Hell’s Kitchen България

  • 116 753
  • 901
  •   1
Отговори
# 675
  • 221B Baker Street
  • Мнения: 1 950
И в другите формати има пълни некадърници, не е само тук. И при Рамзи, и при Ангелов всичко е роля и шоу. Самият формат е такъв. Но някак си хората, които не познават работата в професионална кухня, не могат да повярват, че всъщност действително се работи така, докато се постигне желаният екип от професионалисти, където грешките са сведени до минимум. Такъв екип не се постига за три вечери работа. И всички зрители, които протестират колко в повече им идва напрежението и крясъците, след две-три седмици ще останат учудени как тези неща вече няма да ги има и всичко ще си дойде на мястото. Та, колкото и да не ви се вярва на повечето, да, в професионалните кухни се готви така. Лежерните кулинарни магии се случват само в домашните кухни и по телевизията. Истинското, професионално готвене е кръв, пот и сълзи. То и за това тази професия не е за всеки.

В този ред на мисли, аз имам любимо заведение в Бургас. Там кухнята е открита за клиентите, всичко е на показ, както тук, и можешжда видиш кой и как приготвя ястието ти. Обичам да сядам на масата, която е на два метра от нея, и да наблюдавам готвачите. Всичко е перфектно, всеки си знае мястото и никой не се шматка безцелно. И аз просто им се наслаждавам с нескрита завист. Но това само в дните, когато адски ми липсва работата в ресторант...

# 676
  • София
  • Мнения: 21 315
Сигурно е така, но едно е да викаш в напрегнат момент, когато нещата не вървят по план, друго да ти доставя удоволствие да навикваш хората. В това е разликата според мен между Рамзи и Ангелов. На Рамзи му харесва да ги прави на две стотинки, докато при Ангелов много си личи, че не му идва отвътре и всичко е сценарий.
Извинявай, но не мисля, че те разбирам.  Blush Казваш, че е ужасен като човек, а после, че не му идвало отвътре да крещи, т.е. струва ти се ужасен, защото не му е в натюрела да крещи и го прави по сценарий?  Thinking

# 677
  • Мнения: 6 297
Сигурно е така, но едно е да викаш в напрегнат момент, когато нещата не вървят по план, друго да ти доставя удоволствие да навикваш хората. В това е разликата според мен между Рамзи и Ангелов. На Рамзи му харесва да ги прави на две стотинки, докато при Ангелов много си личи, че не му идва отвътре и всичко е сценарий.
Извинявай, но не мисля, че те разбирам.  Blush Казваш, че е ужасен като човек, а после, че не му идвало отвътре да крещи, т.е. струва ти се ужасен, защото не му е в натюрела да крещи и го прави по сценарий?  Thinking
Говоря за Рамзи, ужасен човек е и му доставя удоволствие да крещи и навиква.

# 678
  • София
  • Мнения: 21 315
Не за Рамзи, за Ангелов питах. Не стана ясно защо не го харесваш.

# 679
  • Мнения: 6 297
Не за Рамзи, за Ангелов питах. Не стана ясно защо не го харесваш.
Прочетох си пак постовете и не виждам да съм написала някъде, че не харесвам Ангелов.

# 680
  • София
  • Мнения: 21 315
Ааа, мерси за уточнението!  Hug Понеже обсъждаме Ангелов, реших, че все още говорим за него, а ти си имала предвид Рамзи.  Blush

# 681
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Вие двете да не сте яли днес муйки и лефтери, та не може да се разберете?

# 682
  • Мнения: 6 297
Вие двете да не сте яли днес муйки и лефтери, та не може да се разберете?
Хапнахме  Laughing аз само муйка, че не обичам риба.

# 683
  • Мнения: X
Не мога да се съглася. че истинското готвене е кръв, пот и стрес. Нито пък че работният процес трябва да е придружен с крясъци, обиди и готвене. Докато се обучават и са начинаещи, може би да- нужни са усилия, старание, хъс, упоритост, жертви. Но вече обучени готвачи да бъдат унижавани- не го приемам за нормално. Все пак става въпрос и за професионална етика. Имам предвид в реална среда, не в режисирано предаване.
Майка ми работеше в кетъринг повече от 2 години и не помни да е имало такива неща. Вярно е, че всичко се прави по рецептурници, с точно определени продукти, които се подготвят и приготвят по точно определен начин, при спазване на време, температура, съдове, продукти и пр. Всеки си знае мястото и задълженията, кое, кога, как се прави. Готвили са и за партита на разни шефове-чужденци, които си имат изисквания и предупреждават какво желаят и какви претенции имат, някои са доста дребнави и капризни, но такъв психологически натиск е нямало.
Лично аз, стана ли свидетел на крясъци и обиди към готвач, който ми приготвя ястие, разплакан и смазан от унижение, няма да вкуся от това ястие. Храна, гарнирана с обиди и горчивина- мерси.

# 684
  • София
  • Мнения: 21 315
Вие двете да не сте яли днес муйки и лефтери, та не може да се разберете?
Хапнахме  Laughing аз само муйка, че не обичам риба.
Значи за мен остана лефтерът.  Laughing

# 685
  • Мнения: 6 148
Айрин, стана ми интересно кой е ресторанта с откритата кухня в Бургас?

# 686
  • София
  • Мнения: 62 595
Баш си е напрегнато, защото изведнъж се изсипват поръчки. Това е произвоство, което не е с равномерен ритъм, а има пикове на натоварванетто.

# 687
  • Другата България
  • Мнения: 42 204
Така е, но нали затова и са по двама, като има последователност не би следвало да е трудно. Ако знаят какво правят.

# 688
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Така е, но нали затова и са по двама, като има последователност не би следвало да е трудно. Ако знаят какво правят.

Ако - малка, но съществена подробност.

# 689
  • Мнения: 14 900
Simple Smile:Много се вживяхте по това викане, да не забравяме, че гледаме шоу, сега да застанат в кръг и да викат омммммммммммм ли и като стане едно спокойно и ще заспим пред телевизорите и после няма да има нищо за обсъждане, защото са ни приспали

Общи условия

Активация на акаунт