Операция на миома - 5

• 86 056
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
НССЧ, с робота е като лапароскопската, само дето се води, че е по-модерна технология и съответно е по-прецизна. Мен ме оперираха така и реално почити нямах болки от операцията. По-неприятно ми беше ежедневното бодене по няколко пъти с окситоцин - мускулно.

# 556
А този окситоцин защо го правят?И то толкова често?

# 557
НССЧ, с робота е като лапароскопската, само дето се води, че е по-модерна технология и съответно е по-прецизна. Мен ме оперираха така и реално почити нямах болки от операцията. По-неприятно ми беше ежедневното бодене по няколко пъти с окситоцин - мускулно.
Ясно.
При мен нямаше възможност за друго, освен обикновена коремна, но пак ми казаха същата цена. Така че не е заради робота сумата.

По-добре се почиства матката.

# 558
  • София
Здр. момичета. Рядко пиша, но ви следя. През 2012г.имам операция на миома коремна при Горчев. Писала съм и преди за това. През 2016г ми излезнаха за месец две миоми. Едната от която е 4см. Онзи ден бях при Горчев и той каза, че трябва да я махнем голямата и съответно  другата. Голямата все още не е навлезнала в стената на матката и той каза, че трябва да я махнем по-скоро. Така на 18 юни постъпва за лапаро.
Говорих с него за опция да махнат матката, но той е твърдо против. На 36г.с две деца. По принцип искаме  още едно дете, но..... се чудя дали да рискувам. Имам едно секцио с рязане на корем от пъпа до долу и на същото място пак съм рязане от Горчев за да махне миомата.
Каза ми да си мисля до 18.06.какво искам, като отново подчерта, че е против.
Това ще ми е трета операция, ами ако пак се появат гадините? Може ли някой да каже ка минава лапарото при него?

# 559
dyndla, щом може да се запази органа - запази го.
А дали ще се появят, то много неща още могат да ни се появят, на какви ли не места, не трябва да сме песимисти Simple Smile
А и зорът е да го добутаме до менопаузата, после и да има изчезват.

П.П. При тези размери не бих пипала нищо. Само следене.

# 560
  • София
dyndla, щом може да се запази органа - запази го.
А дали ще се появят, то много неща още могат да ни се появят, на какви ли не места, не трябва да сме песимисти Simple Smile
А и зорът е да го добутаме до менопаузата, после и да има изчезват.

П.П. При тези размери не бих пипала нищо. Само следене.
Горчев каза, че ако не я махна ще почна да правя кръвозливи. И тогава ще съм за коремна операция. И наистина от известно време цикъла ми е много обилен, което не е характерно за мен. "Гадината" ме боли.
Пих и билки една година и нищо. Не ми се иска да пак да стигна до коремна операция. Cry

# 561
  • Parsberg
А защо не пробваш със спирала Мирена.?Моята миома е 4см.и тук не ми казват да я махам а ме съветват да си сложа тази спирала.

# 562
  • София
А защо не пробваш със спирала Мирена.?Моята миома е 4см.и тук не ми казват да я махам а ме съветват да си сложа тази спирала.
Въобще не съм на ясно с това.

# 563
Естествено, че така ще каже Горчев, 2000 лв. са това все пак...

# 564
Слагат го, за да държи матката стегната. Това ми обясниха на мен лекарите. Знам, че след раждане също се прилага в някои случаи, но там не съм наясно. Моята миома беше 7см. и 4 дена ми го слагаха през 6 часа... после цялата бях синя и от двете страни на Д-то Grinning

# 565
  • София
Естествено, че така ще каже Горчев, 2000 лв. са това все пак...
Даже е по-скъпо, но парите не са важни. По-важно е да реша какво е най-правилно за мен.

# 566
...4 дена ми го слагаха през 6 часа... после цялата бях синя и от двете страни на Д-то Grinning
Олеле, защо не с абокат?

# 567
...4 дена ми го слагаха през 6 часа... после цялата бях синя и от двете страни на Д-то Grinning
Олеле, защо не с абокат?

Защото са и ги правили мускулно

# 568
Да де, но защо?

# 569
Защото с абокат трябва да стоиш закачена за една машина, която в продължение на цял ден ти влива постепенно дозата. Така бях първите 24 часа след операцията. После обаче те карат да ставаш и да ходиш максимално много, да се раздвижваш, да пиеш вода и ти махат катетъра.
Казаха ми, че след като вече се движа ще са мускулно и туй то Simple Smile
А защо точно мускулно се бият, идея си нямам. Сигурно си има обяснение, но не съм задълбавала толкова Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт