Операция на миома - 5

• 86 016
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • Parsberg
А защо не пробвате със спирала Мирена? Тук това е първото, което предлагат, имам в предвид в Германия.

# 646
Защото е хормонална. Имам лош опит с таблетки, разказаха ми играта, не бих посегнала пак към нищо хормонално.

# 647
И аз съм в Германия. Първото нещо, което ми предложиха беше Есмиа, Мирена след като ми мина операцията, за да не се образуват нови. Доколкото аз знам, Мирена може да се слага, когато миомата е с малки размери.

# 648
  • Пловдив
Доколкото прочетох хормонална.
Искам да питам какво ви е мнението за билките.
Благодаря ви
За билките някъде пише смес...другаде само равнец или тагетес....как да намеря точната рецепта.

Последна редакция: вт, 12 юни 2018, 05:50 от sauron

# 649
  • Parsberg
Inna, твоята Миома с какъв размер е, че ти предложиха операция? Моята е 4см и ми казаха да си сложа спиралата, защото тя потиска уголемяването на Миомата. За операция още нищо не казват.

# 650
Когато я откриха беше 4 см. Тогава ми изписа противозачатъчни, защото заради миомата, цикъла ми беше много обилен. Така избутах около 4 години. С времето, обаче тя растеше и стигна 8.5 см. Тогава ми предложиха Есмиа. По принцип, по време на приема, цикъла трябва да спре. При мен обаче не само, че не спря, ами направих и два кръвоизлива. Тогава ми казаха, че щом въпреки Есмиа правя кръвоизливи, трябва да се оперирам. На мен и без това ми беше дошло до гуша вече, така че се оперирах. След операцията ми предложиха Мирена, с цел предотвратяване на нови миоми. Аз обаче отказах. Ако се наложи ще сложа, но засега не искам.

# 651
  • Parsberg
Именно заради това ми казаха спирала а не противозачатъчни, защото от тях може да порасне. А по  какъв начин ти я махнаха лапароскопски или нормална операция?

# 652
За мен слагането на спирала е нещо много, много страшно. Не бих се навила, по никакъв начин. Самата мисъл чуждо тяло да си стои в мен е побъркваща. Отделно покрай последното раждане преживях едни интервенции с бъркане вътре и сега едвам цитонамазка ще изтрая, просто умирам от страх.

# 653
Не е пораснала от противозачатъчните. А и все пак лекар ми ги е назначил. Мисля, че ако растяха от тях, нямаше да ми ги изпише. Просто с годините си расте. И както казах, от тях ми се нормализиране цикъла за около четири години. Не знам при теб как е, но аз преди да започна да ги пия, бях ужас. Вървеше ми страшно много. Тук разстоянията са големи и все треперех дали няма да ми протече по пътя.
Иначе на въпроса ти- лапароскопски я премахнаха, макар че хирурга не беше убеден че ще успее, защото вече беше много голяма. Четири часа ме е оперирал, но успя Blush

# 654
Мдам. Тук за 4 см искат да махат цялата матка, по света за 8.5 оперират лапароскопски.
За какво говорим...

Inna74, благодаря за споделения опит, дано повече никога нямаш срещи с тези гадини Flowers Hibiscus

# 655
Благодаря, Човече! Искрено се надявам да не се появят нови,макар че доктора ми каза, че вероятността е голяма понеже имам време до менопаузата. Все пак надеждата умира последна. Нали така? Wink

# 656
При мен билките изобщо не помогнаха, дори имам чувството, че влошиха нещата. За 7 месеца момата се удвои. Стана 12 см., което наложи операция. Довериха се на -р Минев от Селена гр. Пловдив. Махна я лапароскопски.  Узорила го е доста, но не е преминал на отворена операция. Още се възстановявам, но се надявам до края на годината да стартира отново бебеправенето.

# 657
Имам миома почти 6см, в Надежда в София ми предлагат лапароскопия, а във Велико Търново коремна операция.
Във ВТ видяха и полип и са категорични, че лапароскопска операция в моя случай не е удачна. Някой оперирал ли е миома във Велико Търново?

# 658
Би ли споделила при кой лекар си ходила във Велико Търново?

# 659
По-лесно им е с коремна. Затова така са ти казали.

Общи условия

Активация на акаунт