Забременели след ин витро - Тема 42

• 100 430
  • 768
  •   1
Отговори
# 345
Моята лекарка каза, че след 12 седмица няма проблем от доплер и т.н.
Благодаря ти дано не е навредило, но се хвърлих в размисъл, защото се сетих, че на следващия ден след като бях чула за пръв път сърце започна обилно кафяво зацапване и ми биха хориомон, доста се бях панирала, но не направих връзка, а в 9 г.с, няколко часа след поредният преглед имах мноого бледо розово зацапване, май ще забраня на док да ми пуска пулсации. Thinking  И още един въпрос доплер и пускане на пулс едно и също ли е, защото останах с впечатление, че при доплера се вижда оцветено ( съжалявам за глупавия въпрос Blush )

# 346
Дънди, честито и от мен!!! Да са живи и здрави малките мишлета и бързо да наддават, а на теб - скорошно възстановяване Simple Smile

Аз искам да питам, как точно се прави тест за зрялост на плода? Какво му се гледа, какво и как се мери и как се преценява дали е зрял?
И какво мислите за терапията с кортикостероиди в 8-ми месец "за всеки случай" ? Какви биха били негативите от такава терапия, ако има такива?

# 347
За нон стрес теста на бебето ли става въпрос?

# 348
Герда, нямам представа. АГ го нарече точно "тест за зрялост" и спомена, че се оглеждало хубаво бебето. И че въпросният тест, както и терапията с кортикостероиди, се правят в 30-31 г.с. А аз точно тогава съм и на последната ФМ та се разбрахме да се консултирам и с другия лекар и тогава да решаваме как да се действа.
За момента всичко е наред, притесненията са свързани само с разположението на плацентата - частична превия.

# 349
  • София
За нон стрес теста на бебето ли става въпрос?
Нон стрес теста (NST) е записа на тонове.

# 350
Здравейте момичета,
приемате ли нови попълнения?
Термина ми е 28.02 и очаквам момиченце.
Лека бременост на всички!

# 351
  • София
Дънди, живи, здрави и мн щастливи да са ви юнаците.

# 352
Кейла, надежда винаги има. Не се отчайвай! И мен ме бяха стресирали с безброй страшни и фатални диагнози, пък хей ме на - бебка спи до мен от два месеца. Една доцентка се изцепи, че яйчниците ми изглеждат така, сякаш съм живяла в радиационни условия - угаснали и без шанс да произведат качествена яйцеклетка. Според нея имах и Аденомиоза, където пък за шанса за имплантация е нулев, но божа работа...

# 353
  • Сливен
Моя позната успя за половин година да забременее два пъти по естествен път след два неуспешни опита ин витро и размисъл за трети ,но с донорска яйцеклетка заради "лоши" яйчници.Така че всичко е възможно.

# 354
Честито на Дънди и от мен!

# 355
Здравейте момичета,
приемате ли нови попълнения?
Термина ми е 28.02 и очаквам момиченце.
Лека бременост на всички!
Добре дошла Милена. Simple Smile
Аз съм със същия термин 28.02. Успех и късмет до неоставащото време за бременеене.

# 356

Здравейте момичета.Плахо искам и аз да се включа в тази прекрасна групичка.Бременна съм за втори път след ЗЕТ и съм в 10г.с.Днес бях на преглед, всичко е наред но докторката която ме следи/не репродуктивния специалист/ ме съветва да правя Пренатест заради инвитрото,замръзения трансфер и възрастта ми-35г.Добре но ми е непосилна тази сума.Ще се радвам за вашите съвети, вие как постъпихте правихте ли този тест или се доверихте на БХС?При предната бременност пак след процедура, но когато бях на 27г. репродуктивния ми забрани да пускам БХС и слава Богу нямах тази дилема и всичко беше наред.
Честито Дънди, живи и здрави да сте всички.

# 357
Честито Усмивка,радвам се да те „видя„тук. Hug Аз правих такъв тест за хромозомни аномалии,когато бях в 13г.с.Взема се кръв и след седмица резултатът е готов.Казват ти и пола на бебето.Наистина цената не е ниска,аз платих около 1000лв.с превода,но поне теста дава една доза сигурност.Реших се да го направя след като лекарят ми спомена за този вид генетичен тест и че ехографските прегледи не дават сто процента гаранция,че детето ми няма хромозомна аномалия.Аз правих Транкуилити на Генома,БХС изобщо не съм правила.

# 358
И аз правих Пренатест, но БХС не съм.

# 359
Добър ден момичета.Днес бях на преглед и моето ембрионче вече има биещо сърчице😊Всички кръвни изследвания са в нормата,бебето има околоплоден сак или нещо такова-така звучи на български(лекарката ми е тук в Германия където и живея) извинете ме ако казвам нещо грешно, като превод.Освен витамините Фемибион 1,днес ми изписа Магнезии от 400мг.Следващия преглед е след 2 седмици на 23 януари.Нямам повишен белтък,нито високо кръвно дано да е все така.Извадиха ми т.нар паспорт на бъдещата майка,в който се вписват всички изследвания,следене на плода и тн. По план бебето ми ще трябва да се роди около 7 сиптември(+ или- 5 дни)с планирано секцио.Та това е от мен.

Общи условия

Активация на акаунт