Скъпи наследници - bTV

• 99 303
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
Аз пък не очаквам ситуации, изискващи работа на мозъка за зрителя, радвам се на сериала много и ме разтоварва. Жалко само че е в 18:00.
Това, което разбрах аз за наследството е, че който остане една година в къщата, той го взима. Затова и Венета се издъни, защото каза, че трябва да се спи в къщата. Иначе сестричката губеше.
Не, Милица пита изрично адвокатката ако остане само един, той ли ще вземе парите уи тя й каза, че не, ще загубят всички. Тоест, трябва да са си заедно.

# 301
  • Разпиляна във въображението
Въпросът не беше ли свързан с времето - ако останалите окапят по-рано?

# 302
Не знам дали дядото ще е жив, но съм 100% сигурна, че пари няма да има. Наградата им ще бъде да се сплотят, да няма тази......омраза не е точната дума, по-скоро нетърпимост между тях. Не мисля , че ще окапят имат над милион причини да търпят, парите ще са най-силния стимул за тях да живеят заедно.

# 303
Венета направо си каза, че има намерение да елиминира всички и че иска цялото наследство. И аз разбрах, че тя възнамерява да изгони останалите и да остане единствена наследница. Едва ли мисли да ги избие))

# 304
  • София
Който си тръгне - не взима наследство просто. Аз разбрах, че който остане ще си вземе своя дял, но дялът на този, който си тръгне от къщата на селото (или който не се върне до 12ч. от излизането) ще се даде на Дружинката. Simple Smile
Няма логика ако един си тръгне, никой да не взима. Защо иначе Марин щеше да се кара и ядосва на жена си, че каза на Койна (Милица) да не ходи в хотела защото идеята е не да стоиш в селото, а в самата къща. Не знам дали добре го обясних.  Mr. Green

# 305
  • София
И сега по темата много ми харесва играта на Орлин Павлов. Може би защото е себе си и не му се налага много да се вживява. 😊

И на мен ми харесва много, защото начина му на игра и реакциите му са доста естествени и непринудени. Отдавам го на това, че не е минал през школата и не е усвоил дълбоките въдишки по време на говорене, както и така характерното за БГ филмите "ммммм" преди всяка реплика Simple Smile

# 306
Не може да няма пари. Ако никой не се беше съгласил да се бори какво щяха да дадат на сдружението за развитие на селото, които са следващите по завещание?

# 307
Това е просто за стимул на наследниците - за да останат.
 Всъщност не е възможно едно наследство да се прехвърли изцяло на други хора - не и според българския закон. Роднините имат право на запазена част. Ето цитат от Закона за наследството от Лекс.бг:
Скрит текст:
Чл. 29. (1) Запазената част на низходящи (включително и осиновените), когато наследодателят не е оставил съпруг, е: при едно дете или низходящи от него - 1/2, а при две и повече деца или низходящи от тях - 2/3 от имуществото на наследодателя.
.....
Две трети от цялото наследство (което включва и банковите сметки) отива при децата и внуците. В други държави не е така - затова има разни ситуации по филмите и в романите, но у нас е така. Естествено, наследството може да се прехвърли на ловната дружинска, после наследниците ще си заведат дело и ще си вземат тяхната част. Чудя се дали в сериала ползват консултант.

# 308
Мисля, че първите "живи" линии елиминират вторите - т.е. в случая наследяват двете деца, а при починало трето - неговия наследник. Може къщата, дръвчетата, ниви и т.н. да остане за наследниците по закон, а парите - на дружеството. Всъщност ловната дружинка не е е дружеството. В последното са само трима. Родителите на Борис, Косьо и Неда, и Любо.

# 309
И сега по темата много ми харесва играта на Орлин Павлов. Може би защото е себе си и не му се налага много да се вживява. 😊

И на мен ми харесва много, защото начина му на игра и реакциите му са доста естествени и непринудени. Отдавам го на това, че не е минал през школата и не е усвоил дълбоките въдишки по време на говорене, както и така характерното за БГ филмите "ммммм" преди всяка реплика Simple Smile

Орлин е завършил за актьор, но в Пловдив. Познавам и други актьори завършили там, доста по-естествени са някак от завършилите НАТФИЗ.

# 310
Точно така е - наследяват трите деца, като едното е починало и се замества от внук.
Наследството включва всичко, което починалият е притежавал - дядото не може да си избере какво да включи. Дори да е написал завещание и да е изброил, според нашия закон няма значение. Ако беше посочил, че оставя всичко от банковата си сметка на Дружеството, според закона 1/3 щеше да остане на дружеството, а останалото си отива при децата и внука. Само че той е написал условия - в едно завещание може да се поставят условия, но май не и точно такива...Това, че му вярват си е за тяхна сметка - можеха да си наемат техен адвокат и да го попитат дали тези неща, които им се казват, са истина (адвокатката на дядото не е тяхна адвокатка и не е длъжна да им разяснява нищо).
Но в контекста на сериала - може и да са истина, все пак всичко е художествена измислица.

# 311
Какъв е законът в България няма значение, защото това е литературна измислица, все пак Simple Smile.

# 312
Да, разбира се. Но ако се стремят към реализъм, може да се окаже, че това са улики и наистина никога не е имало наследство, а просто дядото е устроил номер на всички.

# 313
Без значение има ли наследство логиката на дядото за да ги сплоти е да получат парите само ако останат заедно. И един да напусне никой нищо няма да получи. Затова и трябва всички да се борят за всеки да остане. Марин не беше наясно с това когато реагира на Венета. Милица също замисляше елиминиране на конкуренцията, но си направи труда да попита адвокатката и разбра, че всички са нужни или нищо. Не всички са още наясно с това. Катерина смята да си тръгва. Майка й се радва, че е приета за специализация. Като разберат, че не може ще стане интересно. Парите за селото в противен случай е само стимула да се борят всеки за всеки за да не загубят всичко. Мислех, че е ясно.

# 314
Благодаря на дамата, качила епизодите тук. Някак си навремето не харесах Орлин като певец, като актьор обаче ми харесва. А и песента във филма ми допада.
Никога не съм харесвала Койна Русева, тук обаче играе перфектно. И наистина на места озвучаването е доста странно, което забелязвам във всички бг филми, на моменти дори не разбирам какво казват. Катерина ми допада, малко е скована, но нали е дебют, предполагам ще се отпусне с времето. Засега сериалът ми харесва, но 170 епизода ми е чудно с какво ще запълнят Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт