Мами в Италия 7

• 17 358
  • 284
  •   1
Отговори
# 120
  • временно във Пицеландия
айде да не ви изпреваря с бебето  Wink Моя мъж каза че туй лято не ми мърда бременеенето  baby_neutral Joy
Лека вечер   bouquet

ми хайде де,аз вече взех да не вярвам,само си приказвате вие  Crossing Arms  Whistling
ами аз също бях малко работна тази седмица,затова отсъствам.ходих да помагам на семейството,за което работих до преди да забременния и след това де.иначе нищо ново при нас.
много се смях на "фъфлещия" постинг на Лени  hahaha  Joy
адашке и ние сме на аспараджи тази вечер,само че на фурна са моите и да си кажа май нещо трябваше да ги поваря още малко преди да ги гътна във фурната  Thinking   chef ама нищо да хапват милите домашни,то веднъж на толкова време ще ги огрее да готвя цяло ядене  Mr. Green и да имам проблемите на италинските съпруги,моя си е чистокръвно българче,затова яде всичко,ама аз избирах нарочно такъв  Laughing

# 121
Здравейте и от мен пак!
с мама или не - за 2 постинга дневно до моята любима група мами в Итлаия имам време!

Не можах да видя снимките от сватбите добре, защото не ми се показват цели, а малки и не различавам почти нищо...

Ох, толкова е хубаво с мама наоколо... направо съм се побъркала от щастие.
Госпожата въведе ред веднага, но много миличко
вчера садихме цветя на балкона ( по-добре късно, отколкото никога), днес ме изкомандва да купим сушилник за дрехи от тези, които се закачат на перваза на балкона))

Ходихме и до Сан Марино, но там повече от 2-3 часа няма какво толкоз да се гледа.
Утре сме в Болония. после Флоренция, Венеция.
Увеличавам адреналина с времето, като в същото време й давам възможност за почивка...

И така... Ех, и ние да си имаме едно бебе.... какво щастие ще бъде.

# 122
Добро утро!  Hug

И да се похваля...на кумата ми се роди трето внуче-момченце! Тя е млада баба на 52 години си има вече една внучка на 6 год. и внук на 2! Да и е честито новото бебче!  newsm51

Аааа  за яденето  да си имаме уважението,аз като опитна в това отношение мога да кажа,че с бг съпруга имах много повече проблеми,защото се гнусеше от всичко зелено...италианския е направо цвете-всичко си яде и даже не  пита какво е !Така че си зависи от човека!  Peace

Зайче, широко му е около врата на моя...гледа пример от сестра си ,че е родила едно дете на 40 год. и е спокоен...имало време.. smile3503

Лек ден на всички!   Peace

# 123
  • Italia
Привет девойки  Hug
Минавам набързо,4е тия дни времето хрони4ески не ми достига  Rolling Eyes
4естито за миналия 24ти май на патерици и за вси4ки събития ,които съм пропуснала да 4еститя   bouquet
НеЩо пак сте го ударили на сватби и бебета  Wink Много са хубави снимките на Бимба и Сонита,комплименти  Hug  bouquet
Абе губят ми се доста хора на последък  newsm78 Само вески,Медея,феиам,мамма италиана
Ще пиШем неизвинени отсъствия  Naughty Wink
Лек ден на вси4ки ви  Hug

# 124
  • Някъде под слънцето
Хубав ден и от мен, италиански мами Laughing
Усмихнат поздрав от не толкова слънчевата днес България и от една учеща, работеща и като цяло непоявяваща се леля Laughing Laughing
Но вие съм сигурна, че ще ми простите Laughing Hug Peace
До скоро  bouquet

# 125
здравейте сладурки,
ами хайде де хва6тайте ги за у6ите тея мъже и правете бебета....кво се услу6ват само.Той и моят мъж се мисле6е за много млад на 32 да става татко ама на бързо му промених мнението и дори сега сам развива теории ама как можело на 35 години о6те да живеят с родителите си и да не мислят за семейство някои хора  hahaha
Та така ние жените сме способни големи промени да внесем в главите им,и не само  hahaha Joy Joy

Цунки на вси4ки и айде 4акам ви на гости вси4ките ......то не 4е мога да ви сготвя в момента,понеже съм постоянно  Sick Sick,
оба4е на ресторант4е на брега на езерото ви каня  Laughing Laughing

# 126
  • Italia
Бимба аз неЩо съм пропуснала: на кое езеро ни каниШ,заЩото на мен езерата са ми слабост ( пък все на Комо,Лекко и Лугано ходим,4е са най_близо ).Току виж се вдигнем да дойдем  Wink  bouquet

# 127
  • Italia
Хубав ден и от мен, италиански мами Laughing
Усмихнат поздрав от не толкова слънчевата днес България и от една учеща, работеща и като цяло непоявяваща се леля Laughing Laughing
Но вие съм сигурна, че ще ми простите Laughing Hug Peace
До скоро  bouquet

Не се моткай по форумите ами върви да 4етеШ,4е понеделник ей го къде е.  Naughty Майтап,бе Уили.  Wink

# 128
 Wink  И аз предположих,че лелята,както и Пиколина учат вече за предстоящи изпити.
  Така,че успех и стискаме палци!   newsm10

# 129
ами аз съм в Дезенцано,което се намира на Лаго ди Гарда.
Айде вдигайте се вси4ки и на гости при мен  Laughing  bouquet

Последна редакция: пт, 26 май 2006, 14:16 от Bimba24

# 130
Понеже нещо тази седмица всички много задрямаха,та реших малко да ви разнообразя с разказ за Индия... Hug
 И за Индия има много да се каже..ще видим докъде ще успея да стигна..  newsm78  ще започна с малко история на религиите там..
   Преди около три хиляди години диви арийски племена нахлули от север и се установили в района на сегашен Пенджаб. Те  имали добре организирана религия, състояща от митове, поеми и химни. С течение на времето повечето от тях били събрани в свещени книги на санскритски език. Те се делят на две групи:  Срути(разсъждения) и  Смитри(спомени). Срути съдържа химни, поеми и молитви, докато Смитри се състои от притчи и правила.
     Индуизмът е смесица от религията на тези племена и местните религии. При все, че всички индуси вярват в Брама, абсолютната движеща сила на Вселената, те също така вярват в много по-второстепенни богове, които са различни за различните райони. Има няколко основни индуистки начала, общи за всички.Например всички индуисти вярват в превъплъщението т.е, че след смъртта душата преминава в друга форма на живот, и то многократно, докато не се освободи от този цикъл. Три неща са необходими за освобождаването на душата:  философия (или знание), религиозни дела и молитви или медитация. Те са  приели и  една строга система на класово деление, наречена кастова. Според нея всеки човек трябва да заеме онова място в живота, което му е отредено по рождение. Невъзможно е да се премине от една каста в друга. Все пак индусите като цяло допускат, че принципът  Карма(според делата) оказва влияние на тяхната съдба в различните превъплъщения.Има три основни индуистки секти.
  Първа е сектата, която се прекланя пред Вишну, пазителя на живота, се дели всъщност на 10 по-малки секти, защото Вишну е бог с 10 различни превъплъщения. Четиридневния празник Дивали, с който започва индуската Нова година, е в чест на бога Вишну и съпругата му Лакшми, богинята на плодородието...
   Шива е бог, почитан най-вече от кашмирците и тамилите. Той е бог с две лица. Наречен Разрушителят, той често е изобразяван като страшна фигура, заобиколена от зли демони или като животворна сила със спокойно и любещо лице.
     Докато Шакти е майка - богиня, почитана в Бенгалия и Асам. Шакти също е богиня с много лица. Гневна и отмъстителна, тя се появява като Кали или Дарга - зла стара жена, възседнала демон. Но тя се явява и като благодетелка - красива млада жена, известна като Парвати или Ума. Празникът Дасера, който се провежда всяка година в края на септември и трае 10 дни, е в чест на превъплъщението на Шакти като лошата боганя Дарга...
  И с индуизма съвсем не се изчерпават религиозните вярвания в Индия, съществуват последователи на почти всички  религии, включително ислямът и християнството.
  Сикхската религия е създадена е от гуру, на име Нанак и е  съчетание на  елементи от исляма и индуизма.Интересното е ,че сикхските деца отбелязват пълнолетие с церемония, която ги въвежда в Халса - общността на чистите. Момчетата получават името Синг (лъв), а момичетата - Каур (принцеса). Сикхите са смятани за много добри воини.
  Джайните  пък вярват,  в прераждането и в това че всички живи същества имат душа и не бива да им се причинява вреда и са вегетарианци. 
  Парсите са наследили религията си от древната Зороастрийска религия в Персия (сега Иран), възникнала преди около 2500 години. Те вярват в един бог - Ахура  Мазда. Живот след смъртта е възможен за онези, които са били добри и почтени хора приживе. Свещен огън гори непрекъснато в техните храмове. Те не погребват мъртъвците си, защото смятат, че смъртта като дело на злото ще оскверни земята,затова поставят умрелите на високи кули, където хищните птици ги изяждат...
  И това са накратко малка част от религиозните вярвания в Индия...там и до днес вдовиците се самоубиват в знак на вярност към своите съпрузи. ..
  Какъвто и храм да се посети в Индия ,задължително е да се свалят обувките!..
  Брей,че дълго се оказа а исках само по 2/3 фрази да ви напиша..само да ви въведа в атмосферата...дано не съм ви оттегчила ...
 Praynig

Хайде до другата седмица...обещавам да съм по-кратка!
Приятен уикенд        bouquet

# 131
Здравейте и от мен  dolcezzi  Heart Eyes
Току-що се прибирам. Инцидентно ми се наложи да ходя днес до Varese - само центъра успях да видя и ми хареса, въпреки че на моя мъж тоя град "хич не му бил по сърце". Та после ходих да пазарувам и напълних целия багажник с какво ли не от хипермаркета, та сега се чудя откъде да почвам с подредбата по шкафове, хладилници и фризери  Laughing
След толкова настоятелни покани Bimba няма как да не дойдем пак в Desenzano   Grinning само дето този уикенд няма да стане, а другия сме на сватба, да кажем че за по-следващия е ок, пада се май 10 юни.
На учещите- късмет на изпитите!
Giorgia ако искаш да пратим нашите мъже на инструктаж по бебеправене при съпруга на Zai4enze, ако тя няма нищо против  Grinning
След малко ще имам повече време и ще прочета разказа на Джорджа за Индия, че тази страна  ми е страст  Wink
Момичета, радвам се че снимките са ви харесали  Grinning Снощи гледах снимки на моите родители, които бяха на почивка този месец в Хърватска и ми се приходи и на мен там  Laughing
А вие били ли сте на Cinque Terre ..... разкошно е, лично на мен много ми хареса, бяхме там миналото лято. А преди 2 месеца се очаровах от Мантова. Тези дни ще гледам да кача малко снимки и да ги пусна във форума  Heart Eyes
Поздрави и хубава подготовка за уикенда от мен  Hug

# 132
Много ти е хубав и разказа Giorgia . С удоволствие бих разгледала и малко снимки от Индия-тази страна за мен има едно специално очарование, което един ден със сигурност ще ме заведе там ...
Бих искала и да се науча да правя някои индийски ястия! В индийски ресторанти винаги ми е било адски вкусно, а и  си падам по пикантното  Wink
Междувпрочем ние тази вечер сме на мексиканско  Grinning Днес купих Maxi Tortilla Mexicana и точно чета на опаковката примерен пълнеж. Никога обаче не съм пробвала в домашни условия. Ще опитам тази вечер, дано стане вкусно   chef

Lennie  приятни разходки от мен! Забавлявайте се и се наслаждавайте на забележителности и нови местности, няма нищо по-хубаво от това човек да пътува и опознава различни местна, обичаи, култура - след подобни преживявания аз лично винаги се чувствам душевно по-богата ...

# 133
zdravejte i ot men, prijaten weekend!
nie utre otivame vuv florencia
hubavoto da si s mama naokolo e, che osven che se raznoobrazjvavash, imash i koj da poeme iniziativa da izmie chinii. a sega se e zaela da ni pravi zelenchukova supa. keffff
ajde , sled malko se premestvam na moja computer i shte pisa na kiriliza

# 134
Добро утро , на всички и от мен! kaffeetrmker_2
Ами защо са ви таквиз мъжете във връзка с правенето на деца? newsm43
Моята свекърва се е омъжила на 13 години и за да нямат проблеми със закона , свекара/лека му пръст/ и е дал от неговите години 2 .
Тя е 56 набор има 6 деца като най-голямата ми зълва е на 32-33 години ,а най-малката е на 20 ,сега е още млада децата и са си взели хляба и тя е спокойна и щастлива баба на 8 внучета.
И аз като се омъжих първите 2-3 години неисках деца,но сега мисля че не е правилно деца се правят докато е млад човек !
Вярно е че трябва да имаш пари и работа ,ма според религията newsm20 ми децата носят късмет и вече пробвала ви казвам че е вярно.
Бях в края на 8-мия месец бременна и съпруга си загуби работата ,карахме със спестявания 3месеца откъдето всичко тръгна по добре от преди.Сега има по добра работа от преди и по добре платена,отделно правихме 2 големи екскурзии за по 2 месеца.
Желая късмет на всеки пък какъв по голям късмет от това да можеш да имаш рожба в прегръдката си !
  babyfamily

Общи условия

Активация на акаунт