Операция на миома - 5

• 86 032
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
# 586
Мен миомата никога не ме е боляла. Получавах обаче големи кръвоизливи - 3 броя общо дотук. Сега пих 2 месеца противозачатъчни Фемоден за стабилизиране на положението. След като ги спрях, цикълът ми закъснява и се чудя колко време да изчакам, преди да ида на лекар. Но аз съм и на 40+ и още преди 4 години излезе, че хормоните ми са почти за менопауза, та може и от това да липсва цикъла. Важното е кръвоизливи да няма само!

Спирала не бих си сложила за нищо на света, изпитвам панически ужас от самата мисъл.

# 587
  • Parsberg
Билкова Аптека Хърс Комерс ли се казва тази на улица Поп Богомил?Ако не е тази, някой който знае линк да го сподели.

# 588
Не знам как се казва, но е на номер 38.

Но аз съм и на 40+ и още преди 4 години излезе, че хормоните ми са почти за менопауза, та може и от това да липсва цикъла...
От това е. Кръвоизливи от миома не можеш да стабилизираш с хормони. А щом вече си тръгнала в посока менопауза само положително ще е влиянието в/у миомите Grinning И аз се моля всеки ден затова. Дано успея да добутам до нея Sad

# 589
Аз съм с един яйчник, така че се надявам да не ми бушуват толкова хормоните Simple Smile

# 590
  • Варна
Никой ли не може да ми каже нищо за премахване с хистероскопия?

# 591
Pollly, само на теория мога да кажа - Хистероскопия се прави за оглед на матката, но позволява и леки манипулации като отстраняване на полип или миома със специфично разположение в кухината, т.е. трябва да удобно място.
Това, оперативната хистероскопия, е най-лекият начин за отстраняване на миома, реално няма възстановителен период.
Ако при теб е възможно, имаш голям късмет! Simple Smile
Успех и пиши после как е минало!

Прегледай тази тема.

# 592
Pollly, както ти е казала Не Се Сърди Човече, на хистероскопия подлежат сами миоми, които са в кухината на матката.
Твоята такава ли е ?

# 593
  • Варна
Благодаря, момичета! Ще прегледам темичката.
До сега от прегледи са се установявали няколко миомни възли, най-големия е откриван най-много 26х21мм. Не знам къде е - пише интрамурален на фундус. До сега всички са ми казвали, че нямат значение, защото са на място, което не пречи на забременяването, само трябва да се наблюдават. Сега изведнъж се втурнаха да ми ги махат Sad.

# 594
  • София
Pollly, не мисля, че интрамурален във фундуса може да се махне с хистероскопия. Интрамурален означава, че е в стената на матката, в миометриума, а фундуса е най- горната част на матката, дъното.
На мен размера не ми се струва притеснителен. За забременяване също не би трябвало да създаде проблем с този размер, но пък миомите нарастват по време на бременност. Има много жени успели да износят здрави дечица с големи миоми, но за съжаление има и такива, които не могат. Какви точно са опасенията на лекарите? Другите миоми къде са разположени?

# 595
  • Варна
Честно казано, може и да има промяна. Не съм много наясно. Сегашният ми док ме подготвя за инвитро и не е много обяснителен. Каза налага се, ще бъде оперативна и толкова.

За сведение - хистероскопията мина. Аз съм добре, бях само замаяна от упойката и известно време имах леко течение. На епикризата пишеше - премахнати 2 миомни възела посредством бримка. Но аз продължавам да се притеснявам, именно заради това, че знам, че са интрамурални...

# 596
Pollly, да не би да са маханали само тези които са в кухината и да са оставили интрамуралните? Ако са по 2см. и от външната страна на матката, теоретично не би трябвало да пречат на бременноста.
Освен това, след котемна операция (отворена или лапаро) се чака 6 месеца преди опит за забременяване при интрамурална миома. Може би лекарите не искат да бавят инвитрото.

Последна редакция: пт, 25 май 2018, 15:00 от Rocket

# 597
С бримка според мен се махат такива "на краче", които са в кухината (субмукозна).
Интрамуралните си искат рязане.
Питай лекарите, но не мисля, че интрамурална с такъв размер може да попречи на бременност.
Тези субмукозните обаче да, защото са в самата матка.
Виж на картинката "субмукозная моима на ножке":
Скрит текст:

Хубавото е, че лесно се махат и е много вероятно да нямаш повече проблеми. Стискаме палци!

# 598
Билкова Аптека Хърс Комерс ли се казва тази на улица Поп Богомил?Ако не е тази, някой който знае линк да го сподели.
Да. Би трябвало да е това

# 599
  • Варна
Благодаря, мили момичета! Ще настоявам за по-подробно обяснение.
Пожелавам на всички ви да разрешите проблемите лесно, безболезнено и бързо! Flowers Hibiscus Nature Sun With Face

Общи условия

Активация на акаунт