Магията на изтока - тема 52

• 64 824
  • 731
  •   1
Отговори
# 675
Малко време за реклама Wink.

# 676
Не знаех, че котката има такъв статус в Япония  Grinning
Човек винаги има какво ново да научи.

# 677
Ето и едно живо манеки-неко, което помахва с лапа, също като известните фигурки.

Шо, в kissdrama.club чакат втория/добрия превод на Final Cut, затова и не са качили епизодите. Сега проверих. Затова и ти измрънка, че ги няма като за теб, но те чакат другата преводачка.
Наистина ми правят впечатление, че дори и редактират субтитри, ако са неграмотно направени, както и тайминга. Явно държат на качеството. Прехвърлих епизодите и на Kangoku no Ohimesama и след първите два наистина са редактирали.
Това е добре. Стой си основно там и не мърдай, ако има нещо извънредно - ще гледам да те уведомя.

Виж, днес са качили с превод на английски и един от последните филми на Каме - A Beautiful Star. Кастът ти е отлично познат и обичан - Лили Франки, Каме, Ай Хашимото (която познаваш от шедьоврите Little Forest: Summer & Autumn и Little Forest: Winter & Spring), както и отново Куроноске Сасаки.
Колко интересен сюжет, нали? Таткото е от Марс, майката от Юпитер, синът от Меркурий, а дъщерята от Венера, хаха. Уникално японско семейство са. Ще бъде забавно.
Чаках го този филм и ще го изгледам с удоволствие.

Последна редакция: чт, 15 мар 2018, 11:47 от rossonera

# 678
  • MJF
 Thinking мммм аз и фантастиката. Ама хубаво де , отмятам го за гледане. Не се знае, може пък да ме нацели на подходящо настроение.

И кучо и котьо симпатяги. За къде сме без тях?!  Simple Smile

# 679
Не е фантастика, тя е за маскировка и за да бъде представена историята по нестандартен начин. Отвсякъде си е японска човешка драма.

Гледай как китайките шляпат "Расцветали яблони и груши, поплыли туманы над рекой...".
Ансамбъл за песни и пляски.

# 680
Ето това ще е твоят японски филм - Tabineko Ripoto.
И моят. Simple Smile Мяу! И аз обичам котки!

# 681
Котки да искате в японското кино. Мога да посоча доста заглавия.
Имат и сериал, който е от два сезона, а и филм Samurai Cat с Казуки Китамура. Голяма забава е това заглавие.

А If Cats Disappeared From the World е много хубав филм (преведен е на английски). С Кеншин. Самият Такеру е виден японски котколюб и си има две котки у дома.

Кеншин с котка. Тази котка не съм сигурна, дали не се мярна във втората част на поредицата. Може и да си е живуркала в доджото.

Neko wa Daku Mono трябва да се появи също скоро из тракерите. И той е за котки.
Сещам се сега и за сериалите и филма Gu Gu, The Cat. Сещам се и за Rent-a Cat, за Kimi to Boku... Наистина много заглавия. А колко манги, аниме-филми. Цяла култура. Отделно пък, дори и да не става дума за котки, масово из японски сериали има по някоя котка, като домашен любимец.
Наистина котката в японската култура/ фолклор е много почитана, от древни времена. И е на късмет.

# 682
  • MJF
Аз на прима виста само за Rent a Cat  се сещам. Даже съм решила някой път пак да го гледам. Ама то Огигами ако прави пак такива големи паузи както м/у него и Close-knit , като нищо ще ми се случи  Whistling мяу.

# 683
Днес е много мяу в темата

Сериалът на Кимура - BG: Personal Bodyguard приключи преди час (общо 9 епизода). Гледам качен е вече при японците. Ще му хвърля после едно око, защото разбрах, че Кентаро е гостувал във финалния епизод.

Шо, ти имаш още време до финала на Anone. Вчера излъчиха 9-ти епизод, а финала е другата седмица, така че ще чакаш още.

# 684
Страхотни котенца! Simple Smile
Определено често се появяват в японските продукции, което ме радва. В тайга драмата, която гледам, има един будистки монах (по-скоро игумен), който разнася един оранжев котарак като бебе, през цялото време. Странното е, че имаше времеви скок от 20-тина години (главната героиня беше момиченце, сега вече е жена), а котаракът още си е същият. ))

# 685
  • BG
Tuon, твоята корейска любов се спряга за една драма, която е запланувана да стартира юни, макар, че при рускините четох, че  още не е потвърдено участието му Your House Helper.
Аз зарязах Father is strange на 43 ( някъде) еп., така и не разбрах защо е толкова хвален, на мен ми беше скучен, само взаимоотношенията на дъщерята юристка със свекървата ме задържаха толкова дълго, и на свекъра, да не го забравям, ролите му винаги са много забавни.
Изгледах първите 2 еп. на The Great Seducer, толкова ми се искаше вместо Джой другата актриса да гледам в романтични взаимоотношения с героя на Woo Do Hwan, тази Джой ми е много невзрачна и несимпатична, дори скучна, поне на първо впечатление. Надявах се на нещо по-различно в тази драма, но уви, пак ще гледаме добре познатите ни сюжети.

# 686
Tuon, твоята корейска любов се спряга за една драма, която е запланувана да стартира юни, макар, че при рускините четох, че  още не е потвърдено участието му Your House Helper.
Blush Чета "твоята корейска любов" и се чудя за коя точно любов иде реч Blush Много нещо,на някои не им помня имената Blush Blush
А,да се снима във филм.Във филм казах.

Ако още сме на тема животни Smirk От всичко най-обичам чуждите кучета и котки.Радваш му се,мачкаш го,мачкаш го още малко,мачкаш го за последно и накрая се прибираш при собствените си риби.
В момента гледам 6 сезон на The Incredible Dr. Pol и си знам,че никога няма да имам космата топка от някой вид,че е огромна отговорност.

# 687

Ако още сме на тема животни Smirk От всичко най-обичам чуждите кучета и котки.Радваш му се,мачкаш го,мачкаш го още малко,мачкаш го за последно и накрая се прибираш при собствените си риби.
В момента гледам 6 сезон на The Incredible Dr. Pol и си знам,че никога няма да имам космата топка от някой вид,че е огромна отговорност.
Аз пък не мога да си се представя без котка. Почти откакто се помня, все сме имали. Всякакви животни харесвам, но най-много котките.
Скрит текст:
Даже като съвсем малка имах плюшено мече, на което баща ми беше нарисувал мустаци, за да прилича на коте (не намерил да ми купи играчка котка и това му дошло на ума). След това си взехме и истинска котка.

А сега - на основната тема. Kangoku no Ohimesama. 3 епизода изгледах, много ми харесва. Относно Юске Исея, признавам, че не ми беше любов от пръв поглед (за разлика от Такеши Канеширо), но колкото повече го гледам, толкова повече ми харесва.

# 688
Всичко си зависи кой какво животно е гледал като малък или какво е искал.
Аз имах тюлен,дребното разнася слон и камила.Слона добре,но камилата като се натисне в продължение на минута  ме влудява с ремикс на  The Ketchup Song.
Само като чуя Асерехе,хе,ха,хе,ха....намразвам цялото испано езично общество.

# 689
Само като чуя Асерехе,хе,ха,хе,ха....намразвам цялото испано езично общество.

О, разбирам те и ти съчувствам. Влудяваше ме тази песен преди години, когато беше хит и звучеше буквално навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт