Операция на миома - 5

• 86 020
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Sauron, на колко години си, раждала ли си и къде се намират миомите? Според моят опит това са основните въпроси, които определят какво ще се прави с гадините.

# 631
  • Пловдив
Rocket, на 44г съм, две раждания нормални. Последното преди 20г. Каза "миоматозна матка" Без оплаквания.Sweat

# 632
saurоn, как е цикъла ти? Ако нямаш оплаквания, няма да те оперират. Само ще те наблюдават. Не се притеснявай!

Последна редакция: сб, 09 юни 2018, 16:31 от Inna74

# 633
Sauron, малката миома за мен не е проблем. Тази, която е 6см при нераждали жени би се оперирала (както стана при мен). При теб предполагам засега ще я наблюдават. Но ако почне да ти създава проблеми, най-вероятно ще предложат операция. Какво казват лекарите?
Има значение и къде са миомите. Някой могат да бъдат отстранени през влагалището и тогава си спестяваш рязането и по-трудното възстановяване. Но при някои си трябва по-сериозна намеса чрез отворена или лапароскопска коремна операция.

# 634
  • Пловдив
Благодаря за отговорите момичета. Цикъла през годините е няколко години редовен...няколко години нередовен. Оплаквания за сега никакви нямам. Днес ходих пак, искаше да ме види на по-хубав апарат. Каза, че е 5см...не 6см. Но започна с това, че е нужна операция. Нещо много от врата за краката...бързат за клинични пътеки май. И то премахване на матката най-вероятно каза доктора. Сега ме вика след месец пак. Колко често се проследяват миомите момичета. Блатодаря ви, ще търся пак съвети от вас. Hug
Забравих да кажа, че в момента е нередовен, защото пия за друг проблем лекарство и то влияе на цикъла. Преди да го започна беше редовен.

# 635
sauron,
Смени си лекаря и не си давай матката

# 636
Някои лекари като чуят жена, която няма да ражда - и хоп - най-лесното - да махнат матката.
Моят лекар каза, че за операция може да се говори, ако миомата е над 5 см.
С оглед на предстояща менопауза, през която миомите деградират, операция може и да не се наложи, особено ако не расте и не създава проблеми дотогава.
Смени лекаря! Ако друг каже, че не се налага операция, има алтернативи.

# 637
  • Пловдив
Благодаря ви много, малко съм се поуплашила. Със страх чакам и сряда да чуя резултата от цитонамазката.

# 638
След като нямаш оплаквания, не правиш и кръвоизливи не виждам никаква причина за операция и още по-малка да ти махнат матката. По принцип контролните прегледи са на шест месеца. Според мен потърси второ мнение. Успех!

# 639
  • Пловдив
Inna74  Точно това и ще направя. Много странно. Доколкото прочетох има и терапия, нито дума за нея. Като сме на 44г., давай под ножа. Само хубави емоции за всички ви HugHeart

# 640
saurоn , Есмиа ли имаш в предвид? Аз се подложих на това, ефекта беше нулев

# 641
Sauron, наистина потърси второ мнение, но не хвърляй прекалено надежди на терапиите.
Доколкото знам нито лекарства (Есмия), нито ХАЙФУ се справя успешно с проблема. Сега има и иновативен метод - Емболизация, ако си от София, може да се поинтересуваш. Хубавото при теб е, че вече си родила. При жени като мен, на които тепърва им предстои бременност, не препоръчват да експериментират.
Миомите при жени в детеродна възраст не изчезват от само себе си. Особено ако са по-големи. Визирам тази, която е 6см.

# 642
  • София
При мен Есмиата имаше голям ефект, основно положителен, но в момента не се продава и няма да ти я изпишат.
Емболизацията според няколкото лекаря, които попитах, беше меко казано твърде рискована за живота и реално е нов метод тук, но в чужбина не се практикува именно заради множеството рискове.
ХАЙФУ е опция, доста скъпа, но сякаш е ефективна. Нямам преки наблюдения.
На тази възраст, с две родени деца и безсимптомна миома може да опиташ и с билки. При продължителна употреба сякаш наистина има ефект, пък и нищо не губиш. Щом не ти създава проблем, ако нямаш намерение да раждаш още и с наближаващата менопауза, можеш да опиташ. Следи се и ако не нараства - по-скоро си спести операцията. И със сигурност не си давай матката! Добре е да се консултираш и с друг лекар. Успех!

# 643
Lace, ефектът на Есмията е да “стопи” по-големи миоми до размери лесни за операция. След спиране на употребата и в масовия случай, миомата връща размерите си. Няма смисъл да се тъпчеш с хормони ако след няколко месеца пак ще си в изходна позиция.
Билките са по-разумно решение, защото поне може да се приемат дългосрочно.

# 644
  • София
Не, аз нямам за цел да я "убеждавам",, просто споделям как беше при мен с Емията.
Ако бях в нейната ситуация и аз бих пробвала с билки.
Доколкото помня Не се сърди човече имаше мноооого голям ефект от тях. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт