Магията на изтока - тема 52

• 64 996
  • 731
  •   1
Отговори
# 480
Постерите  за новия филм на Джи - Be With You
1 и 2
трейлър
https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=ep9QjZv39rg

Нали сряда е малкия петък Heart Eyes
Скрит текст:

На тази въобще не прилича на себе си:trollface:

# 481
Човекът-реклама с нова реклама днес. Този път за Fujitsu, на които е рекламно лице от три години.
Не знам какви пари получава от филмите и сериалите, но от рекламите, които прави на година, сигурно прибира 7-цифрени суми. Не в йени, а в долари.

Японците изкараха днес и малкооо по-дълъг тийзър на дългоочаквания BLEACH.
През 2016 г. завършиха снимките, но две години правиха визуалните ефекти, та най-после на 20 юли live action-а по култовото аниме ще види бял свят.

# 482
До колкото прочетох EXO и CL ще се появят на закриването на Олимпиадата.

Доста любимци се спрягат за нови роли, но все още не потвърдени. Ще поствам, ако ги приемат.

Излезе и първият трейлър на предстоящата драма Mr. Sunshine, която ще се излъчва през юли.

# 483
  • София
Аз тамън да се похваля,че съм изгледала дълъг китайски сериал, щото всичките серии качени и хоп, оказах се с 10 непреведени серии, тъкмо когато стана много интересно.. Sad

# 484
Тайне, за кой сериал става на въпрос?

Приключих Doubtful Victory и Just Between Lovers. Стават за гледане. Не са "уау", но като цяло не ме подразниха с нищо съществено. Актьорите и в двата се справиха добре, а и ни лишиха от някои характерни корейски навици. Романтиката в първия беше доста обрана, почти незабележима, което в конкретния случай беше добре. Харесаха ми взаимоотношенията в полицейския екип. Бяха единни, подкрепяха се и действаха заедно. Вторият беше лежерен, без някакво напрегнато действие, но не ми доскуча. "Вторите цигулки" бяха учудващо нормални и многоъгълници не се получиха. За краят...
Скрит текст:
почти реших, че ще е в старите корейски традиции и ще имаме труп, но сценариста ни пожали и ни зарадва в последните минути Wink.

# 485
  • София
2в1, за Memory Lost става дума.

# 486
Вчера внезапно, след снимки на поредния епизод на The Supporting Actors 2, от инфаркт почина известният и много обичан японски актьор Рен Осуги.
Тъжно ми стана, защото съм гледала десетки негови филми и сериали, а той си отиде в момент, в който снимаше поредното си участие на малък екран.
Нека почива в мир.

Наложи ми се тези дни да обяснявам, защо макар и двамата да са японци - единият бил с големи и отворени очи, с двоен клепач, а другият бил "дръпнат".
Сетих се, че и тук наскоро някой от новите потребители в темата каза, че японците му приличат направо на европейци в сравнение с корейците, та да споделя...
По статистика: около 60 % от японците са по природа с двоен клепач и големи/отворени очи не са рядкост, така че да не се учудват, ако японците им се струват много "европейски изглеждащи". Но пък точно при корейците този процент от всички азиатци е най-малък и за това голямата мечта на всяка средностатистическа корейска кифла, която иска да бъде известна е: първо да си клъцне очите при чичо доктор и да си направи двоен клепач.

Ще го изям Шома. Много е сладък и е такова 159-сантиметрово леприконче, че ми идва да го нагуша, като плюшена играчка.

И, естествено, всеки японски златен медалист след Пьонгчанг се връща бързо обратно в Токио, за да участва в шоуто на Сенсей. Това е като да те приеме Папата във Ватикана. Сенсей е икона.
След това е обратния курс отново към игрите, за галата.

Последна редакция: чт, 22 фев 2018, 16:30 от rossonera

# 487
  • MJF
 Grinning  за миг реших , че съм объркала темата.
Шома е дребен ама набит. На юношеското световно в София 2014 бе дребен и грацилен ама от тогама що четворни е скочил. А 2007-2008 на японска гала го видях за първи път- един фъстък във фрак  Joy hahaha Joy, сериозен ,, изпълнителен- запомняща се гледка  Laughing
Значи адаша ги събира. Браво на него.  Simple Smile

# 488
  • София
За пръв път, отрицателните герои да ми харесват повече от главния герой.

Cross (2018)

# 489
  • BG
Aз стигнах до 38 еп. на My golden life, но ми омръзна и се прехвърлих на Father is strange, на който бях изгледала един-два еп., но сега нещо ме е хванал мерака за ко.р драми и реших да го продължа и него. А през март очаквам още две такива многосерийни Marry me now ( шоши, познай с кого  Joy) и Rich Family's Son с Ji Hoon.
2в1, радвам се да те видя отново в темата Hug как е малката принцеса?

# 490
Аз казах, че японците ми приличат на европейци, сравнени с корейците, но нямах предвид външния вид, почти не го забелязвам, трябва някоя физиономия да е особено впечатляваща, примерно идиотска прическа като на бейзболиста в Wise prison life  Grinning  . Гледах мозу и Crisis, и няколко епизода на My school business,  не че са представителна извадка, а просто нямаше такива жестикулирания, крясъци, опулени физиономии и неестествени реакции като в маса корейски сериали, на които съм попадала. Някак си атмосферата беше толкова различна. Не знам, как да го опиша точно.

# 491
Изгледах един трогателен японски филм, по истински случай - Dad's Lunch Box.
Японците наистина са превърнали този обяд в кутийка, наречен на японски обенто или просто бенто, в едно истинско изкуство.

Трогна ме начина, по който този баща, който изобщо не умееше да готви, си постави за цел, че в трите последни години на дъщеря си в училище (момента, в който тя постъпи в гимназия, в Япония това става в 10-ти клас), ще й приготвя всеки ден кутия с обяд.
Първите опити бяха катастрофални и така се започна... От пълните провали, изгорели омлети, месо, зеленчуци и пр., до самото съвършенство на финал. Поредният урок от японците в най-силната им част - семейството и какво можем да правим всеки ден за най-близките си, само за да ги зарадваме, дори с толкова малки жестове (за едно дете - това остава за цял живот).
Финалът с писмото на бащата и последната кутийка обяд, която той приготви, когато дъщеря му завърши гимназия, ме насълзи от умиление. Случаят е истински и момичето е разказало историята си в Туитър, откъдето идва и самата идея за филма.
Препоръчам филма - по японски прекрасен, със съдържание.
Доколкото знам, все още няма превод на английски. Дано някой да го направи скоро, за да могат и повече хора да го видят.

sinergon2, няма нужда да го описваш - прекрасно те разбирам. Ако гледаш и повече японски сериали, може би и повече ще го усетиш.

И като споменаваш корейските сериали, че се сетих...
Корейските сериали реших тотално да ги откажа. Наистина ми писна, а преди се навивах да гледам заради някой любимец. Но в тях всичко е едно и също - само актьорите са различни. Писна ми, а и така се случи, че след финала на Money Flower (не беше с конкретна причина) им теглих една ... на всички корейски сценаристи и техните сериали, и реших повече корейско да не гледам.
Не ми издържат нервите.

# 492
My golden life отдавна го зарязах. Еднообразен и скучен ми беше. А, като четох коментарите в Спирита, не видях да има някакво развитие при героите. Главната го играе "многострадална Геновева", Пак Ши Ху и той го дава бая монотонно, останалите повече дразнят, от колкото да са интересни. И Те Хуан го вързаха за онази сестра, дето се държи като недорасляк, аджумите са "хвани едната-удари другата"...С две думи - загуба на време.

Гостче, расте госпожичката. В неделя ще й правим "питка". Кротко бебече е. Яде, спи и пълни памперса. Мама и татко се справят отлично и вече ги оставих да са си тримата. Стига съм им досаждала  Mr. Green. Но ме предупредиха багажа да ми е готов и да стоя на скорост, че ако има нужда веднага да тръгна  Joy.

# 493
SM Ent. трябва да действа и да зарадва Женя след изгубеното злато, като й изпратят в стаята цялото ЕХО8.
Калинките са в Осака за два концерта днес и утре, но събота вечерта веднага се връщат в Корея, за участието на церемонията по закриването.
Гледах откъс от изпълнението им (репетицията) - очертава се интересно съчетание от техни парчета. Ще видим повече и на самото закриване.

Юзуру пак е на някакви много силни гъби шийтаке. Забавно хлапе.

Тази пролет японците ще ни изненадат с една съвременна история по "Граф Монте Кристо" на Дюма.
Изненадах се, но актьорите в главните роли си струват, особено главната женска роля на Мизуки Ямамото.
Сериалът стартира в началото на месец април.

# 494
Брей, това е пример за синхроничност - само преди няколко дни се оплаквах, че всички адаптации на Граф Монте Кристо са скапани)) Сигурно тази няма да е изключение, но ще я гледам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт