Операция на миома - 5

• 86 022
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте! Чета ви от доста време и дискусиите ви много ми помагат. На 44 години съм и през 2014 ми откриха миомен възел – интрамурален субмукозен по предна маточна стена. Растеше си и наблюдавахме, а сега е 45/29мм. Минах през Есмиа (не ми спря цикъла, започнах да правя кръвоизливи по време на приема), след това пих Дуфастон, а междувременно 3 месеца чай от аптеката на Поп Богомил. От 2 години правя такива кръвоизливи със съсиреци колкото ябълки, че не мога да си кажа името няколко дни. Пия Дицинон. На болка търпя, но тази болка е нечовешка.

Най-накрая се реших на операция. След няколко консултации се спрях на д-р Тодор Димитров (Токуда). Може би отношението му ме накара да се престраша. За жалост няма да можем да спасим матката. Операцията ще е лапароскопска робот асистирана с Да Винчи след 10 дни. Ще ме приемат предишния ден.
Някъде ми се мерна назад в темата, че някой се е оперирал при него. Много ще се радвам, ако някоя от вас разкаже какъв е реда там. Приемат те предишния ден и те изпращат на различни прегледи? Необходима ли е клизма при хистеректомия. Предпочитам аз да се подготвя от вкъщи ако е така.

Много ви благодаря момичета, бъдете здрави! Flowers Hibiscus

# 616
Това е смешно малка миома, няма опасност за матката. Просто предвид това, че няма да имаш повече деца не им се занимава с миомектомия, а предпочитат просто да изрежат всичко. Имаш време, направи консултация с друг лекар.
Относно клизмата, не могат да те задължат. Можеш да си я направиш вкъщи, да пиеш хапче и т.н.

П.П. Изследвала ли си щитовидна и инсулин?

# 617
И на мен 4см. ми се струва много малка миома. Мен ми запазиха матката с почити 2 пъти по-голяма. Друг е въпросът, че много пациенти се съгласяват за махаме на целия орган, защото никога няма гаранция дали ще се появи друга или не. Жената, с коята лежах беше така. На 45 с две деца и се съгласи да махнат матката, защото не искаше да и се налага втора операция след време.

# 618
То на 45 няма много време до менопаузата, вероятността да се наложи друга операция е почти никаква.

# 619
НССЧ, не знам реално колко са основателни тези доводи за махане на матката. Възрастните жени също страдат от редица гонекологични заболявания. Лекарите смятат, че един орган, който създава проблем на 30г., ще създава и на 50г. и на 70г.

# 620
Възможно е.
Пиша според моя опит, и в двата ми рода всички жени са с миоми...

# 621
  • София
На майка ми, която е на 71 г., също й откриха миома, каквато никога не е имала. 3 см и няма да я пипат засега.

# 622
Здравейте ! Днес бях при Попов и трябваше са насрочим дата да операция, но уви ! Реши, че е доста рискова миома за операция и ще трябва да слагам Золадекс! Някой слагал ли е такава и подейства ли за смаляване на миомата?

# 623
  • София
Защо я смята за рискова? Къде се намира?

# 624
На задната стена и е 7 см., смята че ще засегне лигавицата на матката!

# 625
НСЧ по принцип си абсолютно права, но при мен нещата зависят и от други фактори, за жалост.  Доктора не го плашат тежки операции, дори напротив, но рисковете при мен са повече от ползите от запазване на органа.
Имам хашимото (уголемена нехомогенна структура на жлезата), но за момента хормоните са в норма. Организма още компенсирал.

# 626
Аз съм оперирана от д-р Димитров , наистина си разбира от работата и не реже ей така матки,в моя случай окончателната диагноза беше след ядреномагнитен резонанс.Ще отговоря на лични ,на всеки въпрос,но тука не искам да споря ,и да след операцията съм нов човек,не зная защо съм чакала толкова.

# 627
НСЧ по принцип си абсолютно права, но при мен нещата зависят и от други фактори, за жалост.  Доктора не го плашат тежки операции, дори напротив, но рисковете при мен са повече от ползите от запазване на органа.
Имам хашимото (уголемена нехомогенна структура на жлезата), но за момента хормоните са в норма. Организма още компенсирал.
Какъв е рискът? И аз съм с Хашимото и ИР...

# 628
Какъв е рискът? И аз съм с Хашимото и ИР...

За хашимотото само отговарям на въпроса.
Не мога да си позволя по-дълга операция с дори минимална възможност за кръвозагуба. Имам и  риск от откъсване на тромби. Както казах при мен проблема е друг.

# 629
  • Пловдив
Здравейте, и аз съм за тук...идвам от гинеколог. Нямам никакви оплаквания...но ми каза, че имам два миомни възела 1-2см....и една 6 см миома. А сега накъде?
Оперират ли се задължително...не знам нищо за тях. Благодаря. Ще чета тепърва темите.

Общи условия

Активация на акаунт