Забременели след ин витро - Тема 42

• 100 381
  • 768
  •   1
Отговори
# 540
Аз сама си пускам изследвания за неща, които знам, че са важни. Чета медицинска литература, алтернативна медицина, опитвам се да се държа информирана. Витамините са в основата на здравето, аз си ги следя. Моето АГ не се интересува от тях.
Разбира се никого не съветвам да прави същото. Има страхотни лекари. Просто София ми е далеч. Темата ми е също много полезна, защото тук пишат и момичета с много познания.

# 541
Вече съм в 38г.с. и нито съм изследвала някакви витамини, нито знам за какви неща говорят повечето бременни във форума,  разни съкращения и абревиатури...
Единствено съм следила тсх до 5-6 месец и съм правила обременяването с глюкоза, но не по самоинициатива.

Следила съм се само на частно в Надежда. Взех една опаковка витамини за бременни и то защото във форума всички казаха че пият, моята аг не беше кой знае колко очарована и ми каза че щом съм ги купила да ги пия ( така и не ги изпих всички).
Имаше един момент, в който хемоглобина ми падна до 110, изписаха ми желязо..и него го пих от дъжд на вятър...спрях го като стана 120 и от тогава си е все в норма.
Към 8 месец ми се схвана прасеца на крака- изписаха ми магнезии...пих до 5 дни и спрях, защото не виждах смисъл да го пия след като нямам оплаквания.
Като получих контракции в началото на 9 месец пак изписаха магнезии, въобще не съм го почвала защото исках да раждам вече....е не съм родила още и няма изгледи за раждане.

Пкк и урина, микробиология- да чукна на дърво всичко ми е в норма. Може за някои от вас да съм безотговорна, но аз смятам че да се доверя на лекаря си е най- правилното за мен и не виждам смисъл от самоограмотяване и самоназначаване на изследвания и лекарства,  когато на лице няма проблем.

# 542
Да, когато налице няма проблем. И най-вече, всеки решава сам за себе си.

# 543
  • София
Признавам си, витамини и аз не съм изследвала. Само тромбофилии в началото. И след това само урина, ПКК, кръвна захар, белтък, албумин, чернодробни. Имах имунологични от Русев, но не ги взех под внимание. Не съм правила вливки никакви. Знам, че всеки си решава за себе си. Както съм почувствала нещата, така съм действала. Каквото ме е притеснявало съм изследвала.

# 544
И аз не съм изследвала витамини, нито пък ТСХ и прочее щитовидни. Наблегнах на кръвните картини и желязото, хемоглобина ми беше 70.

# 545
  • Пловдив
Аз пусках на два пъти витамин Д и Б12, Д-то ми беше остър дефицит в началото на лятото около 15 и Б12 беше в най ниски стойности. И Минев от Селената и Савова от Щерев ми казаха да не се занимавам с глупости и да си наблягам на плодовете и зеленчуците. Единствено пих витамини за бременни. Вторият път когато пуснах Д пак беше под нормата и нищо не съм пила за него. Просто спрях да го пускам. Към 6ти 7ми месец пих и желязо за хемоглобина. Спокойствие и силна храна. Знам колко трудно е човек да запази спокойствие особено като е имало шокови моменти през бременността, но разходките и разговорите с близки хора винаги подобряват настроението. Желая много позитивни мисли на всички! Поздрави и целувки от нас с Теди.

# 546
  • Варна
Здравейте, момичета.
Ще се включа и аз, защото не ми хареса твърдението, че темата е безполезна и натоварваща. Чета я от юни месец: беше ми много полезна. Няма да изброявам защо. Но самият факт, че д-р Личева напълно сериозно каза, че форума ще й вземе хляба, когато й споделих за някои неща, които научих оттук.
Термина ми е февруари. И "февруарките" ги преглеждам от време на време. Но не съм фенка на толкова безполезна информация. Нямам време да чета кой как се е накарал на мъжа си, какви са им отношенията с родата, как приятелките им реагирали на избраното от тях име за бебе. Пълни глупости за мен. Всеки си има тема, която му допада.
И Dundy изобщо не е писала, че темата е натоварваща. Просто Герда след двете си загуби проверява какво ли не. Нормално е! Доктори много, всеки си знае неговото, а ти само се опитваш да четеш повече, за да не пропуснеш нещо. Който е нямал загуба, не може да го разбере.
И аз пусках TSH и Б12 и анти Xa и какво от това...Важни са!
Толкова съм изстрадала, сега на финала ли няма да се застраховам.
Благодаря на момичета, които пишат във форума. Бяхте ми много полезни!
И може да ме запишите на пьрва страница за статистиката ☺. Термин -19.02. Момче.
Успех на всички!

# 547
Не знам защо спорът се съсредоточи върху това кой какво изследва, дали изследва и по каква причина, кое е важно и кое не. Аз просто споделих, че съм се притеснила за нещо, не съм обвинила никой. Всеки има право да пише и да чете, където си поиска, на негова отговорност.
Ето, аз примерно, явно не мога да отсявам информация и няма да чета, ако реша, че повече ми вреди, отколкото помага.
Факт е обаче, че всеки пише тук основно, когато има някакъв проблем. И аз го правя и да, това може да е натоварващо за някои хора, за други полезно. Така че няма добри и лоши, просто всеки си преценя дали да чете, пише или каквото си иска да прави.

# 548
Карфиолче, добавих те Simple Smile Стискам ти палци всичко да е наред Hug както и на всички момичета Simple Smile

Утре влизам в болницата и в Четвъртък ми е секциото. Затова бих помолила някоя от вас при желание да продължи темичката вместо мен. Ще се опитам да обновявам тази и предварително се извинявам за забавянията в бъдеще.

Много стиснати палчета на всички Kissing Heart

П.П. не пиша за последно, само ще съм по-бавна Blush

# 549
Карфиолче, добавих те Simple Smile Стискам ти палци всичко да е наред Hug както и на всички момичета Simple Smile

Утре влизам в болницата и в Четвъртък ми е секциото. Затова бих помолила някоя от вас при желание да продължи темичката вместо мен. Ще се опитам да обновявам тази и предварително се извинявам за забавянията в бъдеще.

Успех, Катлеа. Всичко да мине гладко и да разкажеш после! Стискам ти палци! 🤗

# 550
  • Варна

Мерси. Успех! Hug

# 551
  • София
Катлеа, стискаме палчета всичко да мине бързо и леко.
Ще кажа още няколко думи и приключвам с темата.
Реакцията на докторите (при Варки), за витамините - В12 от плодове и зеленчуци малко трудно ще си набавиш. Вит Д - от прана съвсем няма как да си набавиш.
Аз не съм привърженик на теорията “за всичко са виновни “ниските” нива на В12” и за мен е достатъчно да са около средата на реф. граници, но лекар да ми каже да ям плодове и зеленчуци и ще си го набавя...
Вит. Д се образува в тялото под действието на слънчевите лъчи, та ако ще по 1 тир плодове и зеленчуци на ден да изяждам няма как да го вдигна така.
С Герда мн сме си писали, ужасно съжалявам за прекъснатите бременности (никоя жена не трябва да минава през това), но това не са загуби, защото нещо е изпуснато. В крайна сметка тя има право да се изследва и да се презастрахова, щом това я прави спокойна. Обаче понякога е мн категорична и наистина някои момичета се стряскат. Четенето на статии (било то и медицински) и нови изследвания не е достатъчно за да се разберат нещата и да се дават категорични мнения.

# 552
Намерих някаква статия по темата и доколкото разбирам първо, не е ясно, нито доказано, че такава връзка съществува и второ - не е ясно дали високите нива на Б12 в кръвта са породени от приема на витамини. Като в случая става въпрос и за фолиевата киселина, не толкова за Б12.

https://www.google.bg/amp/www.telegraph.co.uk/science/2016/05/11 … during-pregn/amp/

# 553
  • Пловдив
Нандин , предполагам че са имали предвид витамините като цяло. За вит Д е ясно как се набавя. По скоро идеята е, че не са толкова определящи според тях за протичане на бременността.
Катлеа, стискам палци всичко да мине леко и ще чакаме да се похвалиш. Успех!

Последна редакция: вт, 23 яну 2018, 13:41 от varki

# 554
  • София
Варки, специално вит Д си е мн важен, особено при бременност. Както знаем дори на кърмачетата се дава.
Както и преди съм казвала, моят шеф всеки път като ме види ме пита дали приемам вит Д

Общи условия

Активация на акаунт