Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 3

• 89 673
  • 762
  •   1
Отговори
# 315
Дано успея за естествено, че е само 2 нощувки, това ще вземе да стане основна мотивация (шегувам се) Joy

# 316
  • София
Преди не беше ли 3 нощувки за естественото?

# 317
  • София
При нас бяха три. Неделя родих, сряда ни изписаха.

# 318
Преди не беше ли 3 нощувки за естественото?
И аз 3 мислех, ама сега казаха 3 дена, 2 нощувки.

# 319
На мен ми казаха 3, но понеже родих през нощта, не разбрах нощта на раждането броиха ли я за нощувка или не. Освен нея останах още две нощи.

# 320
  • София
О, значи няма да се разберем с тях тогава. С първото ми раждане бебето беше при мен през нощта също, но тогава бях във ВИП-а, та нямах съквартирантка. Сега ако не успея да се доредя до самостоятелна стая, ще ме прощават потенциалната съквартирантка и тези дето ги разправят приказките за "почивката", но все пак  "Щерев" е АГ болница, а не СПА хотел. Аз бих желала бебето да е при мен през нощта, за да мога да го кърмя. Това за мен е от изключителна важност. Нощното кърмене е много важно, защото - най-просто казано - именно през нощта се синтезира хормонът, отговорен за лактацията. 2-3 нощи "почивка" всъщност могат да ти навлекат доста ядове и безсъние после. Също така не съм съгласна с "почивката". То и без това бебето през първите няколко дни само спи. Първите дни за мен са време за бондинг, напасване на майката и бебето. 
Моля, още някой, който е бил в двойка, да се изкаже за опита си с оставянето на бебето през нощта, защото ми е важно да знам. За мен това е deal breaker.

P.S. Иначе на мен днес лаборантката ми каза, че резлутатите ще мога да си ги видя в акаунта.

Колкото до отворените врати, нещата, които говорят там от моя опит не съответстват напълно на истината...Например, на моя въпрос дали подкрепят активното раждане и има ли условия за такова, ми беше отговорено твърдо позитивно и ми беше потвърдено, че разполагат с условия и конкретно с пилатес топка за целта. Когато всъщност дойде раждането, познайте дали имаше условия, хеле пък пилатес топка. Или пък някой ме "подкрепи" да раждам активно, освен Александров, ама и той малко по неволя, защото вече се беше запознал с благия ми нрав и гледаше да тушира нещата.
Да не говорим, че ПР-ката си позволи да ни посъветва дружно всички присъстващи бременни да родим секцио, защото така било "най-лесно" за нас.
Има доза истина за пр триковете. Топка обаче ми предложиха няколко пъти, просто аз я отказах. За секциото, по-скоро е мнение на прката, което според мен не важи за повечето лекари в болницата. Иначе тъпо се е изказала, де. Май и при нас го каза. И аз питах за активно раждане, също отговори позитивно, моето протече така. Под активно раждане аз разбирам аз да контролирам напъни, да си взимам решения за упойки и други медикаменти, питаха преди да слагат каквото и да било по няколко пъти. По време на напъните повече те слушаха мен, отколкото аз тях. След раждането ми дадоха бебето след примерно минута-две, вярно, за малко, но я дадоха.

# 321
Привет!
Д-р Яначкова ми беше препоръчала да направя обременяване с глюкоза, но не се сещам кога се правеше (и явно съм загубила листа, на който ми го беше написала). 20-24 г.с. ми се върти, но има ли някой друг неин пациент, който да може да потвърди точния срок?
P.S. Доколкото разбирам, в клиниката го препоръчват на всички пациентки (както и на запад). Кръвната ми захар е 4.2 - 4.4, да чукна на дърво, не усещам симптоми за гестационен диабет, но щом ми е казано, предпочитам да го направя.

# 322
Аз го правих в края на 28, началото 29 г.с.

# 323
  • София
Аз го правих в 27-28 г.с. Няма страшно, самото изследване е малко неприятно, трябва да отидеш гладна, дават ти да пиеш глюкоза и ти взимат кръв три пъти на 0- минута, на 60 и 120 минути. При мен бебето вървеше по-едро, най-вече мерките на главата и все пак нямах диабет.

# 324
Привет!
Д-р Яначкова ми беше препоръчала да направя обременяване с глюкоза, но не се сещам кога се правеше (и явно съм загубила листа, на който ми го беше написала). 20-24 г.с. ми се върти, но има ли някой друг неин пациент, който да може да потвърди точния срок?
P.S. Доколкото разбирам, в клиниката го препоръчват на всички пациентки (както и на запад). Кръвната ми захар е 4.2 - 4.4, да чукна на дърво, не усещам симптоми за гестационен диабет, но щом ми е казано, предпочитам да го направя.
Между 24 и 28 г.с. се препоръчва да се направи. Аз бях при Яначкова по друг повод (витамин D) и тя ми написа рецептата за глюкоза и бланката за изследването. АГ-то също беше споменала, че ще го правя в този период, дори и да нямам проблем с глюкозата.

# 325
Малко инфо да дам по отношение на чуденето как процедират с храненето на бебетата нощно време - ами...просто не ги хранят. Това ми беше казано от PR на болницата. Ако се събудят и разплачат акушерките ги гушкат и туй то. Бебетата се успокоявали и пак заспивали. От една страна - по-добре че не им се дава адаптирано мляко може би, но от друга както коментирахме по-нагоре - нощното кърмене от изключителна важност, а пък да седят гладни за мен е безумно. Разбира се, всеки преценява как да процедира 🙂

# 326
Аз да кажа, че на място като идеш и родиш виждаш, че не всичко, което са ти казали на дни на отворенити е точно така. Специално питах акушерките и те казаха, че ги гушкат, но ако бебето много плаче си му дават АМ и през нощта.

# 327
По принцип правилото е да се пропуска нощното хранене, но в крайна сметка си им дават адаптирано мляко на по-настоятелните бебета. Поне на нашия звяр със сигурност му даваха, даже си продължихме със същото мляко да я храним след изписването (да дохранваме по-точно).

# 328
Здравейте момичета. Аз родих нормално декември месец, но не в Щерев. Пиша, за да споделя моето мнение.
Следях бременността си при д-р Арабаджи, от която, със съпруга ми, не останахме доволни. Всеки път ни задаваше едни и същи въпроси (като се има на предвид, че моето състояние беше малко по-специфично), прегледите бяха претупани, пришпорени и всеки път много се чакаше. С мен винаги се е държала мило, но не и с мъжа ми... Нещо не го харесваше явно. Нямам представа. В началото на 9 месец, той й зададе нормален въпрос, при което тя му отговори супер троснато и надменно. От там нататък, аз реших, че това не е човекът, при който искам да раждам. Започна се едно търсене на лекари...
После се преместихме в Шейново, също не останахме никак доволни. И така един ден преди да родя, отидохме на преглед в Надежда, на следващия ден родих там, без избор на екип при д-р Стоянова. Останах много доволна от отношението Simple Smile

# 329
Ох, не знам - аз съм се притеснила, че както ще раждам август, т.е. през отпускарски месец, може Александров да духне някъде (нали все пак и те почиват все някога) и...не знам какво ще правя без него. Особено ако  пак ми се падне Юнакова или някое подобие на раждането.
Някой раждал през летните месеци може ли да спомене какво се случва по време на отпуските? Уведомяват ли за отсъствия, дават ли да си избираш "заместник"?

Общи условия

Активация на акаунт