Забременели след ин витро - Тема 42

• 100 457
  • 768
  •   1
Отговори
# 390
Значи да разкажеш после Simple Smile

# 391
Кети честита дъщеричка! Да ви е жива и здрава и много да ви радва!

# 392
Кети, честита радост. Да ви е жива и здрава принцесата. На теб бързо възстановяване.♥

# 393
  • София
Кети, честита радост! Нека е много здрава! На теб бързо възстановяване!

# 394
Здравейте ,момичета! С трепет се включвам сред вашите редици. Накратко:на 36 години съм, имам 1 детенце след успешно инвитро,а сега имам 2ри ,засега отново успешен опит. В 8г.с. се водя и бебчетата са 2. Това ,което ме притеснява е,че 2те се развиват засега с различна големина-на други случвало ли се е? И второто е ,че засега нямам никакви симптоми . С първата ми бременност тази г.седмица започна да ми се гади ,а сега нищо... Моля, споделете  има ли и други като мен или си е повод за тревога? Извинявайте,че ви занимавам,но просто в момента много се филмирам,а прегледа ми е чак идният петък.
А на Кети, честита радост и скорострелно възстановяване!!!♥️

# 395
Здравей и честито, Русалия !
Добре дошла си сред нашите редици, винаги се радвам на всяка присъединила се нова мама. Hug
Та, на въпросите ти: 1) С двуплодна бременност е напълно нормално да има разлика в развитието на двете бебчета. Разбира се, има си и допустими параметри относно тези разлики и работата на АГ, което си избрала е да следи за тях, за да си спокойна, че всичко върви нормално.
2) Относно гадене/ повръщане и всякакви др. неразположения си е индивидуално при всеки. Но лично аз не виждам повод за притеснение относно това, че се чувстваш добре- напротив, радвай се. Ти самата си пример за това, че не всяка бременност протича еднакво. Това, че преди си имала някакъв дискомфорт не означава, че сега трябва да е по същият начин.
Стискам ти палци всичко да върви леко до края ! Бъди спокойна и си изчакай търпеливо прегледа др. седмица. Heart

# 396
  Русалия  Hug,добре дошла и тук.
При мен още в 6г.с. започна гаденето и повръщането.И така цели два месеца и половина.Бях свалила 4-5кг.Иначе бебетата през това време качваха колкото трябва.Бях само на печени филийки със сирене.
По въпроса за размерите и теглото вървяха наравно,с 20-30гр разлика,но доки каза,че е нормално.Сега като съм на финала вече имат малко по-голяма разлика в теглото.
Не се притеснявай и всичко ще бъде наред. bouquet

# 397
Никакви проблеми нямам със зъбите, два пъти годишно ходя на профилактика, я сега ми се отчупи от мъдреца. Закрепихме положението, но заболи ли отново трябва да го вадим.

# 398
Русалия, обре дошла. Аз не съм имала никакво гадене. РАДВАЙ СЕ!

# 399
Момичета, против кашлица ви пускам много хубава рецепта за бременни с индрише
За да спрете упоритата кашлица, е нужно да сложите 3-4 листа от индришето във вряла вода, а към тях да добавите 3 начупени ореха заедно с черпуките. Към течността се прибавя и 3 супени лъжици босилек. Отварата ври 5 минути на тих огън, а после престоява, за да се смесят добре съставките.

Ако желаете, можете да добавите мед, небет шекер или локум. След като прецедите, пиете от течността 3 пъти на ден.

Още за Индришето прогонва упоритата кашлица и грипа от Framar.bg: https://media.framar.bg/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1% … D0%B8%D0%BF%D0%B0

Последна редакция: чт, 11 яну 2018, 18:32 от Анонимен

# 400
Русалия, добре дошла и лека и спокойна бременност до жив и здрав двоен финал.
Според мен е от изключително значение спокойствието по време на бременността. Съветвам те да направиш всичко възможно да го постигнеш.
Всяка бременност е различна, така че дишай дълбоко. Ако нещо те тревожи то спокойно можеш да потърсиш второ или трето мнение, вместо да влизаш в излишни филми.Не се притеснявай да задаваш и търсиш следящия те АГ специалист, когато нещо те тревожи.

# 401
Кети, честито малко слънчице. Blush Много щастливо да расте и много да ви радва!

Русалия, добре дошла! Grinning

Липсата на симптоми може само да те радва - с предишната бременност преди 2,5 год нямах никакви, ама никакви симптоми ( дори апетитът не ми се промени) и цялата бременност протече превъзходно! Сега с втората все ми е студено, постоянно нещо ми се дояжда, гади ми се всеки ден след 1ч следобяд ( не съм стигала до повръщане, но на два пъти за малко и цялостно хич не е приятно). Честно казано нямам търпение да вляза във втория триместър, а имам още 3 седмици до тогава Astonished Та, както съм чувала и от познати, очевидно всяка бременност протича съвсем различно Simple Smile

# 402
И аз имам проблеми със зъбите сега.Мъдрец ме боли , но зъболекарката каза чакаме да родиш....Имам два кариеса да правя-мислите ли че е добре да се оправят преди да мине третия месец или е по-добре да изчакам?

# 403
Проблем със зъболекаря е по-скоро упойката, без упойка няма вредности. По-добре да се отиде навреме, че после може да стане по-зле.

# 404
Аз правих зъб в 4-ти месец. Могат да се ползват безадреналинови упойки. Снимки се избягват.

Общи условия

Активация на акаунт