Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 3

• 89 099
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Да кажа и аз за моя опит в Щерев: 2014 родих първата си дъщеря там - наложи се секцио по преценка на др. Савова, тъй като беба я преносих 2 седмици, без нито една контракция, а тя се беше завъртяла и така и не слезе надолу. Тогава лекарката прецени да е секцио, аз и се доверих и не съжалявам.
Сега ми предстои второ раждане, отново там, отново при същия лекар. За момента ще раждам нормално, др. Савова е на мнение, че има възможност, без значение че имам предходно секцио. Надявам се всичко да е наред.
Миналата седмица бях на Отворени врати и си говорихме с момичето което ги води. Тя сподели, че от известно време се борят да увеличат броя на нормални раждания. Факт е, че много жени мислят че оперативното родоразрешение е песен - лягаш, вадят го и си отиваш вкъщи. Уви това е далеч от истината.
Пожелавам успех на всички, които като мен чакат Simple Smile

# 586
  • София
И аз никак не разбирам секциото по желание, не го осъждам, просто не го разбирам. Grinning Не знам дали е, защото си мислят, че боли по-малко, но за мен всяко движение след това беше като пробождане с нож. Не бих си го причинила доброволно.

# 587
При мен  мина  много леко, практически болеше като при силна мускулна треска и на втория ден тичах нагоре- надолу, но пак съм на мнение че нормалното раждане трябва да е избор1 ако е възможно. Тук е едната причина - в Щерев раждат много жени след дълъг стерилитет, над 35, съпътстващи заболявания и тн.  В доста случаи това е причината да раждат секцио.  Има го и другия момент - при тях се следва политиката на поемане минимум риск за майката и бебето. Тоест, ако при непрогресиращо раждане в доста държавни болници оставят майката да се мъчи по повече от 20 часа докато доктора се наспи примерно и прехвърли родилката на другата смяна,  в Щерев подхода е друг. Правят възможното да се роди естествено но ако не се получава и майката и бебето са вече уморени и има риск от усложнения се пристъпва директно към секцио без да чакат нещата да стигнат до губене на тонове. Така погледнато има има по-голяма вероятност да приключите със секцио, но мен лично този подход на поемане на минимален риск при проблем много ме устройва.

Btw - много пошло ми прозвуча коментара на steetz. Няма как да влезеш и да погледаш умнико какво са преживели в тази клиника голяма част от жените раждащи секцио, иначе щеше да ти стане ясно че мислят единствено как да родят живи и здрави бебета, ако ще живи да ги дерат.

# 588
  • София
А какво се случва, ако детенцето се роди с някакъв проблем. При какви случаи неонатолозите са в състояние да се погрижат за него и при какви биха го изпратили в Майчин дом?

# 589
При мен се наложи секцио в последния момент и съм сигурна, че ако не беше наложително щях да си родя нормално.
+1
Родих миналата година почти пет-килограмово бебе(преносих няколко дни).
Бях убедена, че няма да имам затруднения, защото държа на болка и контракциите ми не бяха нещо особено, имах пълно разкритие, но при напъните бебето не успя да излезе, а тоновете падаха.
До ден днешен чувствам вина, че не успях да родя по естествен път, а се наложи спешно секцио, НО имам прекрасно, здраво, изключително кърмено дете и не съжалявам че така се стекоха нещата, важното е че той е добре.
В момента съм бременна отново и се надявам второто да успея да родя нормално(термин около две години след първото раждане), но в крайна сметка здравето на бебето ще ми е приоритет и ако трябва пак да ме режат, няма да го мисля.

ПС: Моя приятелка роди в 36 седмица, изпратиха я в Майчин дом, така че тя не остана доволна че се "отървавали" от рисковите родилки.

# 590
Следват си стриктно нивото на компетентност на НО. Приемат раждане и в  36 ако бебето е стигнало определено тегло и няма данни за проблем - едната жена с която се запознах там беше родила близнаци в 36 гс.
Кога пращат в МД/Токуда - виж по стандарта който имат какви изисквания покрива, всички останали по-високи налагат препращане. Най-общо когато бебето е с проблем който изисква интензивна 24 ч грижа препращат. И по-добре така да се “оттървават” отколкото да поемат случаи за които не са компетентни и да се стига до трагедии (като в друга елитна частна столична клиника).

# 591
И по-добре така да се “оттървават” отколкото да поемат случаи за които не са компетентни и да се стига до трагедии
Абсолютно съм съгласна!

# 592
При мен се наложи секцио в последния момент и съм сигурна, че ако не беше наложително щях да си родя нормално.
+1
Родих миналата година почти пет-килограмово бебе(преносих няколко дни).
Бях убедена, че няма да имам затруднения, защото държа на болка и контракциите ми не бяха нещо особено, имах пълно разкритие, но при напъните бебето не успя да излезе, а тоновете падаха.
До ден днешен чувствам вина, че не успях да родя по естествен път, а се наложи спешно секцио, НО имам прекрасно, здраво, изключително кърмено дете и не съжалявам че така се стекоха нещата, важното е че той е добре.
В момента съм бременна отново и се надявам второто да успея да родя нормално(термин около две години след първото раждане), но в крайна сметка здравето на бебето ще ми е приоритет и ако трябва пак да ме режат, няма да го мисля.

ПС: Моя приятелка роди в 36 седмица, изпратиха я в Майчин дом, така че тя не остана доволна че се "отървавали" от рисковите родилки.

andota, прочетох ,че второто си детенце искаш да родиш нормално , На мен в Щерев не ми позволиха , консултирах се с няколко лекаря там и всички отказаха. Първото секцио се наложи поради седалищно предлежание на плода. Може би си говорила вече с лекарката ти и на теб ще ти позволят , пиша го само , за да не се разочароваш , ако ти откажат , както бях аз.Четох много по темата , бяха минали 2г и 3м от секциото, но не посмяха. Аз не съжалявам. Важното е , че и децата и аз сме живи и здрави. Лека бременност и успех !

# 593
Здравейте и от мен, изчетох последните около 150 страници и все повече се убеждавам, че Щерев е подходящо място за раждане и следене. Харесах си лекар, който да ме следи, както и вече си запазих час при него. Това, което най-много ме притеснява от всичко прочетено до сега е, че огромен процент момичета са родили секцио. Или е било планирано още от самото начало или родилките се опитват да започнат естествено раждане, но приключват със секцио. Все нещо се обърква, или детето не иска да слезе, или не е в подходяща позиция... Все лекарите много настояват до последно да е естествено, но накрая не се получава. Аз съм сигурна, че в такава ситуация, аз няма да бъда в състояние да преценя положението и ще се съглася с това, което казват лекарите. Към момента държа раждането да бъде естествено, просто твърде много идентични случаи, които налагат секцио по спешност и се опитвам да намеря обяснение за себе си, така че окончателно да реша, че това е или не е моята болница.

Друго, което исках да попитам е, че часа, който съм си запазила е непосредствено преди заминаването ми извън страната. Това ще ми бъде първия преглед и предполагам, че лекарката ще ми назначи различни по вид кръвни изследвания. Дали мога да ги направя в друга лаборатория предварително и направо да отида с готовите резултати при нея. Също какви кръвни изследвания трябва да бъдат направени?
Много ви благодаря предварително, момичета! Kissing Face
Здравейте Blush преди 25 дни родих в Щерев опитахме нормално, но завърши със секцио понеже детето беше едро и неслезе. Докторите изчакаха до последно, аз поисках много по рано но те ми казаха да опитаме. Не бих казала, че настояват за секцио. Не бих казала нищо лошо за доторите и като цяло за болницата. Ако имаш други въпроси с удоволствие ще се отзова. Лека бременност, бързо и лесно раждане и едно хубаво и здраво бебче
.

# 594
Здравей, stefito25, аз имам въпрос. Колко парички ти излезе всичко накрая? И ако да речем реша да ползвам самостоятелна стая, се заплаща само разликата, предполагам?

# 595
  • София
Мен ме насърчаваше целият екип да продължавам в добрия дух по време на раждането. Не е ставало дума за секцио. Аз съм много доволна от болницата и от лекарите там. Второто ми дете пак бих следила и родила там. Висок е процентът на секцио, така е, но не е заради лекарите. Не се насърчава подобно нещо. В това, което каза streetz, въпреки грубия изказ, има нещо вярно.

Един съвет по повод последния въпрос - много е яко да си с някой в стая. Момичето, с което бях, ми помагаше много, както и аз на нея. Имахме ли нужда, другата беше там. Ако си сам понякога не можеш да станеш прозореца да затвориш. Иначе цената за вип е друга, май беше +150лв. И да се запишеш, обаче, може и да не е свободна, когато раждаш.

# 596
  • София
Аз нещо все се оплаквам, ама както бяхме и двете със секцио и с тези високи прозорци, нито отваряне, нито затваряне имаше. Grinning
Иначе и аз мисля, че е хубаво със съсвартирантка.

# 597
Здравей, stefito25, аз имам въпрос. Колко парички ти излезе всичко накрая? И ако да речем реша да ползвам самостоятелна стая, се заплаща само разликата, предполагам?
Здравей, има самостоятелни стай но само ако са свободни, също така имо и вип стая за която мисля че се плаща 150лева и може да има чорек с тебе през целият ти престой, но те съветвам за не си сама най малкото до тоалетна да отидеш на спокойствие. Ражданито излезна 2195 лева както пише в сайта, не сме дали нищо повече и всичко е подсигурено.

# 598
Благодаря ти. Така като чета май наистина си е по-добре с някого. Иначе, доколкото знам бебо си е при теб през целия ден. Нали?

# 599
Благодаря ти. Така като чета май наистина си е по-добре с някого. Иначе, доколкото знам бебо си е при теб през целия ден. Нали?
Да бебчетата стоят при нас, само на.3 часа се взимат за памперс и носят храна, а вечер в 11 ги взимат ако искаш.

Общи условия

Активация на акаунт