ЧААТАЙ УЛУСОЙ [Çağatay Ulusoy] - темата на ЧАЧО #5 [250]

• 83 935
  • 722
  •   1
Отговори
# 540
Лу, ами змии колкото щеш Trollface от там е съскането. Trollface На мен ми е кеф да си съскам.. Joy особено когато жълтурите (и не само те Joy) сънуват разни неща .. Докато продължават да слагат онова недоразумение до Чачо, аз ще съскам. Trollface На който не му харесва, да не чете. Stuck Out Tongue Winking Eye

Кога успя да прочетеш книгата? Да не са я издали на БГ? Sunglasses
А относно 1-ви април - нали казват, че който се смеел последен се смеел най-добре? Money

# 541

Кога успя да прочетеш книгата?

Рускините я преведоха цялата още миналата година.
Ани, кво набра, бе! Съскай си на воля! Аз чета и ми е кеф, ти какво разбра? Stuck Out Tongue

Мелиса с нова фотосесия

Понякога я харесвам, друг път, не Smile
Като я видя до Чачо пак ще реша Grinning

# 542
Лу, не съм набрала Joy само казвам, че не се сърдя, ако не ме четат. Stuck Out Tongue Winking Eye
Ако имаш предвид откъсите, които преведоха рускините, ами нямам и вяра на превода и на избора на откъси за превод. Joy Лили я прочете в оригинал и каза, че е хубава и подходяща за филмиране, защото няма много описания, но има действие и диалог. Аз вярвам на нея, не на незнайно как преведените откъси на рускините. Stuck Out Tongue Winking Eye

Напоследък чета вконтакта профили, които пишат за Чачо.. ами в доста от случаите си украсяват дори новините. Grinning Иначе ентусиазъм имат в излишък JoyJoy

# 543
гъди, гъди, консерви .... Stuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed EyesSmiling ImpSmiling Imp
готин хабер JoyJoy  баш легендата да не сложат
Trollface
Феновете на легендата толкова туитвали, че я искат с Чачо в нов проект, пък от Netflix да вземат да предложат на Серенай  Party Party Party Party Laughing Laughing Laughing Laughing

# 544
Дела Ширин се казва дамата от Баку, която, както и Лили го прави, отделяше всеки ден по, предполагам, поне два часа- три, месеци наред, да преведе книгата, от майчиния си на руски език, за да могат повече хора, почитателки на Чачо да се запознаят с материала, върху който ще се работи. Да, вярвам на качеството на превода ѝ. Да, книгата е писана като сценарий, Да, писана е, като че ли, за Чачо... Не, не ми хареса. Книгата.

# 545
  • ... да усещаш мириса на море ...

Animal SnakeAnimal SnakeAnimal Snake LaughingLaughingLaughing

Лу Hug , ако не иска регистрация, ще дадеш ли линк към превода?

# 546

Animal SnakeAnimal SnakeAnimal Snake LaughingLaughingLaughing

Лу Hug , ако не иска регистрация, ще дадеш ли линк към превода?

Ако е цялата книга и аз искам линк. Тук са откъсите, не цялата книга. Не знам кой ги е превеждал.

Сигурно за всички е ясно, че с книгите е като с филмите и сериалите. Разни хора, разни неща харесват. А пък, ако не си пада човек по този жанр съвсем няма да хареса книгата сигурно. Joy Ако всички харесвахме едно и също светът щеше да е много скучен. Joy

# 547
гъди, гъди, консерви .... Stuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed EyesSmiling ImpSmiling Imp
готин хабер JoyJoy  баш легендата да не сложат
Trollface
Феновете на легендата толкова туитвали, че я искат с Чачо в нов проект, пък от Netflix да вземат да предложат на Серенай  Party Party Party Party Laughing Laughing Laughing Laughing
ох бееее JoyJoyJoyJoy баси прецакването Smiling ImpSmiling ImpStuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed Eyes

На мен ми е кеф да си съскам.. Joy  На който не му харесва, да не чете. Stuck Out Tongue Winking Eye
и на мееееееен..... People Ok WomanPeople Ok WomanStuck Out Tongue Closed Eyes ама държа да ме четат Smiling ImpSmiling ImpJoyJoyJoy

и не искам линк към преводи, ако ще и на БГ да са ..... TrollfaceTrollface хич не ми е любопитно, дано ме изненадат Joy

# 548
  • Яко в Матрицата...
Привет! Hug

Рускините или дамите от Азърбейджан не са професионални преводачи, така че каквото и да преведат, винаги е добре да се подлага под съмнение. Бях чела откъсите на дамата от Баку, но понеже не притежавах оргиналът на книгата, само четях, за да добия представа за какво иде реч. Но днес си направих труда да сравня какво пише в книгата и какво е преведено. Още на първата глава, след първото изречение второто липсва. След това има други пропуски, съкратени изречения и все за първата страница говоря... Просто е превела есенцията. Та дамата може да е превеждала вярно, но не е превела цялата книга. Но ейвала, направила си е труда Peace

Както и да е, това не е толкова важно. По-важно е какво ще напишат като сценарий, защото книжлето е 370 страници... Grinning

# 549
Привет! Hug

Рускините или дамите от Азърбейджан не са професионални преводачи, така че каквото и да преведат, винаги е добре да се подлага под съмнение. Бях чела откъсите на дамата от Баку, но понеже не притежавах оргиналът на книгата, само четях, за да добия представа за какво иде реч. Но днес си направих труда да сравня какво пише в книгата и какво е преведено. Още на първата глава, след първото изречение второто липсва. След това има други пропуски, съкратени изречения и все за първата страница говоря... Просто е превела есенцията. Та дамата може да е превеждала вярно, но не е превела цялата книга. Но ейвала, направила си е труда Peace

Както и да е, това не е толкова важно. По-важно е какво ще напишат като сценарий, защото книжлето е 370 страници... Grinning

Ренкааа, Heart Eyes ти почна ли го на турски? HugHugHug

ама аз нещо не разбирам... мислех, че става дума за други преводи, не за тези откъси.
Аз имам големи съмнения в Ипек Гьокдел и в писателския й талант. Предполагам книгата не е някой шедьовър. Но все пак няма как да добия представа от откъсите. Не съм ги и чела всичките, защото една книга се чете и оценява в цялост, а не по извадки. Stuck Out Tongue Winking Eye
Затова чакам Лу, ако говори за цялата книга, да даде линк.

а какво ще се получи от като сериал от роман с 370 стр... ще видим. Аз нямам огромни очаквания. Joy

# 550
  • Яко в Матрицата...
Не, Ани Heart Eyes, не съм започнала да чета. Само си купих книжлето Grinning

# 551
По-важно е какво ще напишат като сценарий, защото книжлето е 370 страници... Grinning
глупости JoyJoy  с едричък шрифт Stuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed Eyes

# 552
  • Яко в Матрицата...
По-важно е какво ще напишат като сценарий, защото книжлето е 370 страници... Grinning
глупости JoyJoy  с едричък шрифт Stuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed Eyes

Даааа, шрифтът едричък го докарали Joy

# 553
Не, Ани Heart Eyes, не съм започнала да чета. Само си купих книжлето Grinning

ади като го прочетеш ще кажеш как е Stuck Out Tongue Winking Eye

Даааа, шрифтът едричък го докарали Joy

Това е трик при всички издателства бе JoyJoy по едричък шрифт, по дебеля хартия .. да дава обем Joy
Да кажат после хората, че четат дебели книги Joy

# 554
Да кажат после хората, че четат дебели книги Joy
да де, и сценарият ще е такъв JoyJoyJoy

Общи условия

Активация на акаунт