Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 3

• 89 103
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
Според мен много зависи при кой лекар си.При Димитров такива неща няма.
Ее разбира се, че зависи от лекаря Simple Smile Аз не съм казала, че всички се отнасят така. Специално от Александров съм доволна, но не мога да си кривя душата, че това, което по-нагоре е споменато не е факт. Иначе моя приятелка се следи и ражда при Димитров, само хубави неща съм чувала от нея Hands V

# 571
Здравейте, искам да попитам колко струва самофинансирането на инвитро процедура в Щерев? Знам че е относително но горе долу да придобия представа.

# 572
Здравейте!

Следя и втората и бременност при д-р Ганева. Миналата седмица пусках стандартните кръвни изследвания за първи триместър, пуснах сама и си доплатих и изследване на ТСХ. С първата бременност бях питала д-р Ганева, според нея нямаше нужда да се пуска щом досега не съм имала проблеми. Не знам дали е така, може би е права, макар че имам чувството, че всички си пускат още с положителния тест.

ТСХ ми излезе 2.94, според референтните граници е Ок, от това, което четох обаче е високо и при бременност е добре да е макс 2. Въпросът ми е: дали да го коментирам с д-р Ганева, тя би ли могла да назначи евентуално лечение? И в Щерев има ли консултант - ендокринолог, към когото да се обърна?

Моля ако някой има подобен опит да сподели. Благодаря!

# 573
JT, въпреки че стойността на Тсх е в референтните граници, при бременност нивото на хормона трябва да се държи под 2 особено в първия триместър, когато се случва органогенезета. Задължително сподели резултата с Ганева, не се плаши, в 5та седмица моето беше 3.200,но с увеличаване на дозата ги свалих за кратко време. Не е нужно да имаш особено изявени симптоми, важен е резултатът. Поради неясни за мен причини много лекари пренебрегват значимостта на това да изследват тсх, бъди настоятелна, важно е! Успех! Simple Smile

# 574
Здравейте! Исках да попитам забременелите след инсеминация/ин витро - кога занесохте нещо като жест на лекаря или екипа ембриолози? Simple Smile В 6 г.с. съм,забременях от 2ро инсе при д-р Савова и утре съм на първи преглед. Чудих се кога е удачно,тъй като ми се струва малко рано още от сега да бием тъпана,но пък сме много благодарни с мъжа ми и искахме да им занесем нещо. Simple Smile

# 575
  • София
JT по-скоро с ендокриноложката в Щерев трябва да се консултираш, иначе не ти е много високо, съвсем близо е до границата

# 576
  • София
Д-р Яначкова е ендокринолога в Щерев. Прекрасен лекар. Запиши си час за консултация. Според мен нямаш нужда от хормонална терапия за сваляне. Тсх-то варира, наблегни на разходки и нвд.
Fire,
съветвам те да изчакаш с почерпките до раждането. Ще имаш прекрасна възможност да се отблагодариш

# 577
Д-р Яначкова е ендокринолога в Щерев. Прекрасен лекар. Запиши си час за консултация. Според мен нямаш нужда от хормонална терапия за сваляне. Тсх-то варира, наблегни на разходки и нвд.
Fire,
съветвам те да изчакаш с почерпките до раждането. Ще имаш прекрасна възможност да се отблагодариш

Благодаря ти много! Записах час за другата седмица. Разходки правя всеки ден, имам дете на 3 год и нямам никакъв избор Simple Smile, но не знаех, че НВД се отразява добре. Ще почета и ще я имам предвид.

# 578
Въпрос към родилите - в петък ще ме приемат за предизвикване, термина ми беше за 25.05....какво да очаквам за прословутото "подготвяне" преди самото включване на системата, а и след това...благодаря на отзовалите се Wink

# 579
Ами ще те облекат в нощница, ще ти направят клизма, ще те пратят да се измиеш...И започва партито. Simple Smile На мен не ми предизвикваха раждане, защото то вече беше започнало, но пуснаха ми системата с Окситоцин по мое желание, за да стигнем по-бързо до епидуралната. Не ме боля особено, изобщо нищо общо с повечето неща, които съм чела за окситоцина тук. Мереха ми тоновете през цялото време, но можех и да се разхождам, да клеча, да се чекна и т.н.
За 0 време направих 5 см, сложиха ми епидурална, междувременно ми изтекоха водите и взех, че родих. Цялото нещо трая точно 4 часа откакто постъпих в болницата с 2 см разкритие.
Кумата обаче беше с предизвикване, неуспешно - така и не направила разкритие въпреки системата, водите изтекли зелени и ѝ направили секцио.

# 580
Благодаря!

# 581
  • София
Здравейте и от мен, изчетох последните около 150 страници и все повече се убеждавам, че Щерев е подходящо място за раждане и следене. Харесах си лекар, който да ме следи, както и вече си запазих час при него. Това, което най-много ме притеснява от всичко прочетено до сега е, че огромен процент момичета са родили секцио. Или е било планирано още от самото начало или родилките се опитват да започнат естествено раждане, но приключват със секцио. Все нещо се обърква, или детето не иска да слезе, или не е в подходяща позиция... Все лекарите много настояват до последно да е естествено, но накрая не се получава. Аз съм сигурна, че в такава ситуация, аз няма да бъда в състояние да преценя положението и ще се съглася с това, което казват лекарите. Към момента държа раждането да бъде естествено, просто твърде много идентични случаи, които налагат секцио по спешност и се опитвам да намеря обяснение за себе си, така че окончателно да реша, че това е или не е моята болница.

Друго, което исках да попитам е, че часа, който съм си запазила е непосредствено преди заминаването ми извън страната. Това ще ми бъде първия преглед и предполагам, че лекарката ще ми назначи различни по вид кръвни изследвания. Дали мога да ги направя в друга лаборатория предварително и направо да отида с готовите резултати при нея. Също какви кръвни изследвания трябва да бъдат направени?
Много ви благодаря предварително, момичета! Kissing Face

# 582
  • София
При мен се наложи секцио в последния момент и съм сигурна, че ако не беше наложително щях да си родя нормално. Имам много приятелки раждали в Щерев и процентно много повече са родилите естествено.

# 583

Сега по темата - аз много исках да родя естествено, не се интересувах от секциото и нищо не четях за него. След като ми изтекоха водите, отидох веднага в болницата. Минаха 15 часа докато доктора, акушерката и аз се отказахме да чакаме нормално раждане. Бебето просто не слизаше. Опитаха всичко, но не ставаше. Понякога просто не става. С две думи искам да кажа - Божа работа!

Последна редакция: ср, 13 юни 2018, 12:29 от Tatti

# 584
Когато обсъждахме първото ми раждане, Александров щом разбра, че не желая секцио, ме информира, че за естественото раждане е много важна мотивацията. По думите му, имало много жени, които тръгвали да раждат с нагласата за естествено без достатъчна мотивация и при сблъсъка с трудностите сами си искали секцио в хода. Така че това може да е евентуално обяснение за ражданията тръгнали като нормални, но завършили със секцио, освен чисто медицинските показатели.
Сега, истината изисква да спомена, че в същия този разговор, същият този Александров, очертавайки предимствата и недостатъците на различните видове родоразрешение, каза "Няма какво да се лъжем, при едно нормално раждане, никога няма да си същата отдолу". Така че това може да си е напълно валидна причина някой да предпочете секцио и това ще бъде в реда на нещата, докато пациентите са в капацитета да решават как искат да родят.
Истината е, че, както в повечето частни клиники, и в "Щерев" наред с "нормалните" хора зачеват и раждат всякакви кифльоци, хипстъря, трети полове и т.н. Няма да забравя как с предходната бременност в деня на отворените врати две лесбийки настояваха бременната от тях да роди със секцио с пълна упойка, понеже я било страх и на отговора, че подобно нещо не се практикува по желание на пациента, отвърнаха мега арогантно, че щом си плащат могат да си поискат и през ушите да им извадят бебето.
По време на личния си опит (първа и настояща втора бременност) се сблъсках с отношение 50:50 от страна на персонала по въпоса с родоразрешението. Писала съм по-назад подробности. За мен е важно, че моето АГ за втори път ме подкрепя при решението за нормално раждане, дай боже дотогава да няма фактори за противното.

Общи условия

Активация на акаунт