Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 3

• 89 020
  • 762
  •   1
Отговори
# 720
Еее, да. Това им е минусът на Щерев - акушерките са зле с кърменето. При все, че гърдите ми се пръскаха по шевовете, те ме убеждаваха, че кърма нямам (да, бе), а на изписването да давам ам антирефлуксо, че детето ппвръща. Разбира се, като не знаеш - слушаш. Ето на, кърмата спря след две седмици АР АМ. Със сигурност е имало начин, за да тръгне пак (с денонощно цедене и стоене с бебето на гърди), но не съм го пробвала. Да не говорим, че не ти го дават веднага, за да го сложиш на гърдите, а си го нахранват с АМ, без никой да те пита. В това отношение много имат да учат. На жената, с която бяхме в стая толкова жестоко се бяха запушили гърдите и въобще не можаха да и помогнат, една ръчна помпа и толкова, а си бяха на камък.

# 721
Какво да правя в такъв случай? Предстои ми раждане скоро там, най-вероятно секцио, но ми се иска да положа усилия да кърма. Освен да взема електрическата помпа, да приготвя телефони на консултанти ( не знам дали биха пуснали някой за посещение) и да се моля на акушерките предварително да ми го дадат възможно най-скоро?

# 722
  • София
И аз от това съм супер разочарована. Дано четат. Раждането 6, след раждането.... без коментар.

# 723
Съмнявам се да пуснат някого, най-много бащата. И така е правилно по принцип, а и е по-комфортно да няма навалица. Не ме разбирайте по грешно, кърменето е най-доброто и обвинявам акушерките за този пропуск, ама не е чаааааак такава драма това АМ. Най-важното детето да е здраво и  да расте добре. Много се бях впрегнала в началото и се заричах, че няма да давам мляко, ама така стана.. в крайна сметка детето е повече от супер и се развива по-добре от деца на приятелки, които са на кърма. Simple Smile слава богу!

# 724
Мен като родих ме питаха дали да дадат добавка. Казах "не" и тогава последва коментарът, който съм описала - че това голямо бебе само на кърма няма да мога да го изхраня. Родих в 12.15 през нощта, донесоха ми бебето за закърмване след около 2 часа, но бях на ръба на припадъка и се уплашиха, че може да го изпусна, та го взеха. Към 6 ме преместиха в стаята и ми го дадоха, накърмихме се и така. При секциото не знам каква е процедурата с присъствието на бебето, но не ти ли го носят поне за кърмене, дори да не стои при теб? Също, аз съветвам да си кажете какви са ви очакванията на акушерките и да не се давате. Ако трябва, тормозете и лекарите.

# 725
  • София
Там има електрическа помпа, но не знан защо не я предлагат, първо ми носиха пет  ръчни, с които нищо не ставаше и чак лато питах за електрическа, казаха че ще я донесат. Реално и тя не ми помогна, а напътствията на консултант по телефона как да се изцедя на ръка. В банята под топла вода, стана много лесно и нещата се оправиха, за да може и бебето да засуче. После вече и с помпата. Така мис е бяха напълни гърдите, че от първия изцедих промишлени количества, докато почувствам облекчение 😄

# 726
Мале, момичета наплаших се. Това ми е най-големият страх, идея си нямам как да се справя. Ще раждам там. А тези консултанти какво представляват. Обаждаш се и по телефона ти казват какво да правиш?

# 727
  • София
Мале, момичета наплаших се. Това ми е най-големият страх, идея си нямам как да се справя. Ще раждам там. А тези консултанти какво представляват. Обаждаш се и по телефона ти казват какво да правиш?
Да. Ето тук може да си избереш някой и ако ще ти е по-спокойно може и предварително да звъннеш. Всички са много мили и отзивчиви. Може да прочетешми информацията в сайта.
http://www.podkrepazakarmene.com/consulting

# 728

Нормално е според мен, като ти е неизвестно да имаш съмнения как ще се справиш, но ако се информираш достатъчно добре преди това ще си по-уверена.
Кога ще раждаш там? Аз съм края на октомври и имам 2-3 месеца да се подготвя и да прочета повечко информация по темата.

# 729
  • София
Исках да попитам тези от вас, които са раждали в клиниката и са замразявали стволови клетки. В случай, че реша да използвам друга тъканна банка, а не Булген, има ли такса за присъствието на лицето, което ще събере стволовите клетки. Имам познати раждали там и не са им взели такса за това, че използват друга тъканна банка, но бях срещала и другия случай, при който има определена сума, която се заплаща допълнително. От клиниката само ме препращат от едно място на друго и никой не ми дава предварителна информация. Благодаря!

# 730
Благодаря, момичета. Терминът ми е началото на септември 🙂

# 731
Аз запазих във Фючърхелт и нямах никакви проблеми, обадих се, дойдоха даже не разбрах кога свършиха всичко.

# 732
Мили дами, мнение за д-р.певтичев?Simple Smile

# 733
Мили дами, мнение за д-р.певтичев?Simple Smile

Той е нов доколкото знам. Била съм само на две прегледа при него - за повтърждаване на бременността и после, за да чуем пулса. Стори ми се сериозен и адекватен, за малкото, което видях. Също така е доста млад и е симпатичен чисто визуално Simple Smile

# 734
JT, благодаря ти за мнението. И аз забелязах че е нов, мисля че до преди това е бил в майчин дом. Мислех да се възползвам от това че графикът му е празен почти и да отида за един ехограф, моята следяща ме е в отпуск, както и повечето в Щерев този месец. Sad

Общи условия

Активация на акаунт