Изпитани сайтове за парфюми - 11

• 152 251
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
От този сайт единствено това ми хвана окото като цена, може по-нататък да се излъжа да поръчам - https://www.tshop.bg/bg/mazhki-parfyum/2882-versace-pour-homme-m … l-bez-kutiya.html
Иначе днес ще мина през Еконт да си взема поръчкат от Венера Козметикс, дано няма издънка.

# 556
  • София
И аз утре очаквам пратка от Венера, ще пиша като пристигне, до момента издънки не съм имала с тях, но и от близо година май не съм купувала от тях.

# 557
Взех си пратката, всичко изглежда наред. За подарък е и не съм го отварял, дано няма проблеми с флакона.

# 558
Получих няколко парфюма от Елинор. За първи път поръчвам от там и съм повече от доволна - намалението беше добро, а парфюмите - оригинални. Не ми хареса, че много от ароматите нямат описание, а за тази цена бих пробвала нещо ново, както и че търсачката няма много опции за конкретизиране на търсенето, както вече се спомена.

В тази връзка, в кой сайт може да се намери добро описание на ароматите? Гледах във фрагрантика, но за новите парфюми, които още нямат натрупани отзиви от потребители, описанието се оказа доста подвеждащо.

# 559
  • София
В тази връзка, в кой сайт може да се намери добро описание на ароматите? Гледах във фрагрантика, но за новите парфюми, които още нямат натрупани отзиви от потребители, описанието се оказа доста подвеждащо.

В парфюмната тема могат да ти дадат повече от добро описание на доста аромати Simple Smile

# 560
В Youtube също може, но по-добро от това да тестваш на кожа и материя, няма.

# 561
  • София

В парфюмната тема могат да ти дадат повече от добро описание на доста аромати Simple Smile

Описанията на аромати са все повече рекламни и все така субективни. Факт е,че масово и във Фрагрантика се публикуват мнения на блогъри/ влогъри и дори на магазини за парфюми. Вече почти не остана място, където можеш да прочетеш реално мнение и да си убеден, че можеш да се довериш. И все пак усещането за един парфюм е много субективно и най-хубавото е да се пробва, за да не се хвърлят пари на вятъра, защото е ярка тенденцията за нарастване цените на парфюмите.

# 562
Никога не съм купувал "blind buy". Фрагрантика и Бейсноутс от време на време ги прехвърлям за нещо конкретно и за идеи за различни парфюми, заедно с ревюта на ютуубъри. След това в "мола" и тестване. След като си харесаш да кажем 3-4, поръчваш от "изпитаните" ти места. Това е начина. Така купуваш нещо, което ти харесваш и ще носиш с кеф и ще ти ухае на теб добре, без значение кое е модерно или не. Миналия месец се бях заислил да купувам Диор Суваж парфюмната вода. На първо четене много повече ми хареса от неприятната ми тоалетна вода, колкото и да е "еднакъв" аромата, но се отказах от покупка. Не ми е чак толкова любим и толкова да ме кефи, че да го купя. Допълнително, няма ден, в който по улицата, като ходя (в центъра основно и бизнес сгради) да не го подушкам от някои "пич". Епа, няма да сме еднакви, ай баста Wink.

# 563
  • София
Допълнително, няма ден, в който по улицата, като ходя (в центъра основно и бизнес сгради) да не го подушкам от някои "пич". Епа, няма да сме еднакви, ай баста Wink.

За съжаление, на дизайнерските къщи им е много по-лесно и много по-евтино всички да сме еднакви. Парфюм, който струва 5 евро като себестойност се продава за 100 евро и разликата е масова реклама по всякакви начини и чрез всякакви средства. Затова всички парфюми в магазините (веригите) си приличат и дори не е нужно да помниш коя реклама си гледал, защото която и капачка да отвориш мирише почти идентично.
Скоро се виждах с приятелка, на която носех да тества https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Miss-Dior-Che … e-L-Eau-5722.html , попаднал ми в квартален магазин пред затваряне. Купих го, заедно с първия Адикт фреш и Фаренхайт абсолю. Затова, че ги изкупих ми подариха и тестерите с каквото беше останало. Та Мис Диор Шери Льо за времето си може да е бил не кой знае какъв парфюм, но за днешните дни е направо жесток. Приятелката ми много го хареса, заради свежестта, която рядко откриваме днес от гардения и портокалова есенция и аз й подарих остатъка от тестера, но това са наистина безценни аромати, които никога няма да се върнат в магазините - дали заради модата или заради ограничения други.

# 564
Така е, Века, да. Примерно, сега ползвам от 2 месеца Диор Ом Спорт 2017, който за моя нос е микс между Диор Колон 2013(абсолютно същия цитрус, като мирис, иначе уж различни съставки, много, много близък, но Спорт 2017 е доста по-траен), Блю де Шанел тоалетната вода и Том Форд Грей Ветивер. Не е лошо парфюмчето, трайно е, развива се, различен е на кожа, дрехи, температурни колебания. Идеален е за всичко, въпреки че за мен е перфектния за през деня за работа. И пак долавям едно такова познато от времето на Action Replay мъжкия, ако помниш имаше такива дезодоранти преди 15г. Няма да повторя покупка. За жегите през деня за всякакви поводи без формал, ще заложа на изпитаните Версаче Пур Ом и Булгари Аква Амара. Просто за парите си, няма по-добри за мен лично, като аромати, нищо че за Версачето трябва да си взимам отливка и през 3 часа да се освежавам с 2-3 пръскания. Това е минусът на по-евтините, не всички са достатъчно трайни. Вечерно време, когато няма слънце, и един от любимите ми аромати, както на кожа, така и адски дълготраен на дрехи, особено страхотно седи и се усеща на бяла спортна памучна изчистена риза е класическия Шанел Allure Sport. И, ако Версачето е по-нетрайно и въздушно едно такова, Шанела е по-кремав, и като цяло по-хубав аромат и плътен, колкото и да ги сравняват и да ми ги изкрават еднакви. Никак не са. Чакай, че много се отплеснах Wink. Сигурно ще ми дойде и на мен времето за нишовите покупки, но нямам време да обикалям и да се занимавам последно време.

Последна редакция: ср, 30 май 2018, 15:30 от FragranceFanatic

# 565
Тук имат добро описание - http://www.elfragrance.bg/

# 566
  • Франция

Описанията на аромати са все повече рекламни и все така субективни. Факт е,че масово и във Фрагрантика се публикуват мнения на блогъри/ влогъри и дори на магазини за парфюми. Вече почти не остана място, където можеш да прочетеш реално мнение и да си убеден, че можеш да се довериш. И все пак усещането за един парфюм е много субективно и най-хубавото е да се пробва, за да не се хвърлят пари на вятъра, защото е ярка тенденцията за нарастване цените на парфюмите.
Обаче къде е границата между реално мнение и субективно мнение?
Всяко мнение е субективно. То отразява личния опит, познания, изграден вкус или предпочитания на автора си. Познавам автори като Чандлър Бър или Лука Тюрин, чиито знания и опит ценя високо и от които съм научила много, а също и много блогъри/влогъри. От друга страна, немалък процент от рекламните бюджети на големите марки са предназначени за блогъри и лично аз спирам да следя блогове, в които липсват отрицателни и като цяло критични мнения и записите звучат като реклама. Но пък Тюрин спря да пише ревюта за Вог, след като му забраниха да публикува критични мнения. Не бива всичко под един знаменател все пак.

# 567
  • Шумен

Ползвам само Фрагрантика на руски -  като цяло съм абсолютно впечатлена от начина, по който се описват парфюмите там - с емоция, с душа. И това е в 90% от описанията, чисто удоволствие е да ги четеш и са много далеч от рекламата.

# 568
  • София
Скрит текст:

Обаче къде е границата между реално мнение и субективно мнение?
Всяко мнение е субективно. То отразява личния опит, познания, изграден вкус или предпочитания на автора си. Познавам автори като Чандлър Бър или Лука Тюрин, чиито знания и опит ценя високо и от които съм научила много, а също и много блогъри/влогъри. От друга страна, немалък процент от рекламните бюджети на големите марки са предназначени за блогъри и лично аз спирам да следя блогове, в които липсват отрицателни и като цяло критични мнения и записите звучат като реклама. Но пък Тюрин спря да пише ревюта за Вог, след като му забраниха да публикува критични мнения. Не бива всичко под един знаменател все пак.

Точно така - всяко мнение е субективно.Абсолютно съм съгласна с всичко написано и ако човек има автор, чието мнение уважава и може да се довери - всичко е наред!
Аз не харесвам и влогъри/ блогъри, които по йезуитски се завъртат, че за първо помирисване не ги впечатлява даден аромат, но ще продължат да го тестват и т.н., и бла-бла.

Последна редакция: ср, 30 май 2018, 19:00 от veka

# 569
Сайтче до сайтче се е навъдило вече, Валери. На мен пък не ми вдъхват доверие. Дори вече не следя и не търся. Имам си 2-3 места, и това е. С цени трудно някой да ги бие, освен 30-те % на Елинор, но вече ги няма Wink.

Сега отново има -30 % отстъпка в Елинор, но не на всички парфюми.И да, пространството се наводни със съмнителни сайтове, затова всеки да заложи на сигурното според самия него.

Общи условия

Активация на акаунт