Операция на миома - 5

• 86 009
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
I Love Tose, и аз подкрепям мнението, че с коремна е по-лесно за лекарите. Особено за тези, които нямат достатъчно опит с лапароскопската апаратура. Аз бях с миома 7см и в Стара Загора бяха категорични, че съм за отворена операция. В София ми директно ми казаха лапаро и така и стана.
Моята миома беше интрамурална към субсерозна и беше засегнала стената на матката.

# 661
Не знам какво да си мисля, дали има възможност да е решил коремна заради тоя полип, който никъде другаде не видяха или наистина не се наема... Колкото повече чета и се интересувам, толкова повече се обърквам.

# 662
Полипът, ако не се лъжа, се намира или на входа или в кухината на матката. Не виждам как това би могло да има нещо общо с вида на операцията.

# 663
Няма никакъв проблем за махане на полипа с лапаро. То и без операция, само с хистерескопия се махат по принцип.
Просто не е добър в този вид операция, затова ти предлага коремна.
Не се съгласявай, гледай своя интерес, другата е много по-щадяща.

# 664
  • София
Полип може да се махне с хистероскопия, бързо е и лесно, възстановяването ще ти е в рамките на текущия месец. При отворена операция се реже всичко през корема до матката включително, възстановяването е поне 6 месеца и със сигурност ще е по-скъпо. Потърси мнение на друг лекар.

# 665
Здравейте вчера след контролен преглед след кюретаж (миналата седмица) ми откриха миомен възел 41/44мм. Повод за прегледа беше продължаващато кървене и зацапване седмица след кюретажа. Попитах доктора дали е миома той подчерта че е възел. Попитах го дали е причина за аборта но каза че заради мястото на му не е. Попитах го дали ще ми пречи да забременя пак каза че не и дори след един два месеца да възобновим опититите. Съвета му относно възела беше да се наблюдава дали расте, дали е "мек или твърд"(каквото и да значи това). Та доста се притесних. Искам да знам на някой случвало му се нещо подобно и дали се налага да ида второ мнение или да се доверя и да насоча усилията си кум това да се успокоя.

# 666
Дани, смята се, че ако възелът е извън матката (субсерозен) не би следвало да пречи на забременяване и износване. Освен ако не е много голям.
Пречат основно тези миоми, които са в самата кухина, защото понякога възпрепятстват импнатацията и закрепването на плацентата.
От кой вид е твоята?

# 667
Благодаря ти за отговора! За съжаление не ми каза от кой вид е. А и да е казал аз доста бях шокирана защото преди три месеца(точно преди да забременея бях на преглед и нищо такова не се видя. Сигурна съм че каза че е на такова място че не е причината за мисед аборта и не е причина за притеснение при нова бременност. Излязох от кабинета с насълзени очи защото преди години майка претърпя операция на миома при която я "изчистиха" напълно и последваха някой проблеми. надявам се разбирате паниката ми и несвързаните ми постове.

# 668
Така и ще стане, ще направя лапаро за миомата и хистероскопия за полипа. След две седмици ще ида пак в "Надежда".

А ти не се притеснявай, при майка ти са отстранили матката защото е раждала - превенция за появата на нови миомни възли. Това няма да се случи на теб. Потърси мнението на още хирурзи, само не се паникьосвай. Миомата е доброкачествена и не застрашава живота ти,нито ще ти попречи да имаш деца.

# 669
Дани, махането на матката се прилага при по-възрастни, раждали жени. Не трябва да се притесняваш за това Simple Smile
Тук има много момичета забременли, износили и родили с по-големи от твоята миоми. Добре е просто да я следиш дали и с какво темпо нараства.

# 670
Попитах доктора дали е миома той подчерта че е възел...
Миома и миомен възел означават едно и също, просто различените лекари си избират която дума им звучи по-добре.

И аз ще те посъветвам да потърсиш второ мнение, при лекар, който ще ти обясни разположение и т.н. Но щом е казал, че не пречи, значи не е вътре в матката. Не се притеснявай.

При мен билките изобщо не помогнаха, дори имам чувството, че влошиха нещата. За 7 месеца момата се удвои. Стана 12 см., което наложи операция.
По-вероятно става дума за грешно измерване.

# 671
Добре ще опитам да не откачам и ще птърся второ мнение при друг гинеколог обаче имам един глупав въпрос, но все пак ми се иска да попитам. Възможно ли е в следствие на кюретажа да се увеличило това нещо и сега да спадне в близките дни и седмици?

# 672
  • София
Не, възможно е да не са го видели при предишния преглед, или да са повлияли хормоните по време на бременност.
Кюртажът не прави миоми.

# 673
  • София
Така и ще стане, ще направя лапаро за миомата и хистероскопия за полипа.
може да се направят едновременно.
да не се подлагаш два пъти на упойки.

# 674
Така и ще стане, ще направя лапаро за миомата и хистероскопия за полипа.
може да се направят едновременно.
да не се подлагаш два пъти на упойки.

Да, видях я старите теми. Чудя се дали полипа няма да изчезне след менструацията, ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт