Операция на миома - 5

• 86 036
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Спиралата Мирена е вариант за жени, на които не им е противопоказна по няк. причина и не смятат да раждат. Казаха ми, че освен, че цикълът става оскъден, действа и намаляващо на тия гадини. И е за 5 год.
Четох, че на някои жени не им понася, но пък винаги може да се свали, ако организмът не се адаптира.

# 571
Здравейте момичета!
Аз преди 10 дни премахнах с  лапароскопия 3, бр. миоми + с хистероскопия полип. Голямата 6/8 см е озорила докторите, по думите им е паднало  голямо дълбаене, била е дълбоко вкопана в стената. Доки каза- възможно е да имаш температура заради нея.Отделно още в болницата имах яркочервено кръвотечение, за което док. каза, че до седмица ще спре. Мнного кръв загубихи от дрена,биха ми кръвоспиращо даже.От болницата излязох след 3 дни с кръвотечението и температура около 37, 3. На седмия ден отидох за сваляне на конци с вече само кафеникаво слабо зацапване, в което се забелязват нишки(вероятно конци), за което док. каза, че е резорбционно. Температурата обаче продължавам да я имам около 37,2 само в късен следобед и забравих да питам нормално ли е това. От един два дни при пишкане ,в края усещам тежест и леко припарване, притеснявам се да не направя някой цистит от катетъра. Предстои ми цикъл по график тези дни, но не се знае... Някой температура имал ли е от вас?

# 572
Stia, струва ми, че не е добре толкова дълго време да стоиш с тази температура. Аз след моята операция бях само първия ден с 37.2 и веднага в свалиха, а след това ми я мериха през няколко часа. Явно е важно.
Според мен звъни на Док или в болницата, в която са те оперирали, за да се информираш и да питаш какво да пиеш.
Ако се притесняваш от цистит, пий много вода. Ако си намериш неподсладени червени боровинки, можеш да си направиш чайче с тях, като ги оставиш да престоят във вода. На мен това ми е помагало преди. Но виж за тази температура, консултирай се.

# 573
Rocket, в болницата ми я сваляха с венозен Парацетамол през абоката, няколко дни, казаха изписваме при темп. под 37, 5...Три дни и антибиотик ми вливаха, на всички в стаята. Дали не трябваше да попия още,не знам 😕 !?
Търся док, включва ми сесекретар, много е труден за намиране- до следобяд операции,после до 19-20ч. -частни прегледи, но ще се пробвам утре отново рано. Намерих си мечо грозде чай в шкафа и го варя в момента. Червени боровинки-имам замразени пресни, да ги варя или или само с  киснене?

# 574
Stia, аз моите само ги киснех в топла вода. Оставям ги да престоят към час и след това си го пия “чайчето” през целия ден. Не съм спазвала някакви определни пропорции, ей така на око го правя.
За температурата, пробвай да звъннеш в отделението, може някоя сестра също да ти даде съвет. Моят лекар е по същия начин, от операции и прегледи е трудно да се свържа с него, но ми даде номета на главната сестра и за едно, две неща се консултирах с нея след процедурата.

# 575
Stia, аз моите само ги киснех в топла вода. Оставям ги да престоят към час и след това си го пия “чайчето” през целия ден. Не съм спазвала някакви определни пропорции, ей така на око го правя.
За температурата, пробвай да звъннеш в отделението, може някоя сестра също да ти даде съвет. Моят лекар е по същия начин, от операции и прегледи е трудно да се свържа с него, но ми даде номета на главната сестра и за едно, две неща се консултирах с нея след процедурата.

Благодаря ти, Rocket! Ще накисна боровинките от тази вечер, те и без туй са замразени😉 А утре ще звънна в АГ-то...

# 576
  • Варна
Момичета, има ли някоя от вас, която е оперирана с хистероскопия? Как се стигна до такъв метод?

# 577
  • Parsberg
Малко тъп въпрос, но как боли Миомата?
На мен все още ми зацапва при положение, че вземам противозачатъчни. Май ще си взема час да видя дали е пораснала.Но тук странното е че не ми изписват никакви медикаменти да ми спре цикъла. Само ми смениха противозачатъчните и ми казаха да си сложа спирала. На вас какви билки или таблетки ви изписаха да спре цикъла?

# 578
Naraia, малко не разбрах въпроса за спирането на цикъла. Защо искат да го направят твоите лекари? Лично на мен никакви лекарства не са ми изписвали с тази цел.

# 579
  • Parsberg
Не се изразих правилно, не цикъла а кръвотечението между циклите Blush

# 580
Аха, ясно Simple Smile Дано другите момичета се включат по въпроса, защото при мен нямаше кървене извън цикъл. Миомата ми беше силно безсимптомна

# 581
Naraia,
Може да имаш зацапване точно заради противозачатъчните, поне на мен ми действат така, няма значение от вида, мисля че проблемът е хормонален...
Доколкото знам, самата миома не боли, боли ако притиска друг орган, тя често е безсимтомна и именно това е причината при някои жени да става огромна....
Ти защо пиеш противозачатъчни? .... Опитай с билките

# 582
  • Parsberg
А какви билки да търся?Вземам противозачатъчни защото следваща бременност ми е противопоказана противопоказана. Имам три деца и трите със секцио.

# 583
Билките са два пакета, в София ги предлагат в билковата аптека на ул Поп Богомил (доколкото знам имат и сайт и доставят) и на ул Юрий Венелин, като си поискаш за миома ще ти обяснят...

# 584
  • Parsberg
Аз ще си сложа спирала Мирена, но като се прибера в България. Живея в Германия и няма как да ги поръчам тук. Confusedтук сигурно има, но под какво име са няма как да разбера

Общи условия

Активация на акаунт