Забременели след ин витро - Тема 42

• 100 456
  • 768
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, всички ли пиете Витамин Д? Аз първата бременност не съм го пила и сега не ми е предписан, но не сме и изследвали Витамин Д.
Дали мога да пия вигантол без да го изследвам или по-добре да го пусна първо...?Чудя се...

# 436
  • София
Аз например нито изследвах, нито пих витамин Д. В деветия месец си взех една опаковка и то защото се чувствах изтощена и си взех D, C и Е

# 437
  • Сливен
Не е късно да го изследваш около 20лв е цената,трябна да е на гладно.

# 438
Предозирането с вит. Д през бременността е токсично. Най-добре го изследвай.
 Ще правя натоварване с глюкоза в ендокринология съвсем безплатно, после ще пиша подробности. Ще ми  пуснат всякокви други изследвания   и ще ме пратят на консултация с хематолог заради анемията, пак бизплатно.

# 439
  • UK
На мен ми препоръчаха да пия най-обикновен витамин Д в комбинация с фолиева киселина и калций, даже акушерката ми даде безплатна опаковка, от която пия в момента. В Англия така или иначе всички сме с недостатъчност на витамин Д заради липсата на слънце. В 28 седмица (следващата) ще ми го изследват (заедно с желязото) за първи път и евентуално ако се наложи може да ми увеличат дозата.
Какви железни добавки изписват в България? На мен ми дадоха железен фумарат на таблетки, 210 г, един път дневно.

# 440
  • Сливен
За да ти е коректно изследването за вит.Д трябва 2 седмици да не приемаш иначе няма да ти е правилен резултата.

# 441
  • пазарджик
На мен д-р Начев ми каза,че преди контрола не трябва да спирам приема.

# 442
Благодаря на всички за отговорите! Simple Smile

Ще го пусна това изследване на 4ти Фев когато отида да пускам БХС, да видим какво ще покаже.

# 443
Друг витамин, който е добре да се изследва е б12. При мен падна драстично през бремеността.

# 444
  • UK
За да ти е коректно изследването за вит.Д трябва 2 седмици да не приемаш иначе няма да ти е правилен резултата.

Не виждам логиката, все пак не засичаме за математическа точност, а за да сме сигурни, че организмът си набавя достатъчно от витамина.

# 445
Ljoli,аз за желязото пия феро фолгама,ама не ми се покачва от него,но поне не пада повече.Направих и един курс от 10 дни с тотхема и май ще направя още един скоро.Витамин Д не съм изследвала и не пия.

# 446
Малтофер (фол) изписват също, билкова кръв, но е добре да се приемат с плодове богати та вит. С за хо-добро усвояване.
 Ако  се прави курс с в12 от него жерязото пада.

# 447
С първата бременност пих Тотема с фреш портокал и healhty blood на garden of life. Вдигнах си хемоглобина от 86 на 110 за един месец.
Сега пак ги пия, нищо че последно ми бяха ок.
Пия и б12, при мен той е в основата на проблема с хемоглобин и умора. Разбира се спазвам интервалите.

# 448
И аз съм доволна от тази "градина на живота".Какво за интервалите и в12?

# 449
Garden of life са най-висок клас витамини, любими са ми, но сега ги купиха Нестле и съм притеснена дали качество ще остане същото....
Б12 и желязо не е добре да се приемат едновременно, затова ги взимам на отделни хранения.

Общи условия

Активация на акаунт