Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 3

• 89 102
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
VPB, на анестезиолог и кардиолог се минава всеки ден , без събота и неделя , от 10 до 13 ч . Отиваш в клиниката , първо в новата сграда и искаш да ти подготвят досието за консултация , после отиваш в старата сграда и казваш на регистратура , че си за консултация с анестезиолог и кардиолог. Те ще ти дадат да попълниш информирано съгласие и други документи за анестезията. Главната и старшата акушерка ще ти помогнат, ако имаш въпроси. После те водят да ти направят кардиограма , следва консултация с кардиолога и след това с анестезиолога. Когато си готова ти прибират документите и готово. Но преди всичко трябва да имаш готови кръвни изследвания , вирусология и всичко , което се пуска за раждане. Аз когато чаках имаше жена от друг жрад , пристигнала за консултация и точно Александров не и беше казал за изследванията. Стана голяма какафония и ги върнаха. Без изследвания , не правят консултация. Поне на мен преди раждането ми правиха микробиология , тя също е важна . Попитай и за нея . Малко ти е останало. Стискам палци за леко раждане и здраво , пухкаво бебче с чудни мерки! 🙂Успех!

# 556
Mumpeto, благодаря ти за изчерпателния отговор Simple Smile Само не ми е ясно като се явя на кръвни изследвания на 14ти, а нямам листче с показателите дали ще стане?
След като излезнат резултатите ще ходя на преглед при Александров и предполагам той ще ми вземе микробиология. Така че около 16-17ти ще отида при Кардиолог и Анестезиолог без да е нужно да записвам час с всички необходими изследвания Blush
Наистина, още малко остана и се радвам, че все още не ме е налегнало притеснението Grinning

# 557
VPB, добро утро! Предполагам , когато отидеш в лаборатория и кажеш за какъв вид изследвания си , са наясно точно кои да пуснат. Аз бих отишла по време , в което д-р Александров е на кабинет, ако от лабораторията нещо не са наясно , винаги могат да му позвънят или ти да изчакаш пред кабинита и да влезеш за кратко , само за листчето.

# 558
VPB, аз съвсем скоро ходих за тези изследвания, имах такова листче, но и без него съм сигурна, че в лабораторията знаят какво точно да пуснат.
Аз когато отидох ме попитаха за стерилна сутрешна урина, аз не носех и дадох там обикновена, но ми казаха, че е по-добре да е първа сутрешна, така че ако имаш възможност по-добре си занеси 🙂 За кардиолога и анестезиолога също много хубаво и подробно са ти обяснили, само бих добавила - ако не ти се чака да отидеш по-рано и да си една от първите, защото на регистратура те записват по ред на идване и после след като попълниш информираното съгласие и други документи в този ред ви извикват при анестезиолога и при мен специално падна доста чакане... 🙄

# 559
Благодаря ви много, мами!
За стерилната урина приятелка ми спомена, че е по-хубаво да нося поне на това финално изследване, така че ще го спазя.
Ще си направя така нещата, че наистина Александров да бъде на смяна тази сутрин, ако евентуално ми поискат листче.
А за Анестезиолога и кардиолога ще гледам да съм от първите, защото вече ми е малко трудно чакането Grinning
Някъде някой беше споменал, че изследванията се плащат - 150лв, тъй като в тях са включени Спин, Васерман и тн.
В моя пакет има включени такива изследвания, но незнайно защо Александров ми ги е пуснал в най-начална бременност и 6 месечната валидност е изтекла.. Много тъпо Confused
Та мисълта ми е, наистина ли трябва да платя 150лв или сумата не е чак такава и мога ли да отида в друга лаборатория с направление за точно тези показатели и да ги нося с мен?

# 560
С кой пакет? Би трябвало всички изследвания да са включени, но за всеки случай може да се вземе справка и да се види какво е използвано и какво не.

# 561
Streetz, моят пакет се води “проследяване на бременност - разширен”. Аз исках справка, защото някъде по-нагоре някой беше споменал за тази ситуация. Пише, че за ХИв, Спин, Хепатит Б, Хепатит Ц и Сифилис имаш право по 1 изследване включено в пакета, но на мен ми е правено още в началото на 3месец.. Следователно няма да е валидно при раждане :/

# 562
Благодаря ви много, мами!
За стерилната урина приятелка ми спомена, че е по-хубаво да нося поне на това финално изследване, така че ще го спазя.
Ще си направя така нещата, че наистина Александров да бъде на смяна тази сутрин, ако евентуално ми поискат листче.
А за Анестезиолога и кардиолога ще гледам да съм от първите, защото вече ми е малко трудно чакането Grinning
Някъде някой беше споменал, че изследванията се плащат - 150лв, тъй като в тях са включени Спин, Васерман и тн.
В моя пакет има включени такива изследвания, но незнайно защо Александров ми ги е пуснал в най-начална бременност и 6 месечната валидност е изтекла.. Много тъпо Confused
Та мисълта ми е, наистина ли трябва да платя 150лв или сумата не е чак такава и мога ли да отида в друга лаборатория с направление за точно тези показатели и да ги нося с мен?

Пуснал ги е в началото на бременността, защото и тогава са задължителни 🙂
Иначе относно цената - аз платих 103,50лв. за всичко, с обикновената урина, стерилната мисля е по-скъпа (без пакет съм). Иначе няма проблем да си ги пуснеш на друго място с направление, на мен просто не ми се чакаше по опашки при личен лекар/гинеколог по ЗК и реших да си го спестя..

# 563
И аз исках мъжът ми да е с мен в предеодилна, но имаше грипна епидемия плюс още 5 раждания.. еми прави бяха да не го пуснат, бях сама в предродилната и въпреки това смятам че има момент, в който вече мъжете нямат място вътре.. до 5-6 см разкритие може би е ок, след това да си чака отвън. Епидуралната не се таксува допълнително. Иначе за д-р Арабаджи - страхптно впечатление ми направи, помагаше при моето раждане. Много мила и вдъхва много спокойствие. А за окситоцина трябва да се разбереш в крайна сметка с лекаря. А и подписваш декларация дали си ок да правят каквото трябва, според момента и ситуацията. Не е толкова лошо нещо, да не кажа, че доста ми скъси мъките.

# 564
  • София
Окситоцинът за мен беше супер. Много добре ми подейства, хвана бързо и на много бавна капка.

# 565
Здравейте Simple Smile следя бременността си в щерев, налага ми се да си взема уверение така да се каже, че съм бременна, което да послужи пред декана на университета, в който уча. Някой има ли идея как изглежда това чудо и дали въобще мигат да ми издадат или трябва да ходя до личния лекар? Simple Smile

# 566
Отиваш в деловодството на "Щерев", където издават болничните, казваш пред кого трябва да послужи и ще ти издадат. Питай на регистратурата къде точно се намираха, че не помня етажа.

# 567
Отиваш в деловодството на "Щерев", където издават болничните, казваш пред кого трябва да послужи и ще ти издадат. Питай на регистратурата къде точно се намираха, че не помня етажа.

На 3-тия ги дават. Ако питате по телефона ще Ви обяснят подробно. Simple Smile

# 568
Привет от мен! Simple Smile Минах консултациите с Анестезиолог, Кардиолог, последните излседвания и прегледа при моя Доки (Александров). 37г.с. съм и бебка е 3,000кг. Всичко изглежда добре и от прегледа и от изследванията.
Доки ме вика идния вторник (22.05) на тонове, цитирам “ако до тогава не съм родила” 😁 (това като го чух се стреснах малко). Иначе за сега си оставам Нормално раждане и силно се надявам да не изникне нещо.
Исках да споделя нещо, което малко ме ядоса в моя доки и то като за финал. Може би от март месец не го бях виждала. Март имах преглед,но той беше болничен и прегледа ми мина при неговата стажантка. Април месец нямах прегледи при него, а само Късна фетална морфология при Искилиева. Дойде Май месец, аз влезнах в 9ти месец и на 15ти имах час при Александров. Този преглед се водеше и последния, който ще имам преди да родя. В главата си имах хиляда въпроса и исках да се видя лично с Александров, за да поговорим и обсъдим раждането. Еее да, ама отивам на преглед и отново е само неговата стажантка. Тя е супер мила и всичко, което питам ми обяснява, но все пак е стажантка, а на мен ми остават дни или седмици до първо раждане. Не ме разбирайте погрешно, но все пак толкова пари даваме и избираме определен специалист, че не ми се вижда уместно да не сме се виждали с него 2-3 месеца. В края на прегледа той се появи от някъде с дънки и кожено яке и дори не предложи да обсъдим раждането.. Ядосах се малко, но бързо ми мина, защото всички показатели на бебка и на мен бяха добри. Споменавам тази история, защото по назад в темата и други майки се бяха оплаквали от това отношение на докторите в Щерев.

Исках и друго да ви питам, на много места четох че Окситоцина засилва много контракциите и стават ужасно нетърпими. Много майки го отричат и съжаляват, че са разрешили да им сложат. Аз подписах документите, че съм съгласна да предприемат каквото е нужно в хода на действията. Нека раждалите нормално в Щерев да кажат със сигурност ли ти слагат Окситоцин или все пак те питат или информират преди да го сложат?
Съжалявам за дългия пост Flushed

# 569
Според мен много зависи при кой лекар си.При Димитров такива неща няма.

Общи условия

Активация на акаунт