Магията на изтока - тема 52

• 64 843
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
Рядко ми се случва оценката, която имам за филм, изобщо да не съвпадне с тази, която е посочена в imdb.
Изгледах и двете части на Shinjuku Swan и си се чудя на акъла, защо досега все ги подминавах и вярвах на оценката, която изобщо, ама изобщо не отговаря на реалността.
Страхотни две части, но и не се учудвам, аз харесвам стила на Шион Соно (колкото и да не го харесват някои, за мен Love Exposure си остава шедьовър).
Не познавам мангата, но тази live action адаптация не заслужава абсурдните 5.2, които има в imdb. Не знам кой и как е оценявал този филм, който е от две части, но май е бил с температура.

Историята ме грабна от самото начало и буквално се потопих в улиците на Кабукичо (известният квартал в Шинджуку, Токио, който е популярен със стотиците си хост-клубове, индустрията си за "забавления" и пр.). И най-хубавото е, историята не беше съсредоточена върху девойките, които доброволно влизат в този бизнес (водени от безпаричие/ отчаяние, търсене на "забавления"), а е точно за мъжете, които стоят зад този бизнес и го движат - сводници, скаути, големите играчи и т.н, т.н.
Хубави са тези филми, защото виждаш и другата страна на монетата и си даваш сметка какво са принудени да правят милиони хора по света, притиснати от най-различни обстоятелства/ беден живот/ трудно детство и т.н. Но пък в края на краищата сме преди всичко и хора, а и не мисля, че хората се раждат лоши по природа, просто има обстоятелства, които ги принуждават да бъдат/ станат такива.

Актьорският състав е подбран повече от добре. Аз също бих се спряла на тези актьори, предвид и филмографиите им, ролите и образите, които са направили през годините.
Го Аяно ми е ясен - прекрасно се справи с ролята си, но не очаквах, че точно Юки Кубота ще бъде едно от главните действаши лица, особено във втората част.
Ако на някой му се гледа Юске Исея в главна роля, е, това са филмите. Страхотна роля направо Юске. Мъжкар и винаги на място.

Гледам, че темата ни е на главната страница в сайта. Мине не мине някой друг месец и ни изтипосат.
Сложили са и постера на Revenge Girl с Нобу и Мирей. Странен избор, но се радвам, че Нобу лъсна в бг мама. За сефте му е на първа страница. Сигурно и за последно, хаха.
Показах ви наскоро тук трейлър на филма (миналата седмица май беше). Той е от тези на Sony Pictures, които правят в сътрудничество с японците и този път е по книга, а не по манга. На 23 декември излезе в Япония, но все още няма дата за DVD/ Blu ray.

Да сложа и една реклама с Нобу Сузуки. EXILE рекламират костюмите/палтата на Аояма, та и Нобу е част от кампанията им.
Гледам онзи ден по японската телевизия, че в момента въртят нови версии, но с Таканори Ивата.

# 646
Изгледах The Outsider с Джаред Лето и Таданобу Асано. Качиха го веднага след излъчването по Netflix. Аз го свалих от китайците, но видях, че са го качили и в корейските тракери. Сигурно го има и на други места. Има английски, немски, френски и испански субтитри.
Брутален филм, не беше за мен, макар че съм наясно, че щом това е филм за Якудза - няма да е като приятна разходка в парка. Имаше и на три пъти юбицуме (това е ритуалното рязане в Якудза на кутрето на лявата ръка). Тези сцени ме довършиха...
И Джаред не си пада по нормалните роли и  филми.Може би  Prefontaine и донякъде в Alexander. Има си един типаж,който предпочита да играе  (наркоман) и отвреме на време разнообразява,но се връща към този си образ.
The Outsider,не съм го гледала,само трейлъра,но и от там си правя изводите,че ще е брутален,та той удря главата на човек с пишеща машина.
Сцените с барабаните също исглежда добре.
Трябва да се види.

# 647

Ако на някой му се гледа Юске Исея в главна роля, е, това са филмите. Страхотна роля направо Юске. Мъжкар и винаги на място.

Аз съм кандидат, но вероятно ще мога да гледам чак някъде по Великден, когато ми се очертава да имам повече свободно време.

# 648
Ако ще гледаш нещо с Юске Исея, преди Shinjuku Swan ти предлагам да започнеш първо с филмите Closed Note (2007) и Honey and Clover (2006) (има и сериал през 2008 г., но тук говоря за филма, защото сериала е със съвсем други актьори). Прекрасни филми, които винаги ще помня. Мисля, че ще останеш много доволна.
Преди години се бях запалила много по него и дори след тези два филма изгледах (изтърпях) и Casshern само заради Исея-сан, но не бих препоръчала заглавието.
Юске направи страхотна роля като Аоши Шиномори във втората и третата част от трилогията Rurouni Kenshin, та и там можеш да го видиш. Ехх, каква култова битка имаха с Кеншин. Уникална трилогия. Всички екшън-сцени в поредицата бяха като по учебник.
Той е актьор, който, за съжаление, има повече второстепенни роли. Дори след толкова години. Можеш да го гледаш и редом до Ямапи в Tommorow's Joe.

# 649
Невероятната реакция на Сънни  от БигБанг ,когато в "Аз живея сам" съседката му предлага сапун от кърмата си, му спечели 13% рейтинг и много заглавия в медиите:

With BIGBANG In The Army, Seungri Is Getting All The Attention.

https://www.koreaboo.com/buzz/with-bigbang-in-the-army-seungri-i … ll-the-attention/

# 650
  • DE
Сънгри с това е известен, че плещи простотии в предаванията и факта, че е член на ББ само носи рейтинг където и да участват Grinning
Да вземат да го приберат и него в родната казарма, че да му свият перките малко, но като знам колко е общителен вероятно ще си основе фен клуб в поделението.
А частта на Дракона е направила официално изявление да престанат да му пращата писма, че не могат да смогнат с количеството ooooh! Laughing
Прекрасната филипинка KZ в новия сезон на китайското "Аз съм певец"

# 651
Ако ще гледаш нещо с Юске Исея, преди Shinjuku Swan ти предлагам да започнеш първо с филмите Closed Note (2007) и Honey and Clover (2006) (има и сериал през 2008 г., но тук говоря за филма, защото сериала е със съвсем други актьори). Прекрасни филми, които винаги ще помня. Мисля, че ще останеш много доволна.

Благодаря ти за препоръките! Мисля, че тези два филма наистина ще ми харесат.

# 652
Аз започнах да гледам епизодите на Kangoku no Ohimesama с Юске Исея. Това е едва третият сериал в кариерата му. Не снима сериали или поне го прави мнооогооо рядко.
Страшна роля прави. Той е в главната мъжка роля и е в капана на пет жени, които искат да му отмъстят. Хем го преследват, хем го играят, но е и такъв майтап. Много се смях на сцената, в която Михо Кано му плъзна ръка и след това се озоваха в леглото, ама то беше такова въртене и скачане. Мога да си представя как са се смели, докато са снимали сцената.
Интересна история с участието на големи мои японски любимки и любимци.
Бях прехвърлила първи епизод есента, когато излезе, но го оставих за превода на английски, а тези дни го завършиха окончателно на всички епизоди.
Тъжно е, че тази преводачка, която грабна проекта, е истинска трагедия. Имаш чувството, че тя има остра нужда от уроци по английски. Гавра - липса на препинателни значи, няма главни букви в началото на изреченията, както и за имената на героите. На много места объркана мисъл, неправилно построено изречение, добре, че чувам японския и не ми пречи.
Трябва им перманентен бан на такива пишман-преводачи. Осакатяват хубавите японски продукции.

С Юске Исея след 10 дни ще излезе и DVD/Blu ray на филма JoJo's Bizarre Adventure: Diamond is Unbreakable. Не познавам мангата, но знам, че е много популярна.
За мен с абсурден сюжет и в графа "Не гледам", но с този каст не мога да пропусна, макар че режисьорът си е за мозъчна операция от години.

Ей ги на, на премиерата през август в Токио - от ляво надясно: Юске Исея (една любов), Макеню (втора любов), Нана Комацу (тая госпожица в канала), Кенто Ямазаки (трета любов), Рюноске Камики (четвърта любов), Масаки Окада (пета любов) и на края на опашката големите тарикати Такаюки Ямада (шеста любов) и Такаши Миике (и двамата не ги слуша главата, Миике повече)

Последна редакция: нд, 11 мар 2018, 22:52 от rossonera

# 653
  • София
Аз в момента гледам BG: Personal Bodyguard | BG: Shinpen Keigonin, японски с Кимура Такуя.

# 654
  • София
http://www.yesasia.ru/article/547896 Цунамито тръгна.

Коя американска актриса беше казала, че трябвало да се оплакват тогава, когато се е случило, а не години след това...

# 655
Ким Ки Док е ясен. Той е стар развратник, хаха. Абе, всички са... Не ми се говори. И името му е Kim Gi Deok, чете се като Ким Ки Док. Тия руснаци не се научиха как да пишат корейските имена. Когато е двойно "oo" тогава се чете за "у".

Идвам с една прекрасна новина. Еми Такей е родила момиченце.
Знаете, че японците са много стриктни с личния живот на известните хора, там границата рядко се преминава, така че няма и подробности кога се е родило детенцето и какво ще е името му. Ако го кажат родителите - добре, ако ли не - никой не пита.
Радвам се за нея и Такахиро. Да им е живо и здраво детето.

Еми Такей едва ли вече ще се върне в шоубизнеса и то на същото ниво, което беше, предвид огромните проблеми, които имаше след като обяви изневиделица, че е сключила брак, а и е бременна (договорите с десетки компании за милиони долари й костваха много), но все пак й пожелавам успех.
Тя беше буквално любимка на японската нация.
Сега вече нещата стоят по друг начин. Една друга млада и напориста госпожица я измести.

# 656
Misty продължава да ми харесва. Актьорите са просто удоволствие да ги гледаш как играят. Остават още 4 епизода.

Welcome to Waikiki е пълно с простотии, а героите са пълни каръци. И хуморът е в унисон. Но във всеки епизод има момент, в който на повърхността излиза нещо дребничко, човешко, сантиментално, което да те трогне. В повечето време превъртам, че корейският хумор ми идва в повече.

Започвам Mother, макар да знам, че ще е драма от начало до край. И Бо Йонг ми е достатъчно основание и гаранция за добра игра, а и прочетох, че малката госпожица се справяла доста добре.

# 657
  • София
Има малка разлика от японската версия в корейската Майка, дано и края да е променен.

От Misty съм направо във възторг, гледам с автоматичен превод, не мога да чакам превода.

Return (2018), откак смениха главната, нещо много бързо започна да се развива действието.И са намалили сериите май, до 28.Във Viki ги дават 28.

Children of The Lesser God , вече 4 серии няма кой да ги преведе.

# 658
Тайне, я кажи в спойлер как свършва японската версия, че не съм я гледала.

Children of The Lesser God рускините от Азалия ще го превеждат от корейски, но си казват, че ще е бавно, по епизод на седмица. Те така направиха и с Bad Guys 2.
Но за него се знаеше, че е закупен от Нетфликс и за това английските субъри не го превеждаха. След като го излъчиха пуснаха английските субтитри за всички епизоди на куп. Май сега с този е същото, както и с Live.

Return още не съм го почвала.

# 659
  • София
Тайне, я кажи в спойлер как свършва японската версия, че не съм я гледала.
Скрит текст:
Съдят я, но я осъждат условно.Детето го взимат и пращат в дом, тя няма право да се приближава до него,чак като порасне и ако случайно се срещнат.Истинската майка отиде в затвора за дълго.Майка и умира от рак, не осиновителката и.

Общи условия

Активация на акаунт