Коледата чука на вратата, юнчето подарък чака под елхата!

• 61 020
  • 727
  •   1
Отговори
# 630
Прекрасни деца!😍😍😍
Всички сте бая напред с материала, за разлика от нас. Започва да казва някакви неща, но като кажа да повтори се прави , че не ме чува. Иначе всичко което му кажа да направи го прави.Много добре ме разбира, но кога ще проговори... И мама не казва все още, сигурно като го чуя ще си ударя г.за в тавана🤪.
Ние живеем на морето , а още не сме стигнали до там, тъкмо се наканваме и то започва да вали..
Аз на гинеколог ходих преди 8 месеца, тогава ,когато ме оперираха. Всичко беше наред. И аз имах секрет от едната гърда,който беше странен на цвят и се оказа , че е от образуванието в гърдата. при теб може да е от раждането, нали казват , че до 5г може си има капчици от време на време.

# 631
  • Стара Загора
Кога ли ще доживея и аз да чуя мама Simple Smile
Колко сладко спинкат малките  Heart Eyes

# 632
Ирен, то е дълга история. На кратко наложи се да пия противозачатъчни (уж за да се регулира цикъла), в един момент обаче вече започнах да се чувствам много зле и ги спрях. В последствие никакъв цикъл за мноооооого дълъг период, имаше и кисти, които никога преди това не бях имала. И така, този хубосник накрая ми каза за инвитро. Пълен идиот! Аз не знам дали съм ви казвала, че имам малко проблеми с щитовидната жлеза и една ендокриноложка ми беше казала, че трябва да започна да пия хапчета, които аз отказах, защото знам, че най-вероятно ще се пият за цял живот. За страничните ефекти пък такива неща съм чувала. Беше ми казала, че най-вероятно трудно и почти невъзможно ще забременея и много се бях шашнала. Излизайки от прегледа мъжът ми ми каза "споко бе беби, аз съм борец и моите войници са борци". Аз го нахоках, че говори простотии и в един ден решихме, че няма вече да се пазим. И така то пък взе, че от първия път съм забременяла и разбрах 2 месеца по-късно, че съм бременна. Нито хапчета съм пила за жлезата, нито каквито и да е било други. Добре, че тогава си казах каквото такова, Божа работа, иначе най-вероятно щях да се депресирам. Такива са ни лекарите, хвърлят тежки диагнози и говорят без грам усет, независимо млад ли си, стар ли си. Аз последно бях някъде около септември на гинеколог. Освен, че вече съм 2ра група на цитонната маска, което било нормално за раждала жена, друго нямаше. Но вече 8ми месец си идва, когато си иска. Ето сега нямах почти 2 месеца. Не, че очаквам някой да каже на какво се дължи, аз съм така от тийн годините и къде ли не съм била. Всички казваха, че всичко ми е наред и най-вероятно килограмите ми били причината. Определено обаче след раждането цикълът ми е ужасен,хем боли зверски, хем е по-дълъг, често има и съсираци, а и емоционално понякога ме удря доста. Вече няма да се връзвам на тези простотии, че след раждане всичко си идвало на мястото.
Явно наистина всяко дете е различно. Тя и Софи разбира всичко каквото си говоря с някой друг. Говори много, но на супер бебешки език, пък си мислех, че е време да започне да изговаря правилно думите. Онзи ден, аз бях на терасата, а нашата взела, че отишла в моята спалня, отворила ми шкафа с козметиката, взела един лак, събула се и се лакира Joy добре, че беше от безцветните, че щях да откача. Как се е сетила за какво е, като аз никога не съм се лакирала пред нея. Това е една от лиготиите, които след раждането вече не ги правя сама, а ходя на маникюр Grinning

# 633
Ирен, то е дълга история. На кратко наложи се да пия противозачатъчни (уж за да се регулира цикъла), в един момент обаче вече започнах да се чувствам много зле и ги спрях. В последствие никакъв цикъл за мноооооого дълъг период, имаше и кисти, които никога преди това не бях имала. И така, този хубосник накрая ми каза за инвитро. Пълен идиот! Аз не знам дали съм ви казвала, че имам малко проблеми с щитовидната жлеза и една ендокриноложка ми беше казала, че трябва да започна да пия хапчета, които аз отказах, защото знам, че най-вероятно ще се пият за цял живот. За страничните ефекти пък такива неща съм чувала. Беше ми казала, че най-вероятно трудно и почти невъзможно ще забременея и много се бях шашнала. Излизайки от прегледа мъжът ми ми каза "споко бе беби, аз съм борец и моите войници са борци". Аз го нахоках, че говори простотии и в един ден решихме, че няма вече да се пазим. И така то пък взе, че от първия път съм забременяла и разбрах 2 месеца по-късно, че съм бременна. Нито хапчета съм пила за жлезата, нито каквито и да е било други. Добре, че тогава си казах каквото такова, Божа работа, иначе най-вероятно щях да се депресирам. Такива са ни лекарите, хвърлят тежки диагнози и говорят без грам усет, независимо млад ли си, стар ли си. Аз последно бях някъде около септември на гинеколог. Освен, че вече съм 2ра група на цитонната маска, което било нормално за раждала жена, друго нямаше. Но вече 8ми месец си идва, когато си иска. Ето сега нямах почти 2 месеца. Не, че очаквам някой да каже на какво се дължи, аз съм така от тийн годините и къде ли не съм била. Всички казваха, че всичко ми е наред и най-вероятно килограмите ми били причината. Определено обаче след раждането цикълът ми е ужасен,хем боли зверски, хем е по-дълъг, често има и съсираци, а и емоционално понякога ме удря доста. Вече няма да се връзвам на тези простотии, че след раждане всичко си идвало на мястото.
Явно наистина всяко дете е различно. Тя и Софи разбира всичко каквото си говоря с някой друг. Говори много, но на супер бебешки език, пък си мислех, че е време да започне да изговаря правилно думите. Онзи ден, аз бях на терасата, а нашата взела, че отишла в моята спалня, отворила ми шкафа с козметиката, взела един лак, събула се и се лакира Joy добре, че беше от безцветните, че щях да откача. Как се е сетила за какво е, като аз никога не съм се лакирала пред нея. Това е една от лиготиите, които след раждането вече не ги правя сама, а ходя на маникюр Grinning

Честно е гати изрода! Тия лекари вече съвсем безсъвестни търговци станаха. Много се дразня. Все трябва да ровиш за някой нормален лекар и едва ли не с връзки да влезеш при него. Така и с педиатрите! Колкото до цикъла -и аз имах нередовен и си идваше ако реши(веднъж ме прескача цели 3 месеца докато дойде през тиин годините ми) и все нищо ми нямаше. После със забременяването беше бавно,но пък като тръгна ударих и втора бременност изчаквайки едва да мине година след секциото. А като си спомня как попаднах на еда гинеколожка дето реши че съм зле и ми предписа конски дози хормонални медикаменти и после стимулации и нз какво беше-избягах с 200 от тая Пуйка Надуйка... Отдадохме се на почивка и сменихме средата с мм за 1година. Починахме си и попътешествахме-най-хубавото време в живота ми:) и се получи. Забременях си най-нормално с бременност по учебник. Колкото до цикъла при миоми и възелчета или за предизвикване на цикъл,нормализиране и т.н. пии отвара от люспи стар лук. Има страхотен ефект. Да не е силна отвара за да не предизвикаш кръвоизлив. При мен всичко се оказа стрес и на нервна почва. Иначе можеш да пиеш и чай с маточина и мащерка. Също много помага.

# 634
Между другото като започнах с билките...Ирен,може би ще кажеш още има ли го-билкаря в Каргона,почти до моста му е къщата? Сам си забърква смесите и събира и подготвя билките този човек...мисля че сега синовете му го наследиха. Има смеси билки за всичко и включително за урегулиране на нередовен цикъл и за имунитет. Мноо ми се искаше т.г. да си направим екскурзия,но ще отложим за догодина май,че с Мони започнахме с мъките край зъбоникненето...
Та стигнах до извода ,без да отричам конвенционалната медицина с цялата й химия която често не помага а задълбава проблемите,чеее билките може и да не помагат винаги,но поне не вредят. А и имам теория че всяка болежка която идва от Природата има и лек пак от Природата.

# 635
  • България
Да,има го билкаря Simple SmileОт къде го знаеш?

# 636
Да,има го билкаря Simple SmileОт къде го знаеш?
Ирен,към 10г сме живели в Ямбол. Баба ми беше кореняк ямболиика:),а и аз завърших езиковата там преди да си дойда във Варна. Кумовете на родителите ми също са в Ямбол,та горе долу годишно гледаме да минем през града. По биология ни водиха целия клас при този билкар да ни говори за разннобразието на билките в БГ,а и в моето семейство винаги са били на почит. Тази година чак ми е неприятно,че няма да мога да мина заради Мони,но догодина не пропускам да ги разходим из парка. Последно го бяха обновили много добре.

# 637
  • София
Не знам дали съм ви разказвала за моя живот Simple Smile /звучи страшно/
Скрит текст:
При първата ДТК ваксина са ми блокирали бъбреците. В следствие на което имам 2 операции /едната като бебе/. На 12 /1992г/ ме изписаха от Пирогов с обяснението майка ми да ме прибере да умра в нас, защото медицината е безсилна. Съответно майка ми тръгна по билкари, знахари и т.н. Накрая една комшийка прочела за билкар в Хисар, който помогнал на дете със същото заболяване. Отидохме до там /ще спестя мъките през които мина майка ми след като 3 дни билкаря отказваше да даде билки/. Днес 26 години по-късно съм жива благодарение на този билкар. Благодарение на него имам 3 страхотни деца Simple Smile Дори лекарите го признават Simple Smile
Правилните билки могат да помогнат много, а ако не са подбрани правилно или дозата не е подходяща - е поне няма да навредят Simple Smile

# 638
  • България
Сорента, ами то си почти ямболийка Simple Smile Аз не съм,но по стечение на обстоятелствата Simple Smile
Милена Hug

# 639
Ирен, много са пораснали госпожичките. И трите са прекрасни ! Пу-пу !

Относно билките - могат да имат страхотен ефект, но до колкото знам не са безвредни, ако се взимат неправилно. Неслучайно много лекарства се правят с екстракт от билки, но си имат предупредителни листовки. Предозирането им също може да навреди.
Моите маймунки казват отдавна мама и даже се провикват „мамо, мамо”. 😁 Иначе разбираемото говорене с цели изречения е мираж, но правят вече словосъчетания и трупат ежедневно нови думички. С яслата върви много добре - вече се адаптираха. И аз се опитвам да се свържа с моя гинеколог за цито намазка, че не съм правила от година и половина, но не мога да го открия. Май ще ходя при личната за направление за профилактика.

# 640
Момичета,как сте?Днес Мони става на 4месеца и смятам да взема, както при Йони беше всеки месец до първата й годинка, една малка тортичка. Как излетяха тези месеци не знам. Колики имаше до към 2 и 1/2мес, а от 3ти мес започнаха зъбките. Гледам долните две зъбчета прозират и дано скоро избият че е много нервен. Мисля си че догодина по това време вече и той ще е голям проходил човек:) Йони още си е ревнива,но някак си с мм удържаме положението. Създава някакви речи на бебешки  език и мисля че сме близо до проговаряне на нормален език. Опитвам се да я науча да казва "искам",да и не,но за сега успех имам само с ДА-то. Правим още опити за сваляне на памперс,но тя не иска и не иска да си каже че й се ходи до тоалетна,а само механично ме повтаря като й кажа "пиш пиш". Чудя се как ще стане номера и дали до зимата ще успея да хвърлим памперсите...
Днес съм на гастроентеролог,че да видя стомаха си. Нещо като не ми е наред,изнервено,притеснено или по мазна храна и започва едно гадене и другото...отхстудентските години съм така но след бременността с Мони стана по-често. То нямаше такива киселини и чудо през всички 9месеца,та се чудя дали не съм си докарала някой гастрит или недай Боже язва. Но ще видим. Хубав ден на всички.

# 641
Някой знае ли потреперване на тялото от кръста нагоре на какво може да се дължи. Забелязвам от няколко дни , какъо прави нещо или гледа и все едно има спазъм и стиска зъбки и потрепва. Днес ще го заведа при личната да попитам и нея, но малко се притесних. Карам му се в рамките на нормалното, и Не съм го удряла никога . Той е по-чувствителен и емоционален , отдавна го забелязах , надявам се да не е нищо сериозно.. Не говори още, има ди 5 думи в речника и това е, но мрънка изключително много, за всичко, ето сега oт 15-20минути си играе , но не спира да Ъъ-ка.. До яслата остана 1месец, дано като тръгне се отпусне и проговори, че малко се притеснявам вече.

# 642
Sorenta, честити 4 месеца на юнака ! Сигурна съм, че каката скоро ще спре да ревнува и ще си станат много близки. И аз имах зверски киселини през бременността, а преди това дори не знаех какво рпедставляват. Като родих, нещата се нормализираха, но и аз като теб съм с нервен стомах - ако ми е притеснено за нещо, хващам разстройство.

ММ's - моята мома беше така до скоро (сякаш понамаля вече и не съм забелязвала през последния месец да го прави). Мъжът ми я бъзика, че била като Императора от Междузвездни Войни, който прави мълнии с ръцете си Grinning: https://www.youtube.com/watch?v=skwW_AoTVLE

Даже понякога нарочно потрперва, като нея и тя му отвръща с потреперване. Трудно ми е да го опиша - все едно се напъва за нещо. Питах педиатърката, четох в нета - всички казват, че е нормално и се израства. Дано и при вас е така.

Относно говоренето, моите вече казват "никам" и  "не икам", когато не искат нещо. Отдавна казват "да" и "не". Малката ни шашна един ден, когато видя муха кацнала на крака на баща си - посочи я и каза "муа" и ние замръзнахме, защото тази дума изобщо не сме я употребявали пред нея, нито сме й обяснявали за мухи. В София мухи няма, ама точно този ден отнякъде изскочи. Grinning

# 643
  • България
Хаха,кити чула е без да подозирате.Може в яслата Simple Smile))
Ох,много са мънички за тези тикове,но нали ви казах,че и Теодора има-мигане с очи. Водих я и нея на хомеопат и за сопола и за тиковете.Още е рано,но сякаш има ефект!При кака й отне повече време-месец,но вече тиковете са само периодични като е по-нервна.
При вас може и друго да е де.Ние всички вкъщи сме много чивствителни и емоционални и от там.Но Теодора е върха-свръх емоционална,нервна,от нищо пали,скубе,хапе,бие сестра си.Вече в чудо се виждам с нея.А навън пък става много срамежлива и притеснителна.Много е старателна и отговорна иначе.Само Стела май е по-над нещата.Тя вика,крещи,пищи и й минава.Дано така да е!
Сорента честита месечинка Simple Smile
И ние сме доник де с памперса.С Теодора по може да стане,но Стела напоследък хич не дава да й го свалям,плаче и си го иска хахах
Аз бях на гинеколог:миомата не е мръднала за една година,мъничка е,забравих точно колко.За секрета и малко втвърдяване в гърдите ме прати на хирурх,от там на ехограф.Пуснахме цитонамазка и секрет от гърдите.Всичко е 6 Simple Smile Ще се живее Simple SmileЦитонамаька 1-ва група!

# 644
  • Русе
Аз съм две седмици с две деца Simple Smile И някой път ми идва в повече... От сутринта се започват спорове и караници, научиха се от градината на каката да се дразнят с "аз имам нещо си, ти нямаааш...", по сто пъти се изяиняват "извинявай повече няма да правя така" и след пет минути същото!  Дъждовете тия дни ни държаха в нас, съвсем ужасно...
Иначе Йоана вече говори с пълен речник, но фъфли на ц, ч, ш. Без памперс е, но като се разстрои или спи е с биберон.

Общи условия

Активация на акаунт