резговорите м/у Нами и съпругът ѝ се разбра че според него шанс тя да бъде оставена един вид на мира имат в чужбина , за това и желанието му да се местят. Но тя му каза че пак ще си е под наблюдение- с окова на шията , каза му че го обича и му предложи да изчезнат и двамата. Той бе скептичен за това дали въобще е възможно.

# 17
Пек Джин Хи е от можещите млади актриси. Гледала съм повечето и сериали.
Рос, ако имаш желание можеш да погледнеш с нея Rockin' on Heaven's Door. Въпреки темата, която засяга, филмът не е депресиращ.

Doubtful Victory - младо момче е осъдено на смърт заради убийство, което не е извършило. По стечение на обстоятелствата се оказва извън затвора и със сменена самоличност. И като за капак е замесен в една борба за 100М долара.

Black Knight - минало и настояще се преплитат. Съдби объркани преди 200 години може би ще си дойдат на мястото в наше време.

I'm Not A Robot - Той е богат, красив, умен, но... има алергия към хората. И уж всичко му е наред, но май самотата се прокрадва зад стените на луксозното му имение. И тогава получава предложение да си закупи жена-робот. Тя иска да помага на хората, но късметът вечно я пропуска. Нуждата от пари я принуждава да изиграе ролята на робот пред един високомерен богаташ.

# 18
  • София
Black Knight - заради тази на плаката не гледах и водния бог.

# 19
Шошулчо, благодаря.
Някой ден ще изгледам и финала.

2в1, гледала съм филма преди години, но не съм запомнила Пек Джин Хи.

# 20
Тайне, и аз не съм фен на Шин Се Кьонг, но се прежалих заради Ким Ре Уон. Само два епизода са излезли и още не мога да кажа накъде върви, но за момента ще го гледам.

# 21
О, щом е с Ким Ре Уон, ще се гледа. Фенче съм му отпреди казармата.

# 22
Vanishing Time: A Boy Who Returned
В ИМДБ пише фентъзи.Фентъзи,ама по корейски.От онзи тип фили,които много харесвам - бавни,лирични и въздействащи. Heart
Накрая ме разплака,последните кадри на ферибота си бяха разкъсващи и ме впримчиха в усещането,че въпреки всичко е там и ще бъде познат.
Разкошен филм.Страхотна аткьорска игра, музика и заснемане. Интересен,дори оригинален замисъл,който избяга от стандартното "промяна на тялото". Филмът не е фентъзи,макар,че то присъства (колкото да се развие историята),а по-скоро е разказ за преживяванията,мислите и чувствата на герои.И всичко това през погледа на дете/тийн/мъж,което е преживяло необикновенното,били е щастливо от новото приключение и после осъзнаването, отчаянието и борбата за живот.
Замислих се дали искам друг край,някой приказен и щастлив.Сега (докато пиша) си мисля,че това е корейския щастлив край.

П.П Може да познаете,че е корейски дори само по дългия период от време.Много го обичат този приом.Grinning

Ние си знаем,че е страхотен артист,но в този филм е направо невероятен.

# 23
Макар и с няколкочасово закъснение преведоха на английски първи епизод на Just Between Lovers с Джуно.
Хареса ми. Драма е, но ми допадна как започна историята. Главната героиня е много красиво и нежно момиче, а Джуно става все по-добър като актьор.
Разрових се за тази трагедия в корейската история. Оказа се, че се е случила през 1995 г. и очевидно сериалът е в памет на загиналите, въпреки че тук годината е променена, както и броят на жертвите (в действителност са над 500 души).

# 24

With a Girl of Himalaya
Още един корейски филм:grinning:
Не е върха на киноизкуството,но е красив и всъщност е доста хубав - ако харесвате бавни филми с малко диалог. Навява  спокойствие, мистика, човещина, самота.

# 25
  • MJF
Tuon , завиждам ти на кинофазата и ме хваща  Embarassed от себе си че един филм не съм изгледала....... не знам от кога. Но чинно си записвам.

Detective Yugami 9
Брей как загази наш Югами предфинално  Whistling. Егати и охлюва пък. Чакам реабилитация на финала. Само да не е като при Нами в последните секунди на последната минута развръзката  Crossing Arms Mr. Green

# 26
нощен гост, малко новини за теб.
Коледния албум на ЕХО излиза на 21 декември, а Infinite заснеха онзи ден новия си клип - завръщат се в началото на 2018 г.
Новото парче на B.A.P.
Става. Пoследните месеци пуснаха добри парчета. Honeymoon много ми допадна и все още го слушам с удоволствие.

Изгледах и втори епизод на Just Between Lovers. Зрител съм - отдавна не ме беше грабвал така корейски сериал.
Двамата главни герои са обикновени момче и момиче - няма чеболи, чеболки и малки чеболчета. Изкарват прехраната си с труд и оцеляват някак в този жесток свят. Ще взема да го драсна някъде. Чудо в корейски сериал.
Искам да гледам такива истории - дотегнало ми е от богаташи и разглезени лигли.
Главната героиня е прекрасна. Имат отлична химия с Джуно.

# 27
Шош,аз завиждам на всички вас,че успявате да гледате сериали с повече от 10 епизода. Какви 10 еп.Направо завиждам, че имате темпо за сериали.
Последно завършен сериал изгледах с .... Дали ще познаете?Дам,с Ha Suk Jin. Heart Eyes
Понякога ми липсва това усещане да чакам следващия епизод,да се вълнувам с героите повече време и си пускам нещо и ооооо тюонската ми същност се обажда.
Направо им се чудя на корейците,как при такива филми се излагат с подобни драми.
За японските не ме питайте.Нямам оправдание.
Довечера съм на японско кино.

# 28
  • MJF
Tuon, гледай си спокойно филмите а ние ще ти кажем кога да се активираш за адаша - сенсей. Шо е нацелил силно заглавие този път. Мда.
Аз се успокоявам , че като ме споходи филмовата муза ме хваща здраво  Laughing и минавам като комета бая филми.  Laughing
rossonera, ако продължаваш така току виж съм станала текущ на кор-фронта  Laughing

# 29
Пропуснах да ти кажа, че снощи изгледах финала на Okusama wa, Tori Atsukai Chui.
Да, с този сценарист явно ще е така всеки път - всичките му сериали завършват с неясен край, като оставят всичко за спешъл-епизода, както стана и с Border.
Сега ще изгледам и 9-ти епизод на Детектив Югами, изпуснах го миналата седмица. Утре е финала в Япония.
В живота иначе Таданобу Асано загази заради баща си. Миналата седмица задържаха татко Асано за употреба на наркотици. Възрастен е човека, ама на... взел си доза "бонбончета" и полицаите го хванали. Уж на случайна проверка, но кой знае - може и да е заради това, че синът му е известен, а един скандал би му навредил.
Не му е лесно на Асано със сигурност тези дни, ще видим и как ще завърши утре сериала.

Общи условия

Активация на акаунт